Dagliga livet hacka tips

8 fantastiska anledningar att cykla mer i vardagen

Cykeln har fått ett uppsving och är återigen i ropet som ett trendigt transportmedel. Samtidigt som du sparar pengar bidrar du till en säkrare stad, ett miljövänligare samhälle och få en daglig dos motion på kuppen. Upptäck tjusningen med cykel du också!

   1. Fixa dagens motion redan på väg till jobbet

När du cyklar förbränner du kalorier, tränar benen, bålen och armarna och får en riktig genomkörare av hela kroppen. Detta samtidigt som du transporterar dig till och från jobbet, till mataffären eller hem från bion. Genom att välja cykeln som transportmedel i vardagen får du daglig motion på köpet, helt utan extra kostnad.

  2. Håll demonerna i schack

Att cykla har en bevisat positiv effekt på ditt mentala humör, och kan hjälpa dig hantera vardagens motgångar. Oavsett om du cyklar för att ta dig från A till B eller om du cyklar för att motionera eller för ren njutnings skull, har trampandet en positiv effekt och bidrar till att frigöra endorfiner i kroppen. Genom att cykla regelbundet kommer du uppleva att du blir mer avslappnad och med stabila energinivåer samt ett gladare sinne.

  3. Upplev samhället från en annan vinkel

Att cykla kan inte liknas vid att transportera dig med bil, buss eller spårvagn, av den enkla anledningen att när du cyklar kan uppleva staden från ett helt annat håll. Cykeln kan dels utnyttja gatorna och vara en del av den vanliga trafiken, men kan också färdas fram på cykelbanor, genom parker eller längs stränder. Med cykel kan du ta dig fram på mindre vägar och gränder där varken bilar eller motorcyklar får plats eller har tillåtelse att färdas. Cykeln gör att du kan uppleva staden på ett nytt sätt och hitta nya smarta vägar för att ta dig till jobbet, skolan eller mötet med kompisarna nere i city.

  4. Miljövänligt med hoj

Genom att cykla släpper du inte ut några avgaser och du gör miljön en tjänst genom att inte välja ett bensin- eller dieseldrivet alternativ. Låt hela familjen dela den miljövänliga glädjen och köp snygg dam cykel, herr cykel och cykel för barn i samma veva. Genom att välja ett miljövänligt alternativ för egen hand kan du ofta skapa en positiv trend bland familj och vänner, vilket ger fler cyklister på gatorna och ett miljövänligare samhälle på sikt.

  5. Lägg pengarna på annat än transport

Förutom allt annat är det billigt att cykla, jämfört med transportmedel som buss, bil och tåg. Du kan enkelt köpa cykel online i stockholm och skaffa smarta cykel tillbehör som gör din dagliga resa med cykel både roligare och smidigare. Köp en snygg cykel till dig själv och upplev hur vardagen blir både billigare och bättre, samtidigt som du tränar konditionen. Även om en ny cykel kan vara en dyr investering är det nästan alltid billigare i längden att cykla än att köra bil eller åka buss. Leta online efter tips på mountainbikes eller secondhandcyklar, och börja din nya livsstil redan idag.

  6.  Frisk luft helt utan ansträngning

När du cyklar får du inte bara gratis motion och en stund för dig själv och dina trampande fötter, utan du får också frisk luft helt utan extra kostnad. Att andas frisk luft är avgörande för vårt mänskliga välbefinnande och för att hålla både kropp och sinne alert och vitalt. Genom att vistas utomhus minst 30 minuter sammanhållande per dag lyckas en vuxen människa helt byta ut luften i lungorna, vilket bidrar till mer syre i kroppen.

  7. Säker transport för alla

Ju fler cyklister vi har på vägarna, desto säkrare blir det för oss alla att vistas i trafiken. Även om cyklar kan vara involverade i olyckor, är det ett faktum att en cyklande stad är en säkrare stad, och en bil alltid orsaker mer skada än en cykel. Motordrivna fordon går inte bara snabbare utan är också större och hårdare, och en stad med många cyklister är säkrare både för dem som cyklar, men också för fotgängare. Genom att cykla mer i vardagen kan du alltså bidra till ett trevligare och säkrare samhälle för alla.

