The Mind of MissJaqueline*

its a Beautiful Day

Och jag började dagen med qigong 08.15 på morgonen, i en VARMVATTENBASSÄNG****

Det kändes helt underbart att få kliva in i det varma vattnet utan osäkra steg eller kamp mot graderna,.. o nej,..utan bara att kungligt träda in i vatten till avslappningsmusik och börja det rofyllda passet, solen sken in och strömmade ända ner till bassängbotten vilket i my mind ledde mig till en helt annan plats,..jag var i en far distante lagoon, where angels play and castles are vivid, jag hamnade i mitt första simminne när jag var 5 år och vi hade pool i våran skola i Brasilien,..jag hamnade i min mammas mage, rebirthkänslan som vattnet gav har jag sparat i pandoras ask,
jag tänkte på mina närmsta kvinnor, min syster och min vännina som skall ge liv till nya själar närsomhelst, jag tänkte på min självkänsla, att det är i sådana här lugna stunder att man kan finputsa sig själv, tänka ut vad som är viktigt och visualisera att jag lyckas med mitt drömyrke. A
Att få spela teater, eller få intressanta roller i film. Något som synnerligen skulle ge mig viktiga saker i utbyte, historia, lidelse, komik, sorg och med allt detta växa som människa.

God bless life….and the art, People


error


error

error

In the Midnight Hour..

Good Evening,..eller,..för att vara exakt,..vi har precis passerat midnatt.

Midnatt. Midnight. Ett klockslag där visarna möts i toppen, i mitten, högst upp symmetriskt vackert om man tittar på ett gammalt ur.

Att jaga en dröm,..eller flera kan vara som att komma till midnatt. Kanske hör allting ihop,..en sekund är ett steg framåt,..en minut ett mål närmare, varje kvart en milstolpe,..man vet vart man ska,..men ibland går riktingarna åt fel håll,..och förhoppningsvis så kommer man back on track igen, och lyckas nå midnatt. Något. För att sedan börja om från början igen.

Som cirkeln är fundamental för hela vår existens, så måste man vara vaken på cirklar,..ringar,..runda föremål. Som en symbol för återkommande. Karma, soluppp/nergång. Boomerang. Chasing Dreams. När man väl nått dit, så söker vi människor oftast ett nytt. Tydligen är det bra enligt nån psykolog,..för att inte bli deprimerad när man nått sitt mål, är det vikigt att man sätter upp ett nytt, ganska omgående.

 

Vet ni vad jag tycker? Att det kan gå så fruktansvärt LÅNGSAMT att nå dit man vill,..ska man sänka kraven? Leva i nuet och alla andra överlevnadsklicheer som finns. Vara tacksam?

Ja, absolut, tacksam och blessed med det vi har,..men ibland,..man,..ibland vill jag bara att det ska hända NU. 

Rädsla för förändring är det många som har fast inte ens vet om det. Inklusive jag själv. En undermedveten sådan,..som jag håller på att belysa.

Dags att våga, våga vara sårbar,..våga dela med sig,..våga växa, våga bli lyckligare,..våga se mönstret och inte missa vägen dit,..för trots allt,..vad är lyckan med att se midnatt om man inte har fått räkna ner den?


 

Fel med bilduppladdningen!

 

 

 

just a Quickie, please..

Just a quickie,…bara en snabbis,…idag har jag fått vara effektiv,..göra saker, lättsamt, charmigt, skönt och…färdigt!

Därför blir detta inlägg en snabbis,..a quicke! testa o säg det med brittish accent,..Excuuuuse me Sir,..may i have a quickie please?

Städade hela hallen,,done,..like that! Quickie*

Ringde elektrikern som aldrig svarar i sin mob,..han svarade, jag använde min kvinnliga charm, och fick honom att fixa ett uttag åt mig,..done,..quickie!

Pratade med en vän, som jag saknat,..en snabbis,..a quickie**

Skurade mina dörrlister som jag haft ångest för i två år,..och guess what?! quickie! done and beautiful…

I måndags gjorde jag om lite i mitt sovrum,..som jag totaltröttnat på,.,..här nedanför har vi en bild som jag tog och fotoshoppade en quicke,…Miss J´s boudoir corner*

 

Quickies,..we love them*…at least sometimes,…right?**

 

To believe,..and accept.

