Undvik mejeriprodukter!!

Tack Emelie för ditt svar! Det var ingen olycka utan det är ett sk utmattningsbrott! Mitt skelett är också skört pga av att jag ätit för lite kalk! Äter inget kött utan det blir mycket fisk. Men nu måste jag äta mer kalk (vägrar äta ost och dricka den feta mjölken..). Vet du vad jag kan äta som innehåller mycket kalk men ändå är nyttigt? Jag skulle verkligen bli jätteglad om du ville maila över till mig om hur en matdag såg ut nu när du var sjuk-kanske lite tips på sallader, fruktsmothies osv..Är det ok att äta knäckebröd tror du? En bra pilates/yoga video jag kan köpa? jättegulliga dig!

Hej Caroline!


Först vill jag uppmana dig återigen. Detta resultat, dvs stressfrakturen du har, har ingen annan än du själv gett till din kropp. INNAN man börjar träna mer en en gång om dagen (som du informerade mig om att du gjorde) så är det viktigt att lyssna på sin kropp. Smärta på framsidan av smalbenet kan framstå av många skäl (fel skor, hårt underlag,överträning) men den enda som orsakat detta är du sjalv. Man måste ta hand om sin kropp. Vila är minst lika viktigt som träningen själv för att uppnå ett bra resultat. Tänk på att din kropp ska hålla i minst 50-60år till:-)Mjölken som alla pratar er så bra för ditt skelett bidrar faktiskt till en försämring utav ditt skelett och organ. Komjölk är det värsta och ska undvikas till alla pris! 


Protein molekylen i komjölk är först och främst för svår för vår kropp att bryta ned. Sedan är mjölken pastöriserad, vilket betyder att den är kokad, och allt det som ska göra gott såsom enzymer och vitaminer har blivit bortkokta.


Mandelmjölk kan ersätta ert behov för komjölk.


Men hur får jag då in mitt dagliga kalk behov?


För att kalcium ska kunna upptas och göra inverkan på skelettet så behövs det magnesium.


Mejeriprodukter innehåller knappt något magnesium alls. Grönt innehåller kalcium och magnesium för optimal absorbation.


Även växthormoner och antibiotika tillsätts korna för att de ska kunna producera mer och åker direkt in i vårat blod när vi konsumerar mjölk. Daglig dos av mjölk är som om vi skulle gå på antibiotika för resten av livet. Ni vet ju hur det skulle påverka vår kropp?


Vi får heller inte glömma att mjölk även innehåller svårdigesterad animalisk protein, laktos socker, växt hormoner och flertal andra kontaminationer.


Ät baljväxter och grönt istället, det bidrar till den kalk kroppen behöver. Likaså grönsaker såsom Spenat,kål och mangold (swiss chard) etc


Kram


 

3 kommentarer

3 kommentarer till Undvik mejeriprodukter!!

 1. MikeRitle skriver:

  [url=https://freesexchat.us.com/]sex chat[/url] [url=https://essaywritingservices.us.com/]buying essay[/url]

 2. I’ve been surfing online greater than three hours these days, yet I never
  found any interesting article like yours. It’s lovely worth
  enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made just right content as you
  probably did, the net shall be much more useful than ever before.

 3. Emma skriver:

  Hejsan, eftersom du inte är utbildad nutrist/dietist tycker jag du ska vara väldigt försiktig med att ge människor felaktiga råd om tex mjölk som du gör ovan eller andra dåliga råd som jag ser att du gärna slänger fram till höger och vänster.

  Jag är nutrist och jag kan bara tala om för dig att du är helt fel ute med ditt sätt att äta och träna, men det är upp till dig själv om du vill skada din kropp på detta sätt för du är farligt nära ortoxi, även fast du inte själv vill medge detta och du tror att du har full kontroll, detta säger alla missbrukare oavsett missbruk.

  Läs på bättre om du nu ska ge någon råd, och sluta ge dom felaktiga råd, hänvisa istället till att du gör så här eller så här, men skriv inte fakta du inte kan något om eller tror dig veta något om.

  Nutrition är en hel vetenskap, varför tror du annars att vi nutrister måste utbilda oss, med ditt resonemang skulle alla som tränar och äter sunt vara nutrister.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*