Vägen till Vägen…

Juni

Juni har börjat bra, skog och natur är verkligen min grej och nu ser det ju riktigt grönt och skönt ut.

Nationaldagen firade jag och lille sonen på Botaniska trädgården där vi nu var för första gången. Min favorit var helt klart klipp trädgården och japanska dalen är en klar 2:a.

Har även varit på brännbolls AW med Lilleman och arbetskollegorna i Azaleadalen i Slottskogen och det var super mysigt. Det ju väldigt kul att se både pingviner och sälar också. Nu har vi ponnyridningen kvar att utforska.

 

Blev bjuden på vegetarisk vårrulle kväll av min vän Fatha och han är grym på att göra vårrullar. Dessutom hade han en härlig blandning av soft folk hemma hos sig. Bilden är inte på mig med en vårrulle i handen, men tänkte att jag ändå har med lite bilder. Juni känns som en månad då massor kommer att hända, även om jag kommer spendera min semester på hemmaplan i Göteborg.

 

Utöver vårrullekvällen har jag ju både hunnit med att springa 5 km på blodomloppet med jobbet och haft en AW med tarot och healing kväll hemma hos mig, då gjorde jag hemmagjord sangria. Enda gången jag tycker om rödvin är till en köttbit eller som sangria, annars är jag en vitvins tjej.

 

I början på Juli blir det vägledd meditation ute i slottskogen. Ingen kanske kommer, men det är ett positivt steg för mig att ha en tanke om det. Snart kommer jag även köra min första live tarot och det är jag lite nervös för.

Saknar min snart 14 årng som bor på Malta, men det är väl inga nyheter. Snart hoppas jag på att ha klarat av 100 träningspass innan midsommar, är admin för en grupp där vi tränat och målet är att uppnå 100 träningspass innan midsommar. Jag hoppas fixa det. Efter midsommar döps gruppen om till en grupp som har mer fokus på individuella hälsomål. Mitt mål kommer att vara att gå ner 15 kg innan julafton. Wish me luck!

 

Kanske inte det mest djupa blogginlägget, men det är skönt att skriva av sig då och då.

 

Maj 2018

Hej inleder med en filtrerad duckface,

Maj har nu gjort sitt intågande och jag tänker att jag skriver av mig lite var jag befinner mig i livet här och nu. Tarot korts läggningar på fritiden har kommit igång rejält och det är kul eftersom jag älskar att vägleda och ge uttryck för allt som kommer till mig via intuition.

Jag och min man har skapat två låtar, vi håller på med dem så texter eller färdiga låtar är ej inristade i sten ännu. Denna månad har inledningsvis bjudit på att jag börjat i ridskola. Min Lilleman har varit på familjedag på ridskola och vi har varit på ko släpp, så vi har väl längtat lite efter djur och natur med andra ord. Jag kämpar med vikten och den går bokstavligen upp och ner, jag äter ju antidepressiva och jag vet inte hur mycket det egentligen påverkar vikten. Försöker tänka på kost vardagar och försöker röra på mig, problemet kanske sitter i att jag ”försöker”. Tänker att jag bjuder på lite bilder från våra djur och natur upplevelser. Två olika vänner helt oberoende av varandra har skickat mig mantran för att dra till mig lycka och sådant som jag önskar i livet, ikväll tänker jag att jag ska gå igenom dem, jag har en del som jag önskar här i livet precis som vem som helst. Vad vore livet utan mål och mening? Något jag verkligen vill är att bli bra på relationer, jag behöver utvecklas där och vill vara både en bra vän och partner. Saknar min 13 åring som bor på Malta nu något oerhört. Att ha en morsdag utan honom gjorde ont i hjärtat. Min Lilleman har blivit en duktig läsare vilket jag känner mig stolt över eftersom läsningen kom lite senare för honom. Han har sånt fint hjärta min lilla man. Lilleman är min 8 åring som bor med mig och min partner. Nu har jag fått till ett vardagsrum och det ändå som behövs nu är lite fin lir i form av mattor och mys, så nu har jag bjudit hem folk på en mys kväll i Juni. Det är inte perfekt i hemmet ännu, men så pass att jag känner att jag kan tillstå med lite socialt. Jag vet att jag är brutalt ärlig i mitt sätt att uttrycka mig, men jag ser ingen poäng i att hymla och ge sken av att jag har något Picture perfect liv, för det har jag inte. Jag har däremot mycket kärlek inom mig och gör det bästa av det jag har att tillhandahålla med här och nu idag. Adios!

 

Valborgsmässoafton!

Sista April valborgsmässoafton.

