Tack Magnus för du tog dig tiden

Bravo BRAVO! Magnus tack snälla för ditt fantastiskt genomtänkta svar till Malin! Jag hade som sagt tänkt att jag skulle svara henne men det rann ut i sanden. Jag väljer att publicera ditt svar för jag står bakom dina ord helt och hållet.


Så här skrev Malin till mig:


Var och en bestämmer ju över sina egna kroppar och liv. Jag har valt att lägga den här kommentaren eftersom att du har sjukt stora silikonbröst.


Jag tycker personligen att det inte alls är fel med silikon, så länge det ser normalt ut och är på den nivå att man undrar ifall det är äkta eller fejk, det är min åsikt. Men att ha så pass stora bröst som du (och många andra) har, ser inte bara helt stört ut, utan det påverkar miljontals människor, speciellt unga!


Jag tycker att var och en, speciellt du (och andra) som syns extra mycket för att du har denna blogg och är “känd”, har ett ansvar. Ett ansvar att vara en bra förebild och en sund människa.


Jag tycker inte att det är sunt att för det första utsätta sin kropp för den operation (antagligen fler än en…?) som krävs för att få dessa bröst och för det andra är det dåligt för ryggen och det sliter onödigt på musklerna. Plus att storleken på dessa bröst är, enligt mig, helt onödigt stora. Varför inte nöja sig med ett par stora bröst? Istället för ett par jätte jätte jätte jätte stora?


Visst du kanske har byggt en “karriär” och tjänat pengar på dom (vilket jag inte anser är ditt fel, utan dom som efterfrågar detta sjuka ideal), men nu? Känner du inte att det är dags att plocka ut dom? Jag har jätte svårt att förstå varför du ens har dom, kan du inte ge en förklaring till allt jag skrivit? Det skulle jag faktiskt uppskatta för jag vill höra din sida av allt.


En annan sak som slog mig var att anorexi och jätte jätte jätte silikon nästan på nåt sätt hör ihop. Man tycker att man är tjock, oftast på grund av dom ideal som finns och svälter sig själv för att passa in i det ideal man eftersträvar, men är ändå inte nöjd, (detta skiljer sig så klart oerhört från fall till fall), och tillslut sitter man dör onaturligt smal och ser nästan inte mänsklig ut längre.


Man tycker att ens bröst inte räcker till för det ideal man eftersträvar och vill ha större, man opererar dom, men vill bara ha större och större. Tillslut sitter man där med onaturligt stora, hårda, bröst och ser nästan inte mänsklig ut.


Hur kom det sig att du gick så långt att det blev ett par gigantiska stenmeloner som hamnade på din bröstkorg? Och om svaret blir: det var så länge sen jag gjorde dom osv. varför har du valt att ha kvar dom idag?


Hoppas verkligen att du svarar, jag kanske låter väldigt negativ, vilket jag är emot vissa ideal, men jag är även intresserad av bakgrunden till detta och dina åsikter.


Här är Magnus svar:


1. Du säger det bäst själv: “Var och en bestämmer ju över sina egna kroppar och liv”.


Du gör bäst i att följa dina egna råd, annars riskerar du att framställa dig själv som en idiot.


2. “Jag har valt att lägga den här kommentaren eftersom att du har sjukt stora silikonbröst”.


Förutom att detta är en verkligt löjlig och korkad mening så är detta med “sjukt stora silikonbröst” inte desto mindre en bedömningsfråga, en smaksak som du knappast kan använda som en ursäkt eller som patetisk förevändning för en anklagande och oförskämd kommentar.


3. “Jag tycker personligen att det inte alls är fel med silikon, så länge det ser normalt ut och är på den nivå att man undrar ifall det är äkta eller fejk, det är min åsikt. Men att ha så pass stora bröst som du (och många andra) har, ser inte bara helt stört ut, utan det påverkar miljontals människor, speciellt unga!”


Varför skulle det vara mer okej att ha små silikonbröst än stora? Det är en totalt ologisk och häpnadsväckande korkad sak att säga. Är inte det återigen en smaksak, för att inte säga
bedömningsfråga? Det är faktiskt ett så irrationellt påstående att jag däremot skulle kunna köpa motsatsen till din så kallade poäng: nämligen att ju mer överdrivet desto bättre, dvs. ju tydligare det är att någon opererat sig desto större chans är det för folk att se och uppmärksamma detta och därför ta ställning till det, ifrågasätta det, reflektera över det osv. Men om det däremot är oklart huruvida hon på naturlig väg har såna där “perfekta” bröst eller inte, jag menar, det skulle ju däremot kunna ge vem som helst dålig självkänsla, komplex, osv. Sedan är det ju silikon som silikon, vissa tycker bara att det passar bättre med mer eller mindre på just dem. Detta behöver inte ha något med ideal att göra, utan är något som baseras på ett estetiskt val och intresse. Sedan huruvida det ser stört ut: det är din åsikt, inte Maries eller nödvändigtvis någon annans. Återigen bara en ursäkt för att få möjlighet att ge en förolämpning.


3. “Jag tycker att var och en, speciellt du (och andra) som syns extra mycket för att du har denna blogg och är “känd”, har ett ansvar. Ett ansvar att vara en bra förebild och en sund människa”.


Vilket ansvar har marie? Det är lätt att säga att någon har ett ansvar utan att säga vilket. Ska hon företräda dig och dina åsikter eller någon annan av de otaliga läsare hon kan tänkas ha? Det blir många åsikter att vara språkrör för. Är det verkligen rättvist? Och i och med att en människas åsikter inte nödvändigtvis är mer oansvariga än någon annans så länge de är tillfredsställande för den som har dem och inte skadar några andra (vilket Marie inte gjort sig skyldig till) så kan jag inte se det rimliga i att det skulle vara mer ansvarsfullt av Marie att företräda någon annans åsikter än sina egna, jag menar, hon är ju trots allt sig själv, så det verkar väl rimligt, eller hur? Marie har sålunda inget annat ansvar än att ta ansvar för rollen som sig själv: att företräda sig själv på det sätt som hon själv väljer inom de ramar som lagen och de regler som upprätthåller bloggen föreskriver. Hon är alltså inte nödvändigtvis någon förebild, och ifall hon är det, så är hon det på sina egna villkor: och ett bättre budskap kan man väl knappast skicka ut till dagens unga, eller hur? Sedan talar du om sundhet: vad är det som säger att Marie inte skulle leva ett sunt liv? För att hon har silikonbröst? Jag hoppas att du skämtar, annars blir jag riktigt orolig. Hon är Massös, sminkös, hudterapeut, tränar på gym och verkar vara en glad, trevlig och kärleksfull person. Det låter som att hon tar mer han om sin kropp och lever ett sundare liv än de flesta. Och att ta ett beslut om skönhetsingrepp har inte nödvändigtvis någon koppling till sundhet, om man inte är beroende av det eller ser det som enda källan till självkänsla och bekräftelse osv. Vilket knappast är fallet här.