  8. Frihet på två hjul

Att cykla innebär frihet på ett sätt som varken buss eller bil kan ge. När du transporterar dig med cykel väljer du själv när du vill ge dig iväg, när det är dags att åka hem och var du vill stanna och parkera. Med cykeln som transportmedel har du staden som i en liten ask, och det enda du behöver för att upptäcka och utforska är två starka ben, rätt kläder för dagens väder och ett öppet sinne.

Att cykla är med andra ord inte bara billigt, miljövänligt och snabbt utan också en motionsform och en investering i ditt eget välbefinnande. Investera i en cykel redan idag och upptäck din omgivning på ett nytt sätt!

Bästa julklapparna till alla prylälskare

Julen närmar sig och det är återigen dags att fundera över vilka klappar du ska skänka bort till dina närmaste. För varje år som går handlar allt fler på nätet och om du inte har gjort det tidigare är det en smart idé att börja. Priserna är ofta bättre, men det är även skönt att kunna sitta hemma i lugn och ro och surfa sig fram till de bästa julklapparna.

Om du ska köpa julklappar till prylälskare är det särskilt lätt att hitta något spännande på nätet, och det är möjligt att du även får tips om något som du inte ens har tänkt på. Några heta tips i år är så vitt skilda saker som mobiler och dammsugare. En smartphone är alltid en av de bästa presenterna att ge bort och du kan hitta en riktigt prisvärd mobil på nätet. Robotdammsugare är en annan smart julklapp som säkert blir uppskattad av den som får den.

iRobot Rooma 690

Det är inte många som tycker att dammsugning hör till de roligaste sysslorna. Det är inte någon nyhet med självgående dammsugare, men som många saker för hemmet finns det även smarta dammsugare nu. iRobot Rooma 690 är en dammsugare som du styr via din iRobot HOME-app. Rooma 690 har en häpnadsvärt bra sugkraft och är särskilt designad för att komma åt under dina möbler. Den anpassar också sin höjd för att dess borstar ska vara i nära kontakt med ytan, oavsett om det är golvet eller en matta. Genom appen kan du schemalägga upp till 7 dammsugningar per vecka, men det går också att starta den när som helst. När Rooma 690 är klar eller när batteriet börjar bli urladdat återvänder den automatiskt till laddstationen. Det finns även fler modeller i olika prisklasser. iRobot Rooma är en bra julklapp för den som vill ha rent hemma, men inte har tid och lust att dammsuga varje dag. Det är dessutom roligt att kunna starta dammsugaren när du inte är hemma och för den som vill är det också en bonus att kunna se statistik över vilka dagar ”du” har städat.

Samsung Galaxy A3

Samsung Galaxy A3 finns att få i färgerna rosa, svart samt guld och har flera fördelar förutom sitt låga pris. Till att börja med är den 4,7 tum stora skärmen en så kallad Always on-skärm, vilket innebär att du kan se både klockan och aviseringar även när skärmen är avstängd. Den är också vattentät och den långa batteritiden gör att den passar bra för den som inte kan ladda mobilen särskilt ofta. Det som kan vara en nackdel är att skärmen är en PenTile-skärm. Tekniken används på många nya mobiler och kan bland annat göra att mobilen blir tunnare, men även att kontrastlinjer och kanter blir suddiga jämfört med på en vanlig RGB-skärm. PenTile-skärmar lär också vara billigare att tillverka. Men det är individuellt vad som är viktigast då alla mobiler har sina för- och nackdelar.

