AXONs proteinpannkakor

Eftersom ni läsare verkar helt tokiga i mina pannkakor tänkte jag dela med mig av receptet igen så att nytillkomna läsare också får chans att tillverka dessa underbara och nyttiga pannkakor utan massa onödigt socker, mjöl och fett.

Det är svårt att säga exakt hur många pannkakor det blir av denna sats men för mig och flickvännen blir det cirka 10st stora pannkakor men det går nog att få till några fler om man gör dem lite tunnare och ja man kan halvera hela satsen och dess ingredienser om man inte vill ha så många pannkakor.

EN STOR SATS PROTEINPANNKAKOR
30st ägg (jag kör alla vitor men cirka 8-10 gulor)

250gram lättkesella
2 matskedar vetekli
50gram WNT Night protein blåbär/youghurt (kaseinprotein)

Tillagning:
 Ja detta är det enda som faktiskt krävs. Man läser om många som tillsätter havregryn, banan med mera men då är det inte längre riktigta proteinpannkakor. Jag vill att mina pannkakor i grund och botten endast ska innehålla protein och lite fett vilket dessa gör. Dessutom är det grymt fluffiga och smakrika. Nyckeln ligger nog i att jag bytt ut vassleproteinet mot ett kaseinprotein och tillsatt 250gram lättkesella. Jag startar med att kläcka äggen och vispa  dem i en bunke och tillsätter sedan allt eftersom alla andra ingredienser och vispar tills smeten blir riktigt krämig. Steker dem gör jag i pyttelite smör då de annars lätt fastnar i pannan. Det behövs egentligen bara smör på de två första pannkakorna sen brukar man kunna steka utan.
Jag käkar ofta mina proteinpannkakor med önos lågkalorisylt (äpple, hallon eller jordgubb) samt lite 20% grädde på varje pannkaka, men när det blir dags för diet tar jag bort sylten och ersätter den med färska bär men grädden den tar jag aldrig bort för fett är lika viktigt oavsett om man bygger muskler eller går på diet. Är jag inte sugen på grädde kör jag keso istället vilket även det funkar alldeles utmärkt men allt styrs som sagt av hur mycket kalorier/fett jag vill få i mig.

Ungefärliga & avrundade näringsvärden

 

Hela satsen vid åtta gulor
Kcal: 1304 – Protein: 208g, Fett: 40g, Kolhydrater: 26g, Fibrer: 3g

 

Hela satsen vid tio gulor
Kcal: 1404 – Protein: 213g, Fett: 50g, Kolhydrater: 26g, Fibrer: 3g

Värdena baseras på 14g äggula och 37g äggvita (normalstora ägg).

 

Smaklid måltid!

Fler recept på nyttiga maträtter finner ni i min kockskola och under kostartiklar här på bloggen.

http://axon.blogg.se/category/axons-kockskola.html
http://axon.blogg.se/category/kostartiklar.html

/Axon
5 kommentarer

5 kommentarer till AXONs proteinpannkakor

 1. Harocixgoope skriver:

  Kamagra Billig Online Bestellen Bentyl Purchase C.O.D. Fedex Delivered On Saturday [url=http://levibuyus.com]best price on levitra[/url] Articulo 23 Propecia Caracteristicas Darifenacin

 2. Saffe skriver:

  Chris!
  På vilken planet är du född? Kan anledningen till att så många fd kroppsbyggare kommer in på dialys bero på mångårigt missbruk av AAS, Central stimulerande, potensmedel mm tro?

 3. Sanna skriver:

  Helt otroligt goda! Ett bättre alternativ pannkakor för kroppen:) tummen upp!

 4. kim skriver:

  Bra sagt Chris! Om man saknar adekvat utbildnig ska man EJ ge kostråd, särskilt inte om man är sponsrad av olika företag inom kosttillskottbranchen. Högt proteinintag slaggar igen systemet, man mår bra i början sen kommer ”payback” tyvärr med en massa hälsoproblem, hypertoni bl.a. Instämmer också om att du har stagnerat, jag hade sett ut som du efter 3 månader med ”bullworker” t.e.x. Bortkastad tid m.a.o., inga tillskott i världen hjälper när man kört huvudet i taket redan i början.

 5. chris skriver:

  Helt onödigt med en massa protein, njurarna ta enormt mycket stryk. Jag ser dagligen många f.d.kroppsbyggare komma in för dialys, njurar som inte fungerar för att de fått jobba för hårt. För övrigt ser jag att du har tränat alldeles för tungt för snabbt och har därmed låst din utveckling, du kommer tyvärr inte längre. Det är vanligt hos överentusiastiska utövare. Ett bra riktmärke är Arnold Schwarzenegger, han rekommenderar att man tränar utan vikter 1 år innan man sakta men säkert börjar med lätta vikter och ej går i fällan att lyfta tungt och därmed bromsa utvecklingen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*