4. “Jag tycker inte att det är sunt att för det första utsätta sin kropp för den operation (antagligen fler än en…?) som krävs för att få dessa bröst och för det andra är det dåligt för ryggen och det sliter onödigt på musklerna. Plus att storleken på dessa bröst är, enligt mig, helt onödigt stora. Varför inte nöja sig med ett par stora bröst? Istället för ett par jätte jätte jätte jätte stora?”


Varför skulle det inte vara sunt att utsätta sig för en sådan operation? Ge mig några acceptabla argument tack! Dåligt för ryggen? Snälla, som om du skulle vara genuint orolig för Maries skull? Återigen ett skenargument som inte håller annat än om Marie själv tyckte så, vilket är varför du givetvis försöker lägga ord i hennes mun. Gör inte det, hon kan tala för sig själv. Det är helt enkelt inte ditt problem, och inte någon annans heller för den skull. Så oroa dig för dina egna problem istället. Och återigen: storleken är ditt problem, inte hennes. DU tycker de är för stora, inte hon. Löjligt.


5. “Visst du kanske har byggt en “karriär” och tjänat pengar på dom (vilket jag inte anser är ditt fel, utan dom som efterfrågar detta sjuka ideal), men nu? Känner du inte att det är dags att plocka ut dom? Jag har jätte svårt att förstå varför du ens har dom, kan du inte ge en förklaring till allt jag skrivit? Det skulle jag faktiskt uppskatta för jag vill höra din sida av allt”.


Om det nu är någons fel så är det väl framförallt Maries fel att hon gjort operationen. Vems fel skulle det annars vara? Läkarens? Skönhetsfascismen av dagens ideal? Ha! knappast. Skönhetsideal har alltid funnits och har alltid varit mer eller mindre farliga – just för att de ska kunna betraktas som gränsöverskridande, utmanande och åtråvärda. Dagens ideal är inte nödvändigtvis sjukare än andra tiders ideal. Det sjuka är bara att det idag finns fler korkade människor som tar dem på fullaste allvar och som tom. ofta överskrider dessa för att folk idag tycks ha större orsak till att bli älskade och sedda. Vilket naturligtvis hör ihop med att alla idag förväntas få sina 15 minuter, som alla därför gör allt för att leva upp till. Vilket i sin tur gör att allt fler människor bli benägna att skjuta över ansvaret på andra, ungefär som du i din kommentar. Men alla har ansvaret för sin egna handlingar, det enda andra människor kan ha ansvar för, är att locka till sig folk som är osäkra och inte vet vad de vill, och dessa människor får naturligtvis skylla sig själva. Dvs. begå sina misstag och lära sig av dem såsom alla människor blir tvungna att lära sig av sina misstag här i livet. Men nu är det ingens fel, då inget fel har begåtts, eftersom Marie (mig veterligen) inte ångrar operationen. Du säger att du har svårt att förstå varför hon har dem. Eh? Hon tycker om dem och är nöjd med? Det behöver inte vara svårare än så. Och nej, den som efterfrågar en viss sak på bekostnad av något annat, behöver inte heller vara sjuk eller för den skull skyldig till något annat än att i värsta fall ha en dålig smak (och eventuellt göra det svårare för folk att vilja vara sig själva genom att efterfråga en viss sak, men de kan knappast hindra dem, och gör de det så är det naturligtvis en helt annan sak).


6. “En annan sak som slog mig var att anorexi och jätte jätte jätte silikon nästan på nåt sätt hör ihop. Man tycker att man är tjock, oftast på grund av dom ideal som finns och svälter sig själv för att passa in i det ideal man eftersträvar, men är ändå inte nöjd, (detta skiljer sig så klart oerhört från fall till fall), och tillslut sitter man dör onaturligt smal och ser nästan inte mänsklig ut längre”. “Man tycker att ens bröst inte räcker till för det ideal man eftersträvar och vill ha större, man opererar dom, men vill bara ha större och större. Tillslut sitter man där med onaturligt stora, hårda, bröst och ser nästan inte mänsklig ut.”


För det första så skaffar man silikon framförallt av två orsaker: antingen för ens egen skull eller också för andras skull (naturligtvis både och, men mer eller mindre). Men att vilja bli snyggare för sin egen (och för någon annans skull) har inget med anorexi att göra, då anorexi inte handlar om att vilja bli snyggare: tvärtom, anorexi handlar om att vilja dö. Anorexi är således att betrakta som ett utdraget självmord. Största anledningen till att de drar ut på det är för att de inte vill åsamka omgivningen det lidande som detta skulle medföra. Paradoxalt nog så blir kanske detta lidande än starkare av att se sin dotter/son svälta sig till döds. Men tro mig, anorexi är en psykisk sjukdom och har inget i första hand med kroppen att göra. Man kan därför inte se på en person om hon/han lider av anorexi då kroppens utmärgling endast utgör en bieffekt, en konsekvens av denna psykiska sjukdom. Där har du skillnaden, och jag vet inte om du ens kan börja föreställa dig hur smaklös och vidrig jag tycker att din liknelse är, eller för den skull dina vanföreställningar om denna allvarliga sjukdom. Det finns ingen ursäkt till att tala om något du uppenbarligen inte vet något om då varje bibliotek är full av litteratur om tex. anorexi. Och när du talar om störd kroppsuppfattning som gemensam nämnare så drar du återigen liknelser som endast bygger på dina egna fördomar. Vad tyder på att Marie skulle ha störd kroppsuppfattning? Argumentera!


Jag hoppas att du är en tonåring som börjat utveckla lite sunt kritiskt tänkande och väl befogat samhällshat. Men jag rekommenderar dig att inte ha för vana att gå in på folks bloggar och bete dig oförskämt åt utan anledning. Men om du nu i enlighet med dina inskränkta referensramar och förutfattade meningar ändå känner dig tvungen att döma ut någon som en “dum blondin” eller som “oansvarig”, “sjuk” eller “störd” så kan du väl åtminstone se till att ha några bra argument att komma med, så att det inte blir du som sedan står där och ser dum ut.

1 kommentar

Tack Magnus för du tog dig tiden

Bravo BRAVO! Magnus tack snälla för ditt fantastiskt genomtänkta svar till Malin! Jag hade som sagt tänkt att jag skulle svara henne men det rann ut i sanden. Jag väljer att publicera ditt svar för jag står bakom dina ord helt och hållet.


Så här skrev Malin till mig:


Var och en bestämmer ju över sina egna kroppar och liv. Jag har valt att lägga den här kommentaren eftersom att du har sjukt stora silikonbröst.


