Lina Perned

Ny Blogg!!!!!!

Från och med nu så hittar ni min blogg här:

blogg.linaperned.com

Vi syns där. Kram

Fotograf icon

Det är bara dagar kvar till utställning med Herb Ritts slutar på fotografiska i Stockholm. Kan ni så gå och se hans ikoniska fotografier.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Zlatan är Zlatan

#805millionnames

#worldfoodprogramme

Vart kommer allt detta hat ifrån?

 

Idag när jag bläddrade igenom mitt flöde på instagram så ryggade jag till av en bild som Julia Frej @juliafrej hade lagt upp. Det föreställde ett instagramkonto någon hade skapat för att uttryck sitt hat emot en ung tjej som heter Hanna. Den anonyma personen hade skrivit dessa fruktansvärda ord ” Hanna ska dö hjälp mig  att göra så hon tar självmord”. Jag tror inte att det är sant det jag läser. Det handlar om en ung tjej, kanske runt 13 år jag vet inte säkert, som blir utsatt för grov och rå mobbing. Mobbaren/na som skapat kontot antar jag är i samma ålder. Julia Frej, som har tagit  initiativ att uppmärksamma detta som pågår, uppmanar till att gå in på kontot och anmäla olämpligt innehåll. Jag gör detta och inser att det finns  många liknande mobbnings och hat konto. Jag antar att detta bara är toppen på mobbnings isberget.

Det är så lätt att bara vandra omkring i sin egen lilla bubbla och blunda för svårigheter som  våra medmänniskor utsätts för. Man tycker att man har nog med sitt.Men där har vi fel. Det är genom att slå hål på våra bubblor vi lever i och hjälpa andra som vi kan växa som människor.Vi medmänniskor måste reagera och säga – Nä nu räcker det! när något är fel.

Är det så här vi vill att unga människor ska ha det varje dag? Hur dåligt mår Svenska samhället egentligen. Jag inser ju att även den som ägnar sig åt att skrika ut sitt missriktade hat också mår dåligt. Vart fan kommer allt detta hat ifrån?

Vad kan man göra då? Vi kan börja med att säga ifrån och anmäla alla mobbningskonto. Hittar du ett sådant konto hashtagga #anmälmobbning så att andra lätt kan hitta dem och  i sin tur anmäla. Även om detta inte har drabbat dig personligen, inte din dotter eller son som blir utsatt,så berör det oss ALLA.Genom att högt och tydligt säga- Det är är inte okej! så gör vi skillnad. En bra ide är att mitt bland våra selfies publicera något som uttrycker vårt ställningstagande emot mobbning och hat. Detta tänker jag i alla fall göra! Gör det du också!

Over and out

IMG_0901.JPG

 

Never never give up…

Idag behöver jag peppa upp mig på alla plan. Jobb jobb jobb och det är inte alltid man ser resultat förrän efter ett tag. Tricket är då att jobba ännu hårdare när det känns tungt. Både professionellt och privat.
Over and out
God natt!

IMG_0582-0.JPG

IMG_0571-0.JPG

IMG_0583-0.JPG

IMG_0572-0.JPG

IMG_0584-0.JPG

This summer 2015

Inspiration inför våren/sommaren 2015

IMG_0533-0.JPG

IMG_0535.JPG
Roberto Cavalli

IMG_0553.JPG

De här tröjorna kommer jag att bo i denna sommaren.
Kommer från Ragdoll- LA.com
Helt underbara !!

IMG_0545.JPG

IMG_0546.JPG

IMG_0557-0.JPG
Ragdoll- la

IMG_0556.JPG


Sida 1 av 2512345...1020...Sista »