ZTE Smartphone

ZTE har tidigare främst gjort sig kända för att tillverka budget smartphones. ZTE Axon 7 är visserligen dyrare än deras tidigare modeller, men den känns även mindre budget på andra sätt. Den är nämligen i toppklass på flera områden om du jämför den med andra mobiler i samma prisklass. Mobilen är lätt att hålla i trots att den har en skärmstorlek på hela 5,5 tum och den har dessutom skarp grafik och riktigt bra färger. Axon 7 är åtminstone lika bra som sina största konkurrenter när det gäller ljud, batteritid och olika funktioner. Dessutom har den vissa egenskaper som gör den snäppet bättre än de flesta, som att mobilen till exempel ger användaren chansen att ha två SIM-kort. Att den också är billigare än de flesta konkurrenterna gör den ännu mer prisvärd.

Köpa mobil på nätet eller andra prylar

Idag är det inga problem att köpa elektriska prylar på nätet. Distansköplagen ger möjlighet att returnera varor genom öppet köp och samma garantier gäller. Smartphones är en av de bästa presenterna enligt många undersökningar och för att hitta de bästa mobiltelefonerna kolla gärna en köpguide till smartphones.

Detta är bara några tips om vad som kan finnas under granen till en prylälskare. Det finns en uppsjö av smarta prylar idag med allt från TV till klockor som är bra julklappar. Inom sportsektorn kan man hitta både roliga och användbara attiraljer som smartklocka som håller koll på joggingen eller en HyperIce Vyper Foam Roller som ger skön massage efter ett tufft gympass. Finns det en resenär i familjen går det att hitta en mängd roliga saker som en smidig Life Straw Water Filter eller varför inte en Gnarbox som tillåter editering av filmer och kort när man är på språng. Så nog finns det saker för prylälskaren att få denna jul. Det handlar mer om pris och intresse än avsaknad av prylar idagsläget.

Mental Ohälsa Hos Hundar Och Hur Du Kan Råda Bot På Detta

pug-801826_1280

En varningssignal att se upp för som hundägare är att hålla koll på att din trogne följeslagare mår bra mentalt. Hunden kan nämligen drabbas av flertalet psykiska åkommor och när detta sker är det dessutom ägarna som är boven i dramat. Detta vill du givetvis undvika och det kan också undvikas genom att hålla koll på vad som gäller. Många kanske tror att mental ohälsa är något exklusivt för oss människor men det är långt ifrån sanningen. Vi ska därför guida dig i allmänna tips och råd hur du ska förhålla dig till din hunds mentala hälsa.

Här ska vi ta upp några populära metoder för lydnadsträning.

Använda sig av en hundpsykologs tjänster

dog-1468728_1280

Att konsulta en hundpsykolog kan vara ett effektivt sätt att råda bot på eventuell mental ohälsa hos din fyrbente vän. Hundpsykologerna är utbildade och har fog för det de pratar om och de tips de ger. Hundpsykologerna kallas även för problemhundutredare och hundbeteendeanalytiker. Man kanske kan tycka att det överdrivet att lägga pengar på en psykolog för ditt husdjur, men om det kan förbättra hur din hund mår på alla sätt finns det väl inte så mycket att tveka på? Eftersom hundpsykolog ännu inte är någon skyddad titel, kan egentligen vem som helst titulera sig. Därför kan det vara värt att kolla upp personen på förhand, om denne verkligen är utbildad och höra sig för bland andra som tagit hjälp av psykologen.

Vad gör då en hundpsykolog? Det första steget bruk vara att göra en omfattande problemutredning. Där går man till botten med hunden och dess närmiljö, för att försöka reda ut vad det är som ligger till roten för problemen. Det kan handla om att man analyserar hundens beteende och leta utlösande faktorer, kontrollerar eventuella stressfaktorer, sjukdomar och brister i relationen mellan ägaren och hunden. Sedan kan hundpsykologen ordinera ett träningsprogram som sedan följs upp för att se om det ger positiva resultat.