Jag tycker personligen att det inte alls är fel med silikon, så länge det ser normalt ut och är på den nivå att man undrar ifall det är äkta eller fejk, det är min åsikt. Men att ha så pass stora bröst som du (och många andra) har, ser inte bara helt stört ut, utan det påverkar miljontals människor, speciellt unga!


Jag tycker att var och en, speciellt du (och andra) som syns extra mycket för att du har denna blogg och är “känd”, har ett ansvar. Ett ansvar att vara en bra förebild och en sund människa.


Jag tycker inte att det är sunt att för det första utsätta sin kropp för den operation (antagligen fler än en…?) som krävs för att få dessa bröst och för det andra är det dåligt för ryggen och det sliter onödigt på musklerna. Plus att storleken på dessa bröst är, enligt mig, helt onödigt stora. Varför inte nöja sig med ett par stora bröst? Istället för ett par jätte jätte jätte jätte stora?


Visst du kanske har byggt en “karriär” och tjänat pengar på dom (vilket jag inte anser är ditt fel, utan dom som efterfrågar detta sjuka ideal), men nu? Känner du inte att det är dags att plocka ut dom? Jag har jätte svårt att förstå varför du ens har dom, kan du inte ge en förklaring till allt jag skrivit? Det skulle jag faktiskt uppskatta för jag vill höra din sida av allt.


En annan sak som slog mig var att anorexi och jätte jätte jätte silikon nästan på nåt sätt hör ihop. Man tycker att man är tjock, oftast på grund av dom ideal som finns och svälter sig själv för att passa in i det ideal man eftersträvar, men är ändå inte nöjd, (detta skiljer sig så klart oerhört från fall till fall), och tillslut sitter man dör onaturligt smal och ser nästan inte mänsklig ut längre.


Man tycker att ens bröst inte räcker till för det ideal man eftersträvar och vill ha större, man opererar dom, men vill bara ha större och större. Tillslut sitter man där med onaturligt stora, hårda, bröst och ser nästan inte mänsklig ut.


Hur kom det sig att du gick så långt att det blev ett par gigantiska stenmeloner som hamnade på din bröstkorg? Och om svaret blir: det var så länge sen jag gjorde dom osv. varför har du valt att ha kvar dom idag?


Hoppas verkligen att du svarar, jag kanske låter väldigt negativ, vilket jag är emot vissa ideal, men jag är även intresserad av bakgrunden till detta och dina åsikter.


Här är Magnus svar:


1. Du säger det bäst själv: “Var och en bestämmer ju över sina egna kroppar och liv”.


Du gör bäst i att följa dina egna råd, annars riskerar du att framställa dig själv som en idiot.


2. “Jag har valt att lägga den här kommentaren eftersom att du har sjukt stora silikonbröst”.


Förutom att detta är en verkligt löjlig och korkad mening så är detta med “sjukt stora silikonbröst” inte desto mindre en bedömningsfråga, en smaksak som du knappast kan använda som en ursäkt eller som patetisk förevändning för en anklagande och oförskämd kommentar.


3. “Jag tycker personligen att det inte alls är fel med silikon, så länge det ser normalt ut och är på den nivå att man undrar ifall det är äkta eller fejk, det är min åsikt. Men att ha så pass stora bröst som du (och många andra) har, ser inte bara helt stört ut, utan det påverkar miljontals människor, speciellt unga!”


Varför skulle det vara mer okej att ha små silikonbröst än stora? Det är en totalt ologisk och häpnadsväckande korkad sak att säga. Är inte det återigen en smaksak, för att inte säga
bedömningsfråga? Det är faktiskt ett så irrationellt påstående att jag däremot skulle kunna köpa motsatsen till din så kallade poäng: nämligen att ju mer överdrivet desto bättre, dvs. ju tydligare det är att någon opererat sig desto större chans är det för folk att se och uppmärksamma detta och därför ta ställning till det, ifrågasätta det, reflektera över det osv. Men om det däremot är oklart huruvida hon på naturlig väg har såna där “perfekta” bröst eller inte, jag menar, det skulle ju däremot kunna ge vem som helst dålig självkänsla, komplex, osv. Sedan är det ju silikon som silikon, vissa tycker bara att det passar bättre med mer eller mindre på just dem. Detta behöver inte ha något med ideal att göra, utan är något som baseras på ett estetiskt val och intresse. Sedan huruvida det ser stört ut: det är din åsikt, inte Maries eller nödvändigtvis någon annans. Återigen bara en ursäkt för att få möjlighet att ge en förolämpning.


3. “Jag tycker att var och en, speciellt du (och andra) som syns extra mycket för att du har denna blogg och är “känd”, har ett ansvar. Ett ansvar att vara en bra förebild och en sund människa”.


Vilket ansvar har marie? Det är lätt att säga att någon har ett ansvar utan att säga vilket. Ska hon företräda dig och dina åsikter eller någon annan av de otaliga läsare hon kan tänkas ha? Det blir många åsikter att vara språkrör för. Är det verkligen rättvist? Och i och med att en människas åsikter inte nödvändigtvis är mer oansvariga än någon annans så länge de är tillfredsställande för den som har dem och inte skadar några andra (vilket Marie inte gjort sig skyldig till) så kan jag inte se det rimliga i att det skulle vara mer ansvarsfullt av Marie att företräda någon annans åsikter än sina egna, jag menar, hon är ju trots allt sig själv, så det verkar väl rimligt, eller hur? Marie har sålunda inget annat ansvar än att ta ansvar för rollen som sig själv: att företräda sig själv på det sätt som hon själv väljer inom de ramar som lagen och de regler som upprätthåller bloggen föreskriver. Hon är alltså inte nödvändigtvis någon förebild, och ifall hon är det, så är hon det på sina egna villkor: och ett bättre budskap kan man väl knappast skicka ut till dagens unga, eller hur? Sedan talar du om sundhet: vad är det som säger att Marie inte skulle leva ett sunt liv? För att hon har silikonbröst? Jag hoppas att du skämtar, annars blir jag riktigt orolig. Hon är Massös, sminkös, hudterapeut, tränar på gym och verkar vara en glad, trevlig och kärleksfull person. Det låter som att hon tar mer han om sin kropp och lever ett sundare liv än de flesta. Och att ta ett beslut om skönhetsingrepp har inte nödvändigtvis någon koppling till sundhet, om man inte är beroende av det eller ser det som enda källan till självkänsla och bekräftelse osv. Vilket knappast är fallet här.