 

Greeting Mother lovers,..

Idag har varit en extremt jobbig dag, rent praktist, men som tur var har jag hållt huvudet kallt, och hoppet uppe,..bland många detaljer så exploderade min spis out of nowhere,..ok,..out of nowhere är väl en lögn,..den är ju rätt gammal,..och har hostat ett antal gånger,  jag har bara inte prioriterat att köpa ny,..nu har jag liksom inget val,..precis lagom till middagen så skulle jag sätta på den och POFF! Gone,..in dust,..jag beställde thaimat och öppnade en halvflaska bubblande rose istället,..

”för att fira vår nya spis som Gud planerar”, invände jag till barnen när de frågade varför jag fick saft ur en sån fin flaska och inte dom,..Anyways,..att acceptera läget, och ta det med ro.  Inte för att jag har sisådär 4-5000 extra att slänga på en spis, men det ordnar sig.

”Jag är ingen kvinna utan min talförmåga, klackar och spis”

En annan sak,..jag bland många andra gnäller över Sverige, och Göteborg, och klimatet och människorna, och allt som har med torrbollar, kyliga, dyrt, skatt, kulturlöst, etc etc etc att göra, vet med mig att jag har öppnat ögonen och sett vad staden har att erbjuda nu mer än någonsin. Staden Göteborg har växt i en otrolig takt bara sen jag var tio och minns när läppstiftet byggdes, oj oj oj,..tänk då om 5-10 år till?!?!

Vi har så mycket att välja på hela tiden, överallt inom musik, konst, dans, film, fetsivaler, shopping, barer, pubar,..ok,..det är rätt begränsat för oss soul and hip hop lovers över 25, men så småningom skall jag och ms Mclamb erbjuda ett alternativ till det oxo (kommer inom kort), utbildningar, cafeer, parker och internationella människor. Det handlar om oss själva, om ni gnäller över staden så är det egentligen er själva ni måste börja med,..se över era kontakter,..se över stadens utbud,..se över vänlistan,..gör något nytt,..vi har till och med burlek fester for cryin out loud!! (http://www.tipthevelvet.se/)

Så för er som gnäller över staden, och ändå bor här,..(jag planerar själv att flytta så småningom) STOP WINING AND CRYING and do something!!!!!!!!!!!!

 Med massa ris och ros// 

Miss Jaqueline***

 

 

 

 

Return of the Jack..Coming Soon.

Hej..Hej alla ögon som just nu för tillfället läser detta,..ögon som glider längts med bokstäverna i hopp om att få läsa något roligt,..nytt,..spännande,..eller vadsom…ögon som kanske är trötta,..pigga,..glada,..blåa,..gröna,..bruna,..ledsna,..ögon som reflekterar själen, ögon som säger allt,..jag har just nu kontakt med era ögon,..våra ögon hjälper oss att förstå,..förmedlar det vi ser, missuppfattar ,..uppfattar,..ger kärlek och tar inspiration. På tal om inspiration,..igår så rensade jag ut HELA min källare, behövde en nystart av något slag,..och kanske var det mitt sätt att städa i mitt undermedvetna,..i hopp om cleansing och nytänk. Jag hittade mina dagböcker ifrån 2003 och lade mig tidigt för att läsa igeom dessa. Mycket har förändrats fast ingenting. Jag vill samma saker,..Karriär, harmoni i min familj,..kärlek ,..och cash. Ja, just det,..trimmade biceps och rumpa står oxo på listan. Det är ju juste det med oss människor,..vi är alla så olika, men grundläggande behoven är densamma. Vi är så sårbara, men ändå så hårda,..Ville bara säga et snabbt hej,..och antagligen börjar Missen blogga igen,..Kommer högst troligt bli på Finest. Där kkommer jag dela med mig av historier att skratta åt, glädjas åt,..hate on me haters,..gråta över,..foton,..poems,..musik,..videoklips and some other goodies,..Im back, motherlovers,…xxx Miss Jaqueline Ignacio

Behind every woman,,,

Har ni hört uttrycket behind ever man is a stronger woman? Just det. Och behind every woman is her own damn efforts säger jag bara.