Hundcoacher


dog-454145_1920

Hundcoachens roll är rätt liknande den som hundpsykologen har. En hundcoach tränar dels hunden, dels instruerar denne hundägarna hur de ska bete sig runt hunden och hur de själv kan träna den. En hundcoach kan specialisera sig på något särskilt område, som exempelvis agility, förbereda hunden för ett visst arbete som till exempel narkotika eller spårning, medicinhundar eller hjälphundar. Det finns bra utbildningar för den som vill bli hundcoach och genom att konsultera en hundcoach kan du få hjälp med de flesta problem du kan få med din fyrbente vän. Fördelen med att vända sig till en hundcoach är att denne kan hjälpa dig med alla tänkbara beteendeproblem och även göra en analys varför hunden beter sig som den gör. Men en hundcoach kan även ge dig tips och instruktioner för hur du själv kan uppfostra din hund och vad du ska tänka på i det vardagliga livet som hundägare.

Shadow Hundträning

Så kallad Shadow Hundträning är en annan beprövad metod, som är anpassad för att hantera särskilt aggressiva hundar. Hundar är i grunden ett flockdjur, vilket innebär att det är inpräntat i deras DNA att följa en eller flera tydliga ledare. Aggressivitet hos hundar beror ofta på en otrygghet i hemmiljön och avsaknad av tydliga ledarfigurer. Det leder till en osäkerhet som ofta kan slå över i aggressivitet. Syftet med Shadow metoden är därför att du som hundägare ska föregå med goda exempel. Shadow filosofin menar att om du uppträder tryggt kring hunden kommer den också känna sig trygg. Därmed kommer det också förbättra hundens beteende.

Hitta hundcoachen för just dig

Utbildade hundcoacher finns tillgängliga över hela landet och det är lätt att komma i kontakt med dessa. Du kan exempelvis använda dig av en enkel söktjänst på internet eller besöka särskilda samlingssidor för hundar och hundars beteende. Hundcoacher finns både tillgängliga inom bolag och som privata firmor. Till exempel finns mängder av hundcenter i Stockholm där du kan komma i kontakt med och få hjälp av en hundcoach, en enkel sökning på hundcenter Stockholm kan ta dig dit.

En hundcoach kan hjälpa dig med några av de vanligaste problemen för så kallade problemhundar. Dessa brukar framförallt vara följande:

  • hundar som hälsar våldsamt

  • aggressiva hundar

  • hundar med problem att vara ensamma hemma

  • hund som är väldigt nervös eller har ångest

  • en hund med vana att dra i kopplet

  • hundar som skäller väldigt mycket

På ett hundcenter kan du få hjälp med alla tänkbara problem. Du får till exempel möjligheten och de bästa råden för om du har störst behov av en coach eller en psykolog. Du får även hjälp med att hitta en optimal hund för just din livssituation.

Heliskiing och heliboarding – för dig som vill ta friåken till nästa nivå

Gillar du idén om att bli uppflugen med helikopter till en kilometerhög bergstopp mitt i den svenska fjällen, för att sedan bli avsläppt och med skidor eller snowboard som redskap ta dig hela vägen ned igen? Då kan heliskiing eller heliboarding vara något för dig!

Skillnaden mellan heliskiing och heliboardning

När du åker heliskiing åker du skidor – fast med något annorlunda förutsättningar än när du fritidsåker i till exempel Sälen. För det första slipper du liftkön då du istället flygs upp med en helikopter i sällskap av en grupp andra skidåkare och en eller flera guider, och för det andra så skiljer sig förhållandena på toppen av ett berg ganska mycket från en klassisk, medelsvår backe. Syftet är att du ska få känna på frihet i dess absoluta form när du sedan tar hela vägen ned igen – utan helikopter. Heliskiing erbjuder vidsträckta utsikter över glaciärerna och är något som varje äventyrare, naturälskare och skidåkare bara måste uppleva.
Om du istället åker heliboardning är principerna desamma, fast du använder dig av en snowboard istället för skidor. Det är återigen viktigt att vara en säker snowboardåkare för att få ut så mycket söm möjligt av upplevelsen. När man åker heliboarding är det bäst att ha en ”allround”-bräda snarare än en större variant, då man kommer att stöta på olika typer av terräng under åket.