4. “Jag tycker inte att det är sunt att för det första utsätta sin kropp för den operation (antagligen fler än en…?) som krävs för att få dessa bröst och för det andra är det dåligt för ryggen och det sliter onödigt på musklerna. Plus att storleken på dessa bröst är, enligt mig, helt onödigt stora. Varför inte nöja sig med ett par stora bröst? Istället för ett par jätte jätte jätte jätte stora?”


Varför skulle det inte vara sunt att utsätta sig för en sådan operation? Ge mig några acceptabla argument tack! Dåligt för ryggen? Snälla, som om du skulle vara genuint orolig för Maries skull? Återigen ett skenargument som inte håller annat än om Marie själv tyckte så, vilket är varför du givetvis försöker lägga ord i hennes mun. Gör inte det, hon kan tala för sig själv. Det är helt enkelt inte ditt problem, och inte någon annans heller för den skull. Så oroa dig för dina egna problem istället. Och återigen: storleken är ditt problem, inte hennes. DU tycker de är för stora, inte hon. Löjligt.


5. “Visst du kanske har byggt en “karriär” och tjänat pengar på dom (vilket jag inte anser är ditt fel, utan dom som efterfrågar detta sjuka ideal), men nu? Känner du inte att det är dags att plocka ut dom? Jag har jätte svårt att förstå varför du ens har dom, kan du inte ge en förklaring till allt jag skrivit? Det skulle jag faktiskt uppskatta för jag vill höra din sida av allt”.


Om det nu är någons fel så är det väl framförallt Maries fel att hon gjort operationen. Vems fel skulle det annars vara? Läkarens? Skönhetsfascismen av dagens ideal? Ha! knappast. Skönhetsideal har alltid funnits och har alltid varit mer eller mindre farliga – just för att de ska kunna betraktas som gränsöverskridande, utmanande och åtråvärda. Dagens ideal är inte nödvändigtvis sjukare än andra tiders ideal. Det sjuka är bara att det idag finns fler korkade människor som tar dem på fullaste allvar och som tom. ofta överskrider dessa för att folk idag tycks ha större orsak till att bli älskade och sedda. Vilket naturligtvis hör ihop med att alla idag förväntas få sina 15 minuter, som alla därför gör allt för att leva upp till. Vilket i sin tur gör att allt fler människor bli benägna att skjuta över ansvaret på andra, ungefär som du i din kommentar. Men alla har ansvaret för sin egna handlingar, det enda andra människor kan ha ansvar för, är att locka till sig folk som är osäkra och inte vet vad de vill, och dessa människor får naturligtvis skylla sig själva. Dvs. begå sina misstag och lära sig av dem såsom alla människor blir tvungna att lära sig av sina misstag här i livet. Men nu är det ingens fel, då inget fel har begåtts, eftersom Marie (mig veterligen) inte ångrar operationen. Du säger att du har svårt att förstå varför hon har dem. Eh? Hon tycker om dem och är nöjd med? Det behöver inte vara svårare än så. Och nej, den som efterfrågar en viss sak på bekostnad av något annat, behöver inte heller vara sjuk eller för den skull skyldig till något annat än att i värsta fall ha en dålig smak (och eventuellt göra det svårare för folk att vilja vara sig själva genom att efterfråga en viss sak, men de kan knappast hindra dem, och gör de det så är det naturligtvis en helt annan sak).


6. “En annan sak som slog mig var att anorexi och jätte jätte jätte silikon nästan på nåt sätt hör ihop. Man tycker att man är tjock, oftast på grund av dom ideal som finns och svälter sig själv för att passa in i det ideal man eftersträvar, men är ändå inte nöjd, (detta skiljer sig så klart oerhört från fall till fall), och tillslut sitter man dör onaturligt smal och ser nästan inte mänsklig ut längre”. “Man tycker att ens bröst inte räcker till för det ideal man eftersträvar och vill ha större, man opererar dom, men vill bara ha större och större. Tillslut sitter man där med onaturligt stora, hårda, bröst och ser nästan inte mänsklig ut.”


För det första så skaffar man silikon framförallt av två orsaker: antingen för ens egen skull eller också för andras skull (naturligtvis både och, men mer eller mindre). Men att vilja bli snyggare för sin egen (och för någon annans skull) har inget med anorexi att göra, då anorexi inte handlar om att vilja bli snyggare: tvärtom, anorexi handlar om att vilja dö. Anorexi är således att betrakta som ett utdraget självmord. Största anledningen till att de drar ut på det är för att de inte vill åsamka omgivningen det lidande som detta skulle medföra. Paradoxalt nog så blir kanske detta lidande än starkare av att se sin dotter/son svälta sig till döds. Men tro mig, anorexi är en psykisk sjukdom och har inget i första hand med kroppen att göra. Man kan därför inte se på en person om hon/han lider av anorexi då kroppens utmärgling endast utgör en bieffekt, en konsekvens av denna psykiska sjukdom. Där har du skillnaden, och jag vet inte om du ens kan börja föreställa dig hur smaklös och vidrig jag tycker att din liknelse är, eller för den skull dina vanföreställningar om denna allvarliga sjukdom. Det finns ingen ursäkt till att tala om något du uppenbarligen inte vet något om då varje bibliotek är full av litteratur om tex. anorexi. Och när du talar om störd kroppsuppfattning som gemensam nämnare så drar du återigen liknelser som endast bygger på dina egna fördomar. Vad tyder på att Marie skulle ha störd kroppsuppfattning? Argumentera!


Jag hoppas att du är en tonåring som börjat utveckla lite sunt kritiskt tänkande och väl befogat samhällshat. Men jag rekommenderar dig att inte ha för vana att gå in på folks bloggar och bete dig oförskämt åt utan anledning. Men om du nu i enlighet med dina inskränkta referensramar och förutfattade meningar ändå känner dig tvungen att döma ut någon som en “dum blondin” eller som “oansvarig”, “sjuk” eller “störd” så kan du väl åtminstone se till att ha några bra argument att komma med, så att det inte blir du som sedan står där och ser dum ut.

0 kommentarer

Tack Magnus för du tog dig tiden

Bravo BRAVO! Magnus tack snälla för ditt fantastiskt genomtänkta svar till Malin! Jag hade som sagt tänkt att jag skulle svara henne men det rann ut i sanden. Jag väljer att publicera ditt svar för jag står bakom dina ord helt och hållet.


Så här skrev Malin till mig:


Var och en bestämmer ju över sina egna kroppar och liv. Jag har valt att lägga den här kommentaren eftersom att du har sjukt stora silikonbröst.


Jag tycker personligen att det inte alls är fel med silikon, så länge det ser normalt ut och är på den nivå att man undrar ifall det är äkta eller fejk, det är min åsikt. Men att ha så pass stora bröst som du (och många andra) har, ser inte bara helt stört ut, utan det påverkar miljontals människor, speciellt unga!


