på tåget hem till stockholm!

IMG_4742-1.JPG

0 kommentarer

sminktips för olika ansiktsformer!

2014129194040930924379_sbig

det är ju bra att veta VAR man ska skugga och lägga sin highlighter för att kunna förminska, framhäva och forma ansiktet när man sminkar sej. så jag tänkte lägga upp några tips beroende på vilken ansiktsform du har!

först, ATT TÄNKA PÅ: skugga kan du göra med ett mörkare puder eller en mörkare foundation. tänk på att mörkt förminskar, drar inåt och döljer. har du t.ex en stor/hög panna så lägg det mörka pudret längs hårfästet för att förminska och få den att se kortare ut. vill du t.ex markera kindbenen så lägger du pudret under kindbenen. eller om du vill förminska en dubbelhaka så skuggar du under hakan på det området du vill dölja. för er som inte visste är highlighter ett ljusare puder/foundation eller en skimrig skugga som du lägger på de områden du vill framhäva.

- oval ansiktsform: ett ovalt ansikte har samma avstånd mellan hårfästet och ögonbrynen, ögonbryn till näsa och från näsan till hakan, alltså en tredjedel var. denna ansiktsform kan man framhäva hur man vill, finns ingen regel alls för en oval ansiktsform. passar till det mesta alltså!

- fyrkantig ansiktsform: ett fyrkantigt ansikte är ganska kort och brett mellan käkarna till tinningarna. käken är kantig och skarp. här ska man tänka på att försöka ta bort de raka hårda linjerna, sedan skuggar man på käklinjens slut och på tinningarna upp mot pannan för att smala av ansiktet lite. rougen läggs under kindbenet.

- avlång ansiktsform: ansiktet är smalt och mer än fem ögonmått mellan hårfästet och hakan. här måste man göra ansiktet kortare och få tydligare kinder, man skuggar pannan mot hårfästet, hakspetsen, käklinjens slut och tinningarna mot pannan.

- hjärtformad ansiktsform: ett hjärtformat ansikte är bredare över pannan än över käkarna. ett hjärtformat ansikte liknar den ovala ansiktsformen och behöver då endast skugga tinningarna mot pannan.

- trekantig ansiktsform: har man ett trekantigt ansikte så vill man oftast ta fram lite mer former i ansiktet och då kan man lägga en highlighter på hakan och kindbenet, men du ska inte lägga en diagonal linje vid kindbenet utan lägg istället en rak linje ut mot örat.

- rund ansiktsform: en rund ansiktsform är kort mellan hårfästet och hakan och har runda linjer mellan kind och käkbenet. För att göra ett runt ansikte längre så behöver man skugga längs hela sidorna. rougen lägger man under kindbenet i en ganska hög vinkel just för att ansiktet ska se längre ut!

makeup

(denna ansiktsformen är fyrkantig)

1 kommentar

bandana

rotade runt lite i mitt rum igårkväll och hittade alla mina bandanas från när jag var liten och “gangster” haha. har alla möjliga färger! det kan ju vara sjukt snyggt att ha i håret t.ex, så jag tänkte ta hem dom till stockholm! :) alltid lika roligt att rota bland gamla grejer! blir mycket packning hem nu haha.

har förresten bokat en hemresa också. åker hem idag runt 5-tiden! tåg, så är tillbaks i stockholm ikväll.

IMG_4702 5

en likadan röda bandanan finns att köpa – här / liknande blå – här

0 kommentarer

tre favoriter just nu

tänkte ge er tre tips på produkter jag gillar just nu. ett torrschampo som funkar superbra! jag gillar när håret blir fresht på bara några sekunder istället för att behöva tvätta det så ofta. den andra produkten är en bra brun-utan-sol. tänkte göra en liten bus guide till er senare som ni kan följa för att slippa bli fläckiga! och till sist en bra sminkborste. det är mina tips för idag! :)

tretips

 

1. torrshampoo – här
2. brun-utan-sol – här
3. sminkborste - här

3 kommentarer

kickbike

har precis varit ute på en långpromenad med syrran och dogge! jag tog min gamla kickbike på en tur med haha! fett kul :) minns ni när alla åkte runt på såna? och så skulle man gärna hoppa och trixa lite också. haha ibland saknar jag att vara barn, även om jag fortfarande är lite som ett!

IMG_4658 2

1 kommentar

höstoutfit – inspiration

IMG_4167 5

en enkel outfit som faktiskt fick mej att längta efter hösten. men vi kan väl säga att den är här nu va? hoppas att detta kan göra er lite inspirerade!

s

1. skjorta i oversizemodell, här / 2. örhängen, här / 3. skärpet, här / 4. svarta jeans, här / 5. fulsnygga kängor, här

3 kommentarer