Stockholm Hemavan flyg

En utmärkt plats för heliskiing och heliboarding är Hemavan; en tätort i Storumans kommun, känd för att vara ett av de bästa friåkningsområdena i Sverige. Det finns ett flertal arrangörer och helikopterföretag som ordnar kompletta upplevelsepaket här, där helikopterflygning, utrustning, guide och allt du behöver ingår.

Från Stockholm tar ett flyg till Hemavan två timmar och tjugo minuter utan byten. Det är det snabbaste sättet att ta sig mellan orterna och även det mest populära. Man landar i närheten av backarna och behöver inte slösa mer tid på transport än nödvändigt.

Utrustning efter väderförhållanden

Snöförhållandena kan variera mellan hård och fluffig pudersnö beroende på värdet och vilken årstid du åker, det är viktigt att du är en relativt erfaren skidåkare. Det är mycket blåsigt på en bergstopp, så rätt kläder och utrustning är ett måste för att du ska kunna njuta av åken till fullo.

Då de flesta arrangörer förser dig med all utrustning du bör ha med behöver du sällan tänka på det själv om du bokat ett komplett paket. Det kan till exempel vara ryggsäck, säkerhetsutrustning, spade, sond och lavintransceiver. Det du behöver tänka på att klä dig lämpligt efter vädret, alltså lager på lager. Det är kallt och blåsigt och du behöver se till att hålla dig ordentligt varm så att upplevelsen slipper påverkas negativt av tandskakning och huttrande. Du behöver naturligtvis även ha skidglasögon, skidhandskar, mössa och halsduk – gärna i det rejäla laget.

När är det bäst att åka heliskiing och heliboarding?
Många vill såklart veta vilken årstid som är den bästa tiden att prova heliskiing och heliboarding, men faktum är att det är svårt till och med för experterna att ge ett tydligt svar på den frågan. Vädret är som vi alla vet oförutsägbart och kan variera från år till år, men det finns några grundprinciper att utgå ifrån för att kunna ta ett beslut om när man vill åka.

Under december, januari och februari är dagarna något kortare och temperaturen lite kallare. Detta resulterar i fantastiska förhållanden även på lägre höjer, med torr snö och god skogsåkning. Är man nybörjare kan man säga att detta är ultimata förhållanden.

Rent historiskt har mitten av februari till mitten av mars varit den mest populära tiden för både heliskiing och heliboarding. Trots regelbundna snöfall är vädret ganska stabilt och dagarna är något längre vilket resulterar i fler potentiella åk per dag. Om man vill åka under denna period behöver man oftast boka så långt som ett år i förväg på grund av trycket från ivriga åkare.

I slutet på mars och i början på april är dagarna betydligt längre och temperaturen något mildare, men det betyder inte att säsongen tar slut. Väderskiftningarna kan i värsta fall komma i vägen för åkningen, men i kontrast till vad många tror är snön oftast lika åkvänlig som under andra perioder. Ofta faller nysnö och med ett lager pudersnö så är förutsättningarna för ett perfekt åk lika bra, och med de extra timmarna på dygnet har man fler åk på sig än vanligt.

Så framhäver du dina bästa sidor

beautiful-1274345_1280

Alla vill vi framställa oss från vår allra bästa sida. Det är något helt naturligt, en instinkt som finns hos alla människor. Alla vill vi se bra ut och som tur är finns det massor av olika sätt att se till att vi ter oss så bra ut som vi bara kan. Det gäller helt enkelt att ta vara på sina tillgångar och framställa sina bästa sidor så mycket man bara kan. Har man någon sida som verkligen är bra så kan man genom att belysa denna dra uppmärksamheten från andra saker som man kanske inte är lika nöjd med. Det gäller egentligen bara att veta hur man skall gå tillväga.