Jag tycker att var och en, speciellt du (och andra) som syns extra mycket för att du har denna blogg och är “känd”, har ett ansvar. Ett ansvar att vara en bra förebild och en sund människa.


Jag tycker inte att det är sunt att för det första utsätta sin kropp för den operation (antagligen fler än en…?) som krävs för att få dessa bröst och för det andra är det dåligt för ryggen och det sliter onödigt på musklerna. Plus att storleken på dessa bröst är, enligt mig, helt onödigt stora. Varför inte nöja sig med ett par stora bröst? Istället för ett par jätte jätte jätte jätte stora?


Visst du kanske har byggt en “karriär” och tjänat pengar på dom (vilket jag inte anser är ditt fel, utan dom som efterfrågar detta sjuka ideal), men nu? Känner du inte att det är dags att plocka ut dom? Jag har jätte svårt att förstå varför du ens har dom, kan du inte ge en förklaring till allt jag skrivit? Det skulle jag faktiskt uppskatta för jag vill höra din sida av allt.


En annan sak som slog mig var att anorexi och jätte jätte jätte silikon nästan på nåt sätt hör ihop. Man tycker att man är tjock, oftast på grund av dom ideal som finns och svälter sig själv för att passa in i det ideal man eftersträvar, men är ändå inte nöjd, (detta skiljer sig så klart oerhört från fall till fall), och tillslut sitter man dör onaturligt smal och ser nästan inte mänsklig ut längre.


Man tycker att ens bröst inte räcker till för det ideal man eftersträvar och vill ha större, man opererar dom, men vill bara ha större och större. Tillslut sitter man där med onaturligt stora, hårda, bröst och ser nästan inte mänsklig ut.


Hur kom det sig att du gick så långt att det blev ett par gigantiska stenmeloner som hamnade på din bröstkorg? Och om svaret blir: det var så länge sen jag gjorde dom osv. varför har du valt att ha kvar dom idag?


Hoppas verkligen att du svarar, jag kanske låter väldigt negativ, vilket jag är emot vissa ideal, men jag är även intresserad av bakgrunden till detta och dina åsikter.


Här är Magnus svar:


1. Du säger det bäst själv: “Var och en bestämmer ju över sina egna kroppar och liv”.


Du gör bäst i att följa dina egna råd, annars riskerar du att framställa dig själv som en idiot.


2. “Jag har valt att lägga den här kommentaren eftersom att du har sjukt stora silikonbröst”.


Förutom att detta är en verkligt löjlig och korkad mening så är detta med “sjukt stora silikonbröst” inte desto mindre en bedömningsfråga, en smaksak som du knappast kan använda som en ursäkt eller som patetisk förevändning för en anklagande och oförskämd kommentar.


3. “Jag tycker personligen att det inte alls är fel med silikon, så länge det ser normalt ut och är på den nivå att man undrar ifall det är äkta eller fejk, det är min åsikt. Men att ha så pass stora bröst som du (och många andra) har, ser inte bara helt stört ut, utan det påverkar miljontals människor, speciellt unga!”


Varför skulle det vara mer okej att ha små silikonbröst än stora? Det är en totalt ologisk och häpnadsväckande korkad sak att säga. Är inte det återigen en smaksak, för att inte säga
bedömningsfråga? Det är faktiskt ett så irrationellt påstående att jag däremot skulle kunna köpa motsatsen till din så kallade poäng: nämligen att ju mer överdrivet desto bättre, dvs. ju tydligare det är att någon opererat sig desto större chans är det för folk att se och uppmärksamma detta och därför ta ställning till det, ifrågasätta det, reflektera över det osv. Men om det däremot är oklart huruvida hon på naturlig väg har såna där “perfekta” bröst eller inte, jag menar, det skulle ju däremot kunna ge vem som helst dålig självkänsla, komplex, osv. Sedan är det ju silikon som silikon, vissa tycker bara att det passar bättre med mer eller mindre på just dem. Detta behöver inte ha något med ideal att göra, utan är något som baseras på ett estetiskt val och intresse. Sedan huruvida det ser stört ut: det är din åsikt, inte Maries eller nödvändigtvis någon annans. Återigen bara en ursäkt för att få möjlighet att ge en förolämpning.


3. “Jag tycker att var och en, speciellt du (och andra) som syns extra mycket för att du har denna blogg och är “känd”, har ett ansvar. Ett ansvar att vara en bra förebild och en sund människa”.


Vilket ansvar har marie? Det är lätt att säga att någon har ett ansvar utan att säga vilket. Ska hon företräda dig och dina åsikter eller någon annan av de otaliga läsare hon kan tänkas ha? Det blir många åsikter att vara språkrör för. Är det verkligen rättvist? Och i och med att en människas åsikter inte nödvändigtvis är mer oansvariga än någon annans så länge de är tillfredsställande för den som har dem och inte skadar några andra (vilket Marie inte gjort sig skyldig till) så kan jag inte se det rimliga i att det skulle vara mer ansvarsfullt av Marie att företräda någon annans åsikter än sina egna, jag menar, hon är ju trots allt sig själv, så det verkar väl rimligt, eller hur? Marie har sålunda inget annat ansvar än att ta ansvar för rollen som sig själv: att företräda sig själv på det sätt som hon själv väljer inom de ramar som lagen och de regler som upprätthåller bloggen föreskriver. Hon är alltså inte nödvändigtvis någon förebild, och ifall hon är det, så är hon det på sina egna villkor: och ett bättre budskap kan man väl knappast skicka ut till dagens unga, eller hur? Sedan talar du om sundhet: vad är det som säger att Marie inte skulle leva ett sunt liv? För att hon har silikonbröst? Jag hoppas att du skämtar, annars blir jag riktigt orolig. Hon är Massös, sminkös, hudterapeut, tränar på gym och verkar vara en glad, trevlig och kärleksfull person. Det låter som att hon tar mer han om sin kropp och lever ett sundare liv än de flesta. Och att ta ett beslut om skönhetsingrepp har inte nödvändigtvis någon koppling till sundhet, om man inte är beroende av det eller ser det som enda källan till självkänsla och bekräftelse osv. Vilket knappast är fallet här.


4. “Jag tycker inte att det är sunt att för det första utsätta sin kropp för den operation (antagligen fler än en…?) som krävs för att få dessa bröst och för det andra är det dåligt för ryggen och det sliter onödigt på musklerna. Plus att storleken på dessa bröst är, enligt mig, helt onödigt stora. Varför inte nöja sig med ett par stora bröst? Istället för ett par jätte jätte jätte jätte stora?”