 

Förra valborg var jag och Lilleman i St: Johannes kyrkan. Jag hade blivit blåst på 9000 kr i förskottshyra av en blocket bedragare som blåst mig och åtta andra familjer. Han hade ju bjudit hem oss och vi fick träffa hans familj så riktigt slipad var han den här bedragaren. Nu har det gått ett år och vi bor i en bostad med första hands kontakt. Jag börjar äntligen känna en känsla av trygghet igen och är glad över att jag nu börjar boa i mig både i hemmet, likväl som i Göteborg stad. Den här dagen ett år sedan, när vi var på ST: Johannes kyrkan där jag deltog i ett möte och lilleman spelade spel, den dagen kommer jag nog aldrig att glömma. En man som var där tyckte synd om oss och gav oss en påse chips och en påse godis som vi kunde ha till kvällen. Tänk att en kvinna som arbetat hela sitt liv, skött sig och försökt göra sitt bästa helt plötsligt kan hamna i en sådan situation som jag hamnade i med barn dessutom. Jag ska gå vidare från detta, men att det gjorde ett så starkt avtryck är nog inte så konstigt.

 

I helgen var jag på min allra första AW i Göteborg med arbetet. Vi åt gott uppe på terrassen i Henriksberg och sedan blev det KARAOKE, så kul. Jag har verkligen många fina själar som kollegor. Nu är det mesta i hemmet i iordninggjort och det är vardagsrummet kvar. En bra tv och en ok familjesoffa är inte gratis. Jag har valt att avvakta med kören till höst, så har tagit en paus där. Däremot fick jag fina ord om min essätentamen i magisterkursen om musik, människa och hälsa och YES den är GODKÄND. Med tanke på att jag förvärvsarbetar heltid är jag ändå nöjd med min insats. Ikväll hoppas vi på en trevligare valborg än sist!

April 2018 en liten uppdatering av livet, jag lever och finns här och nu.

Med påsken bakom oss tänkte jag att jag kunde uppdatera er läsare lite om hur läget är nu. Vi har haft en del förluster i privatlivet inom min familj som påminner oss om hur sårbart livet är och att ta hand om varandra medan vi fortfarande har varandra. Sorg är inget roligt för någon att behöva ta sig igenom. Förutom sorg så har vi firat påsken med lekland (där jag utförde en 10 kortsläggning i tarotkort), universum och god hemmagjord smörgåstårta.

Min man har fyllt år och då åt vi ute på en amerikansk/svensk restaurang vilket passar mig som är halvamerikan och halvsvensk väldigt bra.  Jag har lämnat in skriftlig och utfört muntlig examination på magisterkursen i musik och hälsa och inväntar nu betyg. Förutom att jag har lyssnat mycket på motivational stuff så bestämde jag mig att nästa vecka gå på en inspirationsmässa i eget företagande andan. Jag trivs jättebra yrkesmässigt idag, dock är jag väldigt morgontrött. Jag tänker att entreprenörskap får vara lite av en hobby och bisyssla, men jag vill gärna lära mig mer om det. Nyfiken i en strut det är jag det. Lilleman kämpar på med sina fritidsaktiviteter och skola, känner mig stolt då han läst cirka 10 böcker nu på egen hand.

Mamma Diana vill gärna mata på med mer och mer böcker så i helgen hoppas jag på ett biblioteksbesök. I sommar har jag sökt en master kurs i mat och vin i historien och jag hoppas den blir inspirerande och skojig. Efter betygsättningen av min uppgift kan jag delge er här i bloggen lite om vad jag lärde mig om sambandet mellan hälsa och musik. Nu har vi lite vardagsrums saker som ska sättas ihop som kommit till oss levererat från Ikea, så sakta men säkert har vi byggt upp ett komplett hem på nytt. Step by step oh baby. Kommer ni ihåg new kids on the block? Joey var min stjärna som barn. Nu när ridning ingår som en friskvårdsförmån (i alla fall i den staden där jag bor), har jag anmält mig till vuxen ridskola, hoppas komma in i någon lämplig rid grupp, saknar hästar och ridningen enormt. Jag har börjat att prata med min biologiska pappa varannan Söndag också så det är skoj att lära känna honom.

Nej nu får jag hoppas att min ork räcker till att bygga ihop lite ikeamöbler ikväll. Lägger in lite bilder som har att göra med det jag har skrivit om. PEACE OUT!

 

Mars 2018 livet i allmänhet.

Hej på er alla,

Här kommer ett litet inlägg om tiden som varit sedan sist jag bloggade. Sitter i skrivande stund med selleri sticks och sevans hummus som jag dippar dem i. Nu för tiden försöker jag arbeta på min vikt som gått upp mer än jag tänkt och trott att den kunde göra.

Självklart ska vi kvinnor älska oss själva som vi är, däremot mår jag personligen inte bra av den vikt jag har nu. Jag blir lätt andfådd och känner mig inte lika vital och frisk som jag vill göra. Jag har startat tillsammans med min bästa Maria en facebookgrupp som heter 100 träningspass innan midsommar som är ett led i att uppnå mina mål. Däremot vet jag mycket väl om att jag behöver träna mig mer svettig och utmana mig själv mer än vad jag gör idag, när jag tränar. Nu är det mycket yoga och simning och på ganska låg motions nivå, det behövs steppas up, so to speak.