Jag vill prata om fantastiska kvinnor som har en partner som antingen sänker hennes energi/ är ohjälpsam/ oeffektiv/ oduglig i allmänhet eller i de värsta fall otrogna/ misshandlare/missbrukare/ spelnarkomaner eller whatever.

Kärlek vaddå? va det nån som sa något? Tålamod wha gwan? and the Kids? aaaaahh…of course the kids.

Flickor, tjejer, girlfriends, Kvinnor. Come on. NÄR och VEM känner ni som hamnat i en sådan dålig relation där mannen faktist har blivit bättre, och relationen till slut blev lycklig?

I en värld som denna, där att jonglera runt olika bollar har blivit vardagsmat för många kvinnor, (har väl egentligen alltid varit) där jobb, hemarbete, barn, relation och till sist sig själva ska vara väl omhändertagna så undrar jag en sak…och yes, jag utgår nu ifrån mig själv:

Finns det någon därute som kan underlätta allt jobb såpass mycket så att det faktist blir bekvämt? Handlar det om pengar soom kan köpa tjänster såsom, nanny, housecleaning, revisor etc eller skulle det även funka om denne bara var väldigt verksam och effektiv, alltså i mitt tempo, eller HELST mycket snabbare, smartare, mer praktsikt, och för att inte tala om veta exakt när man ska köpa hem snittblommor och när det är läge att boka den där massagen/spatiden för två,..måste jag vara ihop med en kvinna*? generaliserar jag? Finns det nån där ute som förstår dessa tankar?

Jag är i jakt och i bra takt efter  min dröm, och har då massa ansvar att bära samtidigt såsom, bilförsäkring, stenskott,diskmaskin som gått sönder, föräldramöte, kakel som spräckt, toastolen måste bytas, räntan har höjts, mer eller mindre kompressor på tracken jag precis lärt mig producera, glöm inte att andas in som en operasångerska, afrostegen till mina 40 elever, benjamins krämer på apoteket, har nagellacket redan börjat lossna även om jag körde med både basecoat och topcoat som jag köpte på ica maxi förra torsdagen då jag storhandla för 2000kr och dessutom fick köra och bära hem allt själv sådär lagom till pms:ns första dag.

Hade jag nån Hero i närheten??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Yes, thank God. Jag hade mig själv och mina andningsövningar, min värmekudde och lyckligtvis ett ny tidning som heter passion for business, där att det stod nånstans: en framgångsrik kvinna känner inte efter att hon är trött, hon fortsätter.

 

Javisst, och om man inte vill gå in i väggen då? jo: Jaquelines tips kommer här: (för jag har gått in i väggen några gånger,..eller rättare sagt åkt rollerblades rakt in i en tegelvägg)

 

nr 1. Älska det du gör

nr 2, sluta helt med cigarretter och alkohol, lite rödvin då och då går utmärkt

nr.3 Skratta, mycket, länge och ofta.

nr 4 Älska dina vänner, rensa din vänlista och dåliga energier.

nr 5. Ge kärlek till människor, okända speciellt.

nr 6. Tänk snabbt gör snabbt och va effektiv i hemsysslor bam bam bam.

nr 7. T hand om dig, klä dig snyggt, gör dig snygg, ÄT HÄLSOSAMT, TRÄNA OCH DRICK MASSOR!”

NR 8. Skriv mål, stora mål, små mål, delmål.

nr 9. Va kräsen i val av människor runt om dig, Donald trump sade; jobba bara med dem bästa, och in my mind så gäller det även kärlek, önska bara det allra bästa. Jag vet att ingen är perfekt, inte ens jag! men som sagt, du ska få lika mycket som du ger, och inte mindre.

nr 10. Belive in Higher Forces, Nature, Goodness, Carma and Straingth.

 


Sida 1 av 1212345...10...Sista »