Varför skulle det inte vara sunt att utsätta sig för en sådan operation? Ge mig några acceptabla argument tack! Dåligt för ryggen? Snälla, som om du skulle vara genuint orolig för Maries skull? Återigen ett skenargument som inte håller annat än om Marie själv tyckte så, vilket är varför du givetvis försöker lägga ord i hennes mun. Gör inte det, hon kan tala för sig själv. Det är helt enkelt inte ditt problem, och inte någon annans heller för den skull. Så oroa dig för dina egna problem istället. Och återigen: storleken är ditt problem, inte hennes. DU tycker de är för stora, inte hon. Löjligt.


5. “Visst du kanske har byggt en “karriär” och tjänat pengar på dom (vilket jag inte anser är ditt fel, utan dom som efterfrågar detta sjuka ideal), men nu? Känner du inte att det är dags att plocka ut dom? Jag har jätte svårt att förstå varför du ens har dom, kan du inte ge en förklaring till allt jag skrivit? Det skulle jag faktiskt uppskatta för jag vill höra din sida av allt”.


Om det nu är någons fel så är det väl framförallt Maries fel att hon gjort operationen. Vems fel skulle det annars vara? Läkarens? Skönhetsfascismen av dagens ideal? Ha! knappast. Skönhetsideal har alltid funnits och har alltid varit mer eller mindre farliga – just för att de ska kunna betraktas som gränsöverskridande, utmanande och åtråvärda. Dagens ideal är inte nödvändigtvis sjukare än andra tiders ideal. Det sjuka är bara att det idag finns fler korkade människor som tar dem på fullaste allvar och som tom. ofta överskrider dessa för att folk idag tycks ha större orsak till att bli älskade och sedda. Vilket naturligtvis hör ihop med att alla idag förväntas få sina 15 minuter, som alla därför gör allt för att leva upp till. Vilket i sin tur gör att allt fler människor bli benägna att skjuta över ansvaret på andra, ungefär som du i din kommentar. Men alla har ansvaret för sin egna handlingar, det enda andra människor kan ha ansvar för, är att locka till sig folk som är osäkra och inte vet vad de vill, och dessa människor får naturligtvis skylla sig själva. Dvs. begå sina misstag och lära sig av dem såsom alla människor blir tvungna att lära sig av sina misstag här i livet. Men nu är det ingens fel, då inget fel har begåtts, eftersom Marie (mig veterligen) inte ångrar operationen. Du säger att du har svårt att förstå varför hon har dem. Eh? Hon tycker om dem och är nöjd med? Det behöver inte vara svårare än så. Och nej, den som efterfrågar en viss sak på bekostnad av något annat, behöver inte heller vara sjuk eller för den skull skyldig till något annat än att i värsta fall ha en dålig smak (och eventuellt göra det svårare för folk att vilja vara sig själva genom att efterfråga en viss sak, men de kan knappast hindra dem, och gör de det så är det naturligtvis en helt annan sak).


6. “En annan sak som slog mig var att anorexi och jätte jätte jätte silikon nästan på nåt sätt hör ihop. Man tycker att man är tjock, oftast på grund av dom ideal som finns och svälter sig själv för att passa in i det ideal man eftersträvar, men är ändå inte nöjd, (detta skiljer sig så klart oerhört från fall till fall), och tillslut sitter man dör onaturligt smal och ser nästan inte mänsklig ut längre”. “Man tycker att ens bröst inte räcker till för det ideal man eftersträvar och vill ha större, man opererar dom, men vill bara ha större och större. Tillslut sitter man där med onaturligt stora, hårda, bröst och ser nästan inte mänsklig ut.”


För det första så skaffar man silikon framförallt av två orsaker: antingen för ens egen skull eller också för andras skull (naturligtvis både och, men mer eller mindre). Men att vilja bli snyggare för sin egen (och för någon annans skull) har inget med anorexi att göra, då anorexi inte handlar om att vilja bli snyggare: tvärtom, anorexi handlar om att vilja dö. Anorexi är således att betrakta som ett utdraget självmord. Största anledningen till att de drar ut på det är för att de inte vill åsamka omgivningen det lidande som detta skulle medföra. Paradoxalt nog så blir kanske detta lidande än starkare av att se sin dotter/son svälta sig till döds. Men tro mig, anorexi är en psykisk sjukdom och har inget i första hand med kroppen att göra. Man kan därför inte se på en person om hon/han lider av anorexi då kroppens utmärgling endast utgör en bieffekt, en konsekvens av denna psykiska sjukdom. Där har du skillnaden, och jag vet inte om du ens kan börja föreställa dig hur smaklös och vidrig jag tycker att din liknelse är, eller för den skull dina vanföreställningar om denna allvarliga sjukdom. Det finns ingen ursäkt till att tala om något du uppenbarligen inte vet något om då varje bibliotek är full av litteratur om tex. anorexi. Och när du talar om störd kroppsuppfattning som gemensam nämnare så drar du återigen liknelser som endast bygger på dina egna fördomar. Vad tyder på att Marie skulle ha störd kroppsuppfattning? Argumentera!


Jag hoppas att du är en tonåring som börjat utveckla lite sunt kritiskt tänkande och väl befogat samhällshat. Men jag rekommenderar dig att inte ha för vana att gå in på folks bloggar och bete dig oförskämt åt utan anledning. Men om du nu i enlighet med dina inskränkta referensramar och förutfattade meningar ändå känner dig tvungen att döma ut någon som en “dum blondin” eller som “oansvarig”, “sjuk” eller “störd” så kan du väl åtminstone se till att ha några bra argument att komma med, så att det inte blir du som sedan står där och ser dum ut.

0 kommentarer

Tack Magnus för du tog dig tiden

Bravo bravo! Magnus ditt inlägg är helt fantastiskt genomtänkt! Jag skulle som sagt svara på Malins frågor men tillfället rann ut i sanden. Dina argument är starka och enligt mig mycket vettiga så jag lägger ut det här som ett svar som jag står bakom.


Malin skrev den här kommentaren till mig:


Var och en bestämmer ju över sina egna kroppar och liv. Jag har valt att lägga den här kommentaren eftersom att du har sjukt stora silikonbröst.


Jag tycker personligen att det inte alls är fel med silikon, så länge det ser normalt ut och är på den nivå att man undrar ifall det är äkta eller fejk, det är min åsikt. Men att ha så pass stora bröst som du (och många andra) har, ser inte bara helt stört ut, utan det påverkar miljontals människor, speciellt unga!


Jag tycker att var och en, speciellt du (och andra) som syns extra mycket för att du har denna blogg och är “känd”, har ett ansvar. Ett ansvar att vara en bra förebild och en sund människa.


Jag tycker inte att det är sunt att för det första utsätta sin kropp för den operation (antagligen fler än en…?) som krävs för att få dessa bröst och för det andra är det dåligt för ryggen och det sliter onödigt på musklerna. Plus att storleken på dessa bröst är, enligt mig, helt onödigt stora. Varför inte nöja sig med ett par stora bröst? Istället för ett par jätte jätte jätte jätte stora?