Ofta är det dessutom relativt enkelt. Med hjälp av de rätta kläderna och accessoarerna kan man skapa effekter som antingen drar blickarna till sig eller får dem att fokusera på något annat. Så se till att rikta uppmärksamheten hos människorna du möter till de ställen som du vill visa och inte till de mindre fördelaktiga delarna.

Framhäv midjan

Att framhäva sin midja är alltid ett smart drag om man vill se välformad ut. Att addera ett brett bälte i midjan är ett bra trick för att accentuera den. Detta fungerar dessutom till de allra flesta typer av kläder: klänningar, jackor, blusar och mycket annat. Andra sätt att markera midjan är till exempel att bära kjolar med en hög och gärna bred linning i midjan. Försök också att ha olika färg på över- och underdelen för att på så sätt skapa en kontrast i midjezonen.

Visa benen

Ett annat säkert kort för många är benen. Att visa lite ben är ett enkelt sätt att framhäva en outfit och visa upp sig från sin bästa sida. Hur man gör det är helt upp till en själv. Man kan välja att ha helt bara ben, trikåer eller strumpbyxor i olika modeller, färger och utföranden. Detta öppnar upp för en hel massa möjligheter och olika klädesplagg går att kombinera ihop på sätt som gör att man får sin egen helt unika stil. Varför inte prova på det nya lite nya trender. Kanske kommer du till exempel att anamma det nya knee highs-modet som just nu är riktigt hett. På så sätt sticker man verkligen ut och framhäver sig själv. Fundera på vilken typ av strumpor du själv föredrar och lär dig hur du hittar de perfekta strumpbyxorna för just dig och dina ben! Kom också ihåg att om man vill att folk verkligen skall lägga märke till ens ben så bör man se till att inte visa allt för mycket hud på andra delar av kroppen. Bär till exempel gärna en långärmad topp till bara ben.

Dekolletaget

Många tror att det bara är de med lite större byst som kan bära upp en urringning, men detta stämmer inte alls. Alla kan dra fördel av detta, genom att välja en topp som smickrar den egna kroppen. Dessutom är det inte bara bysten som det kan vara smickrande att framhäva, utan även nyckelben, axlar och välskulpterade armar kan med fördel visas. Detta gör man bäst genom att använda kläder med v-ringning eller skjortor och blusar med några knappar oknäppta. Se också till att undvika höghalsade kragar som döljer axelpartiet och drar uppmärksamheten till fel ställen.

Hår och hud

Naturligtvis finns det mer än olika kroppsdelar som man kan rikta uppmärksamheten mot och framhäva – hud och hår är till exempel alltid bra att fixa till. En vackert glansig böljande hårman arrangerad i en frisyr som passar ens ansiktsdrag kan göra mycket för att lyfta ens utseende. Ta hjälp av en professionell frisör för att ta reda på vad som passar dig allra bäst. Även en välmående hy är ett attribut som kan dra till sig uppmärksamhet. Det gäller därför att vårda den ordentligt och noggrant. Och detta gäller inte bara i ansiktet, utan hela kroppen. Peela, smörj och ta om hand din hud på bästa sätt. Och glöm för all del inte solskyddsfaktorn.

Det är naturligtvis bra att man kan ta till vara på och framhäva sina allra bäst sidor. Alla vill vi ju se så bra ut som vi bara kan. Men efter allt prat om kroppar och utseende så skall man inte glömma bort att det inte bara är ytan som räknas. Naturligtvis skall man också vårda och framhålla de inre egenskaper som man har och är stolt över, och låta sin personlighet ta lika mycket plats som ens utseende. Tillsammans kommer dessa två egenskaper utgöra en oemotståndlig kombination!

