SEBASTIAN Potion 9 vs. Potion 9 Lite

Många är bloggerskorna som svär vid SEBASTIAN Professionals multiprodukt Potion 9 som kombinerar styling med skydd och vård. Produkten kan appliceras i både torrt och fuktigt hår och utlovar struktur och kontroll. Finns även i en light version, som är utformat för fint hår och kommer i sprayformat istället för creme. Jag tycker att produkterna ger ett ganska likvärdigt resultat, då originalet inte heller tynger ner håret utan bara ger något mer stadga. Det handlar alltså mer om vilken formula du själv föredrar.

Min erfarenhet är att båda produkterna passar perfekt för nordiskt hår som är frissigt, flygigt eller statiskt, då de har en synligt utslätande effekt på håret. Håret känns till och med något rakare, utan att förlora i volym. Däremot ger de en något sträv stylingkänsla och passar därför inte extensions eller hår som egentligen behöver ett fuktgivande balsamspray (då Potion 9 inte har någon utredande effekt). Men tummen upp för båda produkterna på skandinaviskt hår som behöver extra styrka och stadga!

 


 

 

 

Professional-Potion-9Sebastian Professional Potion 9 Lite

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*