Visst du kanske har byggt en “karriär” och tjänat pengar på dom (vilket jag inte anser är ditt fel, utan dom som efterfrågar detta sjuka ideal), men nu? Känner du inte att det är dags att plocka ut dom? Jag har jätte svårt att förstå varför du ens har dom, kan du inte ge en förklaring till allt jag skrivit? Det skulle jag faktiskt uppskatta för jag vill höra din sida av allt.


En annan sak som slog mig var att anorexi och jätte jätte jätte silikon nästan på nåt sätt hör ihop. Man tycker att man är tjock, oftast på grund av dom ideal som finns och svälter sig själv för att passa in i det ideal man eftersträvar, men är ändå inte nöjd, (detta skiljer sig så klart oerhört från fall till fall), och tillslut sitter man dör onaturligt smal och ser nästan inte mänsklig ut längre.


Man tycker att ens bröst inte räcker till för det ideal man eftersträvar och vill ha större, man opererar dom, men vill bara ha större och större. Tillslut sitter man där med onaturligt stora, hårda, bröst och ser nästan inte mänsklig ut.


Hur kom det sig att du gick så långt att det blev ett par gigantiska stenmeloner som hamnade på din bröstkorg? Och om svaret blir: det var så länge sen jag gjorde dom osv. varför har du valt att ha kvar dom idag?


Hoppas verkligen att du svarar, jag kanske låter väldigt negativ, vilket jag är emot vissa ideal, men jag är även intresserad av bakgrunden till detta och dina åsikter.


Magnus svarade Malin på det här sättet:


1. Du säger det bäst själv: “Var och en bestämmer ju över sina egna kroppar och liv”.


Du gör bäst i att följa dina egna råd, annars riskerar du att framställa dig själv som en idiot.


2. “Jag har valt att lägga den här kommentaren eftersom att du har sjukt stora silikonbröst”.


Förutom att detta är en verkligt löjlig och korkad mening så är detta med “sjukt stora silikonbröst” inte desto mindre en bedömningsfråga, en smaksak som du knappast kan använda som en ursäkt eller som patetisk förevändning för en anklagande och oförskämd kommentar.


3. “Jag tycker personligen att det inte alls är fel med silikon, så länge det ser normalt ut och är på den nivå att man undrar ifall det är äkta eller fejk, det är min åsikt. Men att ha så pass stora bröst som du (och många andra) har, ser inte bara helt stört ut, utan det påverkar miljontals människor, speciellt unga!”


Varför skulle det vara mer okej att ha små silikonbröst än stora? Det är en totalt ologisk och häpnadsväckande korkad sak att säga. Är inte det återigen en smaksak, för att inte säga
bedömningsfråga? Det är faktiskt ett så irrationellt påstående att jag däremot skulle kunna köpa motsatsen till din så kallade poäng: nämligen att ju mer överdrivet desto bättre, dvs. ju tydligare det är att någon opererat sig desto större chans är det för folk att se och uppmärksamma detta och därför ta ställning till det, ifrågasätta det, reflektera över det osv. Men om det däremot är oklart huruvida hon på naturlig väg har såna där “perfekta” bröst eller inte, jag menar, det skulle ju däremot kunna ge vem som helst dålig självkänsla, komplex, osv. Sedan är det ju silikon som silikon, vissa tycker bara att det passar bättre med mer eller mindre på just dem. Detta behöver inte ha något med ideal att göra, utan är något som baseras på ett estetiskt val och intresse. Sedan huruvida det ser stört ut: det är din åsikt, inte Maries eller nödvändigtvis någon annans. Återigen bara en ursäkt för att få möjlighet att ge en förolämpning.


3. “Jag tycker att var och en, speciellt du (och andra) som syns extra mycket för att du har denna blogg och är “känd”, har ett ansvar. Ett ansvar att vara en bra förebild och en sund människa”.


Vilket ansvar har marie? Det är lätt att säga att någon har ett ansvar utan att säga vilket. Ska hon företräda dig och dina åsikter eller någon annan av de otaliga läsare hon kan tänkas ha? Det blir många åsikter att vara språkrör för. Är det verkligen rättvist? Och i och med att en människas åsikter inte nödvändigtvis är mer oansvariga än någon annans så länge de är tillfredsställande för den som har dem och inte skadar några andra (vilket Marie inte gjort sig skyldig till) så kan jag inte se det rimliga i att det skulle vara mer ansvarsfullt av Marie att företräda någon annans åsikter än sina egna, jag menar, hon är ju trots allt sig själv, så det verkar väl rimligt, eller hur? Marie har sålunda inget annat ansvar än att ta ansvar för rollen som sig själv: att företräda sig själv på det sätt som hon själv väljer inom de ramar som lagen och de regler som upprätthåller bloggen föreskriver. Hon är alltså inte nödvändigtvis någon förebild, och ifall hon är det, så är hon det på sina egna villkor: och ett bättre budskap kan man väl knappast skicka ut till dagens unga, eller hur? Sedan talar du om sundhet: vad är det som säger att Marie inte skulle leva ett sunt liv? För att hon har silikonbröst? Jag hoppas att du skämtar, annars blir jag riktigt orolig. Hon är Massös, sminkös, hudterapeut, tränar på gym och verkar vara en glad, trevlig och kärleksfull person. Det låter som att hon tar mer han om sin kropp och lever ett sundare liv än de flesta. Och att ta ett beslut om skönhetsingrepp har inte nödvändigtvis någon koppling till sundhet, om man inte är beroende av det eller ser det som enda källan till självkänsla och bekräftelse osv. Vilket knappast är fallet här.


4. “Jag tycker inte att det är sunt att för det första utsätta sin kropp för den operation (antagligen fler än en…?) som krävs för att få dessa bröst och för det andra är det dåligt för ryggen och det sliter onödigt på musklerna. Plus att storleken på dessa bröst är, enligt mig, helt onödigt stora. Varför inte nöja sig med ett par stora bröst? Istället för ett par jätte jätte jätte jätte stora?”


Varför skulle det inte vara sunt att utsätta sig för en sådan operation? Ge mig några acceptabla argument tack! Dåligt för ryggen? Snälla, som om du skulle vara genuint orolig för Maries skull? Återigen ett skenargument som inte håller annat än om Marie själv tyckte så, vilket är varför du givetvis försöker lägga ord i hennes mun. Gör inte det, hon kan tala för sig själv. Det är helt enkelt inte ditt problem, och inte någon annans heller för den skull. Så oroa dig för dina egna problem istället. Och återigen: storleken är ditt problem, inte hennes. DU tycker de är för stora, inte hon. Löjligt.