Har firat min fina Fatha som fyllde år nyligen och vi var på Magasingatans pinchos, super mysigt. Jag älskar att få lite av varje, så pinchos är ett koncept som passar mig bra, även om jag vet att många känner att de inte blir ordentligt mätta där, då får man helt enkelt beställa lite mer. Här nedan ser ni en bild på oss;

Idag har jag en städ dag och imorse var jag och Lilleman i kyrkan då vi var på palmsöndagens gudstjänst. Det är sinnesro att gå i kyrkan då och då tycker jag. Eftersom städning inte är min favorit syssla här i världen så varvar jag städ med något kul och håller på så ända tills det ser någorlunda rent ut i hemmet. Förra helgen och denna helg har jag sett en del bra filmer så lägger upp dem här som lite film inspiration till er läsare;

Rekommenderar er alla dessa filmer och jag ser dem alla som favoritfilmer till mig. Jag har även fixat ett visitkort gällande vägledning/coachning och nästa steg blir att fixa en hemsida. Har lyssnat en hel del på motivational clips och hjärntvättat mig med success. En sak var att skriva upp 21 mål som ska vara klara innan 2018-03-21 ett år dvs, den listan är med mig vart jag än går nu. Uppdaterar er om ett år om hur många jag lyckats boka av.

Ciao

En månad sedan sist, så bloggar av mig lite..

 Vi var på Scandinavium och kollade på deltävlingen här i Göteborg och det var jättekul. Lilleman utbrast -Mamma, det här var den bästa alla hjärtans dag presenten någonsin. Här ovan har ni mig i full mello mundering.

Jag har fortfarande kvar lite torrhosta som efterdyningar av den hemska influensa som var och är i år. Min man Gunnar har åkt på influensan efter mig och den är segdragen denna influensa, minst sagt. Förutom Mello så fick jag godkänt på en kurs som jag läst på Göteborgs universitet, så det var ju glädjande att jag fick 7,5 hp mitt i influensan, det var inte mitt ”proudest work”, om jag säger så. Jag är inne i en fas som handlar om att slutföra saker, saker som jag avslutade i samband med skilsmässan och allt strul som varit i mitt privatliv. Jag är ute efter en fullständig masterexamen och har massa masterpoäng nu. Jag har räknat ihop alla mina meriter från Mälardalens högskola, Mitt universitetet, Högskolan i Gävle och nu Göteborgs universitet. Jag har totalt 213 högskole poäng om jag nu räknat rätt varav 33 hp är master poäng. Jag läser nu en kurs i musik och hälsa som verkligen är ”right up my Alley”. Denna kurs ger 7,5 hp också om allt går som det ska. I sommar hittade jag en annan spännande kurs och i höst är planen att skriva klart Sociologi master uppsats som jag aldrig fullföljde. ATT FULLFÖLJA ÄR NU LEDORDET. Går allt som det ska har jag en FULLSTÄNDIG EXAMEN JUL 2018 med inriktning mot sociologi men med en egenkomponerad kompott av ledarskap, vittnesspsykologi och annat runt omkring.

Min Lilleman är med på fullföljande tåget han med nu. När allt med lägenheten hände tog han inte sin senaste karate gradering. Han gick hela terminen men då allt kring boendet i Göteborg hände oss, tröttnade han och gick inte på graderingen. Inte OK, men omständigheterna och livet kommer ibland i vägen för oss alla. Nu går han taekwondo och trivs jättebra med det, han tycker att det är roligare än karaten och nu ska vi FULLFÖLJA!!

Jag är ringrostig i det akademiska språket, men det känns kul att äntligen komma igång igen. Härom dagen var jag på tysta avdelningen inne i stadsbiblioteket och det var som att komma till himlen.

 

Vi har även varit i Östersund (min uppväxt stad) i slutet av Februari. Fick träffa barndomsvän, var på stadsmuseet, åt lunch på Arctura skybar och restaurang. Bilden nedan föreställer min mor och Lilleman i badhusparken Östersund.

Ja nu ska jag kämpa vidare här i livet. Ikväll är det finalen av melodifestivalen och jag tycker att Rolandz fuldans är hysteriskt rolig. Den jag hoppas vinner är nog hon Mariette kanske. Ser fram emot att få ordning på vardagsrummet så jag framöver kan bjuda hem folk. Vi har vardagsrummet kvar i vårat boende att få till och innan dess känner jag inte för att ta hem massa folk. Ja just ja, jag har ju gått upp 10 kg på ett år också. Nu jobbar jag ner det jag har gått upp, så det är en hel del träning som gäller. Puss och Kram ses på stan haha 😉

 


Sida 1 av 212