En bra sömn är otroligt viktigt för både hälsa och själ.

Hej alla,

Just nu när jag sitter här på balkongen och andas in en fräsch doft av både ren luft men också utav hur rent det blir i luften efter en städning, så tänkte jag passa på att ta upp något viktigt – vilket är självklart en bra god natts sömn. En bra god natt sömn gör att man kan samla en massa energi inför morgondagen men också inför andra saker som man eventuellt har planerat.

2092895_orig_563229332a6b2246fd6a2a1f

Som många av er vet så påverkas vi ju extremt mycket av sömnen och det kan jag med egna erfarenheter tala om, då jag själv lider av grova sömnproblem. Att inte kunna koppla av eller känna en stor ångest och stress inför sömnen är otroligt påtagligt och kroppen rent generellt sätt mår faktiskt inte bra utav dessa problem. Varken fysiskt eller psykiskt. Kroppens funktioner stängs ner tillslut och man tappar praktiskt taget intresse för allt runt omkring sig. Man tappar sin normala prestanda och den psykiska delen ska vi inte ens tala om – den psykiska hälsan påverkar enormt mycket när det gäller att inte få en regelbunden sömn och ro.

Jag vet att många brukar tala om att koffeinintag och sockerintag sent på kvällarna brukar vara en stor faktor till sömnen, men det är faktiskt sällan jag hör folk tala om i min omgivning, att ren och frisk luft är minst lika viktigt. Det är väldigt sällan man stöter på folk som pratar om ren luft, vilket är mycket märkligt då dessa två saker också har en stor inverkan på kroppen samt sömnen, sen får vi heller inte glömma att hjärnans funktioner blir så mycket bättre utav dessa två faktorer.

kaffeebohnen

Utav mina egna erfarenheter som dessutom lider av sömnproblem tycker att ren och frisk luft, inte bara i hemmet, utan allmänt gör att jag mår så mycket bättre än vad jag egentligen hade gjort. För att jag skall må som bäst och kunna sova ordentligt så måste jag ha ren och frisk luft runt omkring mig, då instängd luft påverkar min sömn fruktansvärt mycket. Om man söker på nätet så finns det flera lösningar, allt från hemmagjorda varianter till olika FTX-aggregat som både verkar rena och återvinna luft. Med ren och frisk luft så vet vi ju alla att man faktiskt känner sig mer utvilad och kan prestera 100 gånger bättre och inte bara i hemmet utan även på en arbetsplats, på gymmet om man nu tränar, har andra fysiska aktiviteter etc. Man mår helt enkelt allmänt bra och fungerar så mycket bättre i vardagen. Hjärnan mår också bra utav frisk luft och det sägs också att även om man är sjuk så skall man inte bara ligga still i sängen hela dagarna utan gå ut och få lite frisk luft då och då, för som sagt – frisk luft gör att kropp och själ mår så mycket bättre och man känner sig betydligt mycket starkare, både fysiskt men också psykiskt.

Vad tycker ni läsare om detta? Håller ni med om att frisk och ren luft gör att man sover bättre på kvällarna eller tycker ni tvärtemot? Hur påverkas ni av allt och vad gör ni för att kunna sova bättre? Det hade varit intressant att veta då vi alla hanterar vår dagliga sömn på helt olika sätt, vare sig man har sömnproblem eller inte.

zzz

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*