Att köpa ny bil: Vad du behöver veta

När man är i processen att köpa en bil finns det en hel del saker man bör tänka på. Det är en stor och viktig affär som oftast också innebär en stor ekonomisk satsning. Det är också därför det är så viktigt att vara noggrann och gör en ordentlig research innan köpet, så att man får precis den bil som man önskar och inte åker på några obehagliga överraskningar. När man väljer att ta ett så stort steg som att införskaffa en bil, vill man ju naturligtvis inte att något ska gå fel utan att allt skall flyta på och gå enkelt och smidigt.

Testa och kontrollera bilen
Innan man bestämmer sig för att köpa en bil är det viktigt att man går igenom den noga så att man vet vad det är man faktiskt köper. Gäller det en ny bil vet man ju att inget har hänt den tidigare, men är det en begagnad bil är det viktigt att gå igenom bilens dokumentation så att man får reda på vad som hänt med bilen hos dess tidigare ägare. Ta också en titt i serviceboken och kontrollera att bilen blivit underhållen på rätt sätt. Servicen bör ha skett med de angivna mellanrummen och framför allt hos en auktoriserad verkstad – detta för att alla garantier man får med en nytillverkad bil skall fortsätta att gälla.

Provkör alltid din nya bil
Något som man alltid skall göra, oavsett om man köper en ny eller en begagnad bil, är att provköra den. Detta gör man med fördel flera gånger och under olika förhållanden. En bil som fungerar utmärk på en torr vägbana kanske visar upp helt andra egenskaper när det regnat eller snöat. När man talar om att provköra en bil skall man också vara på det klara med att man inte menar att man skall ta en tur i kvarteret runt bilhandlarens lokal. Nej, se till att ta en längre tur där man verkligen får testa bilens prestanda och köregenskaper i olika situationer och på olika underlag. Under provkörningen skall man helt enkelt utsätta bilen för den typ av förhållanden och förutsättningar som man kommer att använda den i efter ett eventuellt köp. På så sätt får man reda på hur bilen fungerar och om den kommer att leva upp till de krav och förväntningar man har.

Vikten av en bra försäkring
Oavsett om man väljer att köpa en ny eller begagnad bil så är det allra viktigaste att man skaffar en försäkring. Det finns flera anledningar till att en bilförsäkring är oumbärlig. Köper man bilen hos en bilhandlare kan man ofta få hjälp med att teckna en försäkring som täcker allt som behövs allt från reparationer till transport av bil. Allra bäst brukar det bli om man tecknar en försäkring ny bil hos tillverkaren. En Ford försäkras alltså helst hos Ford och för en Mercedes bör man ha en Mercedes Benz försäkring. På så sätt blir man också försäkrad om att de reparationer som utförs genom den tecknade försäkringen görs av verkstäder som är auktoriserade att utföra arbeten för det aktuella bilmärket.

Bilens värden
Så som vår värld ser ut idag så kan det också var en god idé att se över bilens värden när det gäller utsläpp. Vi försöker alla att påverka vår omvärld så lite som möjligt och detta är ju väldigt aktuellt när det kommer till de bilar vi kör. Tänk också på att en transport bil som är mer miljövänlig beskattas lägre just på grund av att den är bättre för miljön. En annan sak man bör ta i beaktande är bränsleåtgången. Bensin och diesel är dyrt och det innebär ju att ju mindre av dessa ämnen som bilen drar desto bättre är det för den egna plånboken. Eftersom drivmedel oftast är en av de största, och definitivt mest frekventa, utgifterna när man har en bil, är detta naturligtvis av mycket stor vikt.

Oavsett vilken bil man väljer att köpa – stor eller liten, ny eller gammal så är det allra viktigaste att man ser till att täcka upp för sig själv och se till att man har torrt på fötterna om något skulle hända med den. Det spelar ingen roll hur försiktig man själv är, eller hur bra man kör, det finna alltid andra i trafiken som inte tar det på samma allvar och är lika aktsamma. Att ha en bra försäkring är därför alltid a och o, glöm inte det. Och framför allt, ta det försiktigt där ute i trafiken!


Sida 1 av 212