5. “Visst du kanske har byggt en “karriär” och tjänat pengar på dom (vilket jag inte anser är ditt fel, utan dom som efterfrågar detta sjuka ideal), men nu? Känner du inte att det är dags att plocka ut dom? Jag har jätte svårt att förstå varför du ens har dom, kan du inte ge en förklaring till allt jag skrivit? Det skulle jag faktiskt uppskatta för jag vill höra din sida av allt”.


Om det nu är någons fel så är det väl framförallt Maries fel att hon gjort operationen. Vems fel skulle det annars vara? Läkarens? Skönhetsfascismen av dagens ideal? Ha! knappast. Skönhetsideal har alltid funnits och har alltid varit mer eller mindre farliga – just för att de ska kunna betraktas som gränsöverskridande, utmanande och åtråvärda. Dagens ideal är inte nödvändigtvis sjukare än andra tiders ideal. Det sjuka är bara att det idag finns fler korkade människor som tar dem på fullaste allvar och som tom. ofta överskrider dessa för att folk idag tycks ha större orsak till att bli älskade och sedda. Vilket naturligtvis hör ihop med att alla idag förväntas få sina 15 minuter, som alla därför gör allt för att leva upp till. Vilket i sin tur gör att allt fler människor bli benägna att skjuta över ansvaret på andra, ungefär som du i din kommentar. Men alla har ansvaret för sin egna handlingar, det enda andra människor kan ha ansvar för, är att locka till sig folk som är osäkra och inte vet vad de vill, och dessa människor får naturligtvis skylla sig själva. Dvs. begå sina misstag och lära sig av dem såsom alla människor blir tvungna att lära sig av sina misstag här i livet. Men nu är det ingens fel, då inget fel har begåtts, eftersom Marie (mig veterligen) inte ångrar operationen. Du säger att du har svårt att förstå varför hon har dem. Eh? Hon tycker om dem och är nöjd med? Det behöver inte vara svårare än så. Och nej, den som efterfrågar en viss sak på bekostnad av något annat, behöver inte heller vara sjuk eller för den skull skyldig till något annat än att i värsta fall ha en dålig smak (och eventuellt göra det svårare för folk att vilja vara sig själva genom att efterfråga en viss sak, men de kan knappast hindra dem, och gör de det så är det naturligtvis en helt annan sak).


6. “En annan sak som slog mig var att anorexi och jätte jätte jätte silikon nästan på nåt sätt hör ihop. Man tycker att man är tjock, oftast på grund av dom ideal som finns och svälter sig själv för att passa in i det ideal man eftersträvar, men är ändå inte nöjd, (detta skiljer sig så klart oerhört från fall till fall), och tillslut sitter man dör onaturligt smal och ser nästan inte mänsklig ut längre”. “Man tycker att ens bröst inte räcker till för det ideal man eftersträvar och vill ha större, man opererar dom, men vill bara ha större och större. Tillslut sitter man där med onaturligt stora, hårda, bröst och ser nästan inte mänsklig ut.”


För det första så skaffar man silikon framförallt av två orsaker: antingen för ens egen skull eller också för andras skull (naturligtvis både och, men mer eller mindre). Men att vilja bli snyggare för sin egen (och för någon annans skull) har inget med anorexi att göra, då anorexi inte handlar om att vilja bli snyggare: tvärtom, anorexi handlar om att vilja dö. Anorexi är således att betrakta som ett utdraget självmord. Största anledningen till att de drar ut på det är för att de inte vill åsamka omgivningen det lidande som detta skulle medföra. Paradoxalt nog så blir kanske detta lidande än starkare av att se sin dotter/son svälta sig till döds. Men tro mig, anorexi är en psykisk sjukdom och har inget i första hand med kroppen att göra. Man kan därför inte se på en person om hon/han lider av anorexi då kroppens utmärgling endast utgör en bieffekt, en konsekvens av denna psykiska sjukdom. Där har du skillnaden, och jag vet inte om du ens kan börja föreställa dig hur smaklös och vidrig jag tycker att din liknelse är, eller för den skull dina vanföreställningar om denna allvarliga sjukdom. Det finns ingen ursäkt till att tala om något du uppenbarligen inte vet något om då varje bibliotek är full av litteratur om tex. anorexi. Och när du talar om störd kroppsuppfattning som gemensam nämnare så drar du återigen liknelser som endast bygger på dina egna fördomar. Vad tyder på att Marie skulle ha störd kroppsuppfattning? Argumentera!


Jag hoppas att du är en tonåring som börjat utveckla lite sunt kritiskt tänkande och väl befogat samhällshat. Men jag rekommenderar dig att inte ha för vana att gå in på folks bloggar och bete dig oförskämt åt utan anledning. Men om du nu i enlighet med dina inskränkta referensramar och förutfattade meningar ändå känner dig tvungen att döma ut någon som en “dum blondin” eller som “oansvarig”, “sjuk” eller “störd” så kan du väl åtminstone se till att ha några bra argument att komma med, så att det inte blir du som sedan står där och ser dum ut.


 

0 kommentarer

Nu flyttar jag till www.mondoblog.se

Jag kommer börja blogga på www.mondoblog.se nu. En sida som jag tillsammans med några samarbetspartners har startat. De 200 första som registrerar sig och startar en blogg är med i ett utlottning av en resa till varmare breddgrader. Därefter kommer det ske utlottningar från våra annonsörer med jämna mellanrum.
Min direktlänk är www.mondoblog.se/marieplosjo

Samtidigt vill jag tacka alla här på Improveme för tiden som jag bloggat här. Det har varit en fantastisk plattform med personer som jag tycker väldigt mycket om. Tack för tiden här!

0 kommentarer

16:58

Visa orginalbild

Jag har precis läst ut Ron Jeremy Hårdaste mannen i showbiz. Roligare bok än väntat. Nu gör jag en inköpslista på vad vi ska äta ikväll. Jag är inte bra på det så om ni har något att rekommendera så välkomnas det. Just nu lutar det åt kycklingtacos. Torkade mangoskivor står också på listan.

0 kommentarer

16:58

Visa orginalbild

Starbucks mmm

0 kommentarer

16:58

Visa orginalbild

Jag och boken samt solen.

0 kommentarer

16:58

Visa orginalbild

Jag låg på madrassen på andra sidan poolen på madrassen som ni ser till höger på bilden. Ca 25 grader.

0 kommentarer

The secret to you

Börja dagen på bästa sätt. Säg detta till dig själv.

<object width=”425″ height=”344″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/phL0RLKL8bc&hl=sv_SE&fs=1&rel=0″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/phL0RLKL8bc&hl=sv_SE&fs=1&rel=0″ type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”425″ height=”344″></embed></object>

1 kommentar