Niella

Film tips!

Detta vill man se men egentligen inte veta. Man blir medveten om vad vi människor gör för bl.a för pengar, mot oss själva, djuren och vår miljö.

Underkastelsen är en svensk film. Vet inte hur jag missat den med riktigt bra och informativ.

Food Inc står ju helt klart mer för livet i USA men med mkt viktig information med delar som berör oss.

Detta är 2 dokumentärfilmer som alla bör se!

Med på TV

Blev erbjuden att vara med i en del av det här programmet, tyvärr fick jag tacka nej pga av all röra på mitt arbete just nu.
Hade varit så kul att medverka men kunde bara inte ge mig iväg upp till Sthlm även om så bara för en dag pga av hur mitt liv ser ut just nu.
Jag skulle vatt med i delen med Juan-Pedro Fabra Guemberena.  Sjukt tråkigt när det inte går i den riktning man önskat.
Dock har jag aldrig haft någon önskan att vara med på TV, har alldeles för dåliga nerver för det men som sagt hade vatt en kul upplevelse.
Här är lite om programmet som kommer att sändas 2013.
Lena Philipsson
Lena Philipsson FOTO: CHRISTINE OLSSON/SCANPIX

Konstshots med Lena Philipsson

Våldsfetischism, Jesus som homosexuell och ett stort hål borrat genom månen. Konstnärerna i programserien Den stora invigningen (arbetsnamn) är kända som provokativa och nyskapande. Nu ska de sätta sin prägel på Sverige.

I sex program ska Elisabeth Ohlson Wallin, Carolina Falkholt, Peter Apelgren, Juan-Pedro Fabra Guemberena, Marianne Lindberg de Geer och Johan Zetterquist bege sig till varsin stad med ett uppdrag: Att skapa ett avtryck. Tittarnas nyfikna guide på plats är Lena Philipsson.

– Det här är ett program som aldrig tidigare gjorts och som därför säkerligen kommer bli en utmaning att genomföra, säger programledaren Lena Philipsson. Det känns både spännande och lite nervöst för mig. Jag har alltid varit intresserad av bild och form så det ska bli oerhört kul att få följa olika konstnärers arbete på nära håll. Kanske får jag till och med vara med på ett hörn …

Städerna som besöks är Osby, Skara, Stockholm, Köping, Bengtsfors och ytterligare en ort som ännu inte är bestämd. På plats i städerna har konstnärerna sex dagar på sig innan det är dags för den stora invigningen. Kommer de att hinna? Och hur kommer konstverket att mottas av ortsbefolkningen? Serien spelas in under april till juni i år för sändning i SVT 2013.

– Jag är väldigt glad att Lena och just de här konstnärerna är med i programmet, säger Clara Mannheimer, projektledare på SVT. Deras djupt personliga berättelser och ibland väldigt provocerande idéer har fått mig att både vilja skratta högt och fråga vad fasen de håller på med. Det är en väldigt bra utgångspunkt för att göra ett program som ska väcka känslor och vara både roligt och smart.

Om konstnärerna

Elisabeth Ohlson Wallin är fotograf och fick sitt stora genombrott i samband med fotoutställningen Ecce Homo 1998. Ecce Homo turnerade under två år i Sverige och Europa, vilket ofta ledde till upplopp och demonstrationer. Ohlson Wallin tar ställning för kristna HBT-personers rättigheter och hennes bilder är ofta inspirerade av bibliska målningar.

Carolina Falkholt är graffitikonstnär. Sedan slutet av 1990-talet har hon arbetat med att utveckla konstformen graffiti, mot en musikalisk, performativ och social praktik. Skapandet involverar ofta andra verksamma konstnärer, men även allmänheten och organisationer.

Peter Apelgren tänkte bli ingenjör, men hamnade i stället i Florens där han gick en flerårig utbildning inom bildkonst. Peter är inte bara konstnär, han är även tv-man, trendorakel, föreläsare och komiker. Han deltog bland annat i invigningen av Friidrotts-EM 2006 på Ullevi där han snabbt improviserade fram en egen version av en Picassotavla.

Juan Pedro Fabra Guemberena arbetar ofta med krig och våld i sina verk. I grunden är han målare och hans konstnärskap har rört sig runt bilden, även om han redan på Konsthögskolan bytte ut penslarna mot fotografi och video. Fabras konst har bland annat visats på Vendigbiennalen 2003, Pragbiennalen 2005 och Modernautställningen 2006.

Marianne Lindberg De Geer är konstnär, dramatiker och kulturskribent. Hon har intresserat sig för konstvärldens maktstrukturer som hon har ifrågasatt både i sin konst och som debattör. Många av hennes verk har provocerat och skapat debatt. Hon var ledamot av Kulturrådet 2003-2010 och har tilldelats många priser och titlar, t ex Stockholms stads hederspris 1997 och blev 2009 årets konstnär i Aftonbladet.

Johan Zetterquist skapar förslag till offentliga konstverk. Förslagen gestaltas i modellform och kompletterande bilder, ritningar, skulpturer och installationer. Hans idéer är dock oftast omöjliga att förverkliga då de är alldeles för kostsamma och politiskt inkorrekta. Bland hans idéer finns ett stort hål borrat rakt igenom månen. Zetterquist undervisar på Valands konsthögskola.
Programmet produceras av produktionsbolaget Art89.

 

Källa

Män

 

U make me sick..

So much better than you

Desert Essence

Fick hem Schampo och Balsam från Desert Essence men måste säga att schampot sög tolle.

Mitt hår blev fett efter EN dag och i vanliga fall tvättar jag inte håret mer än var tredje.

Håret behöver ju säkert en omställning från alla starka sulfater som tar bort fettet i vanliga fall men detta schampot innehöll också en sulfat, vilket jag tyvärr missat.

Sulfat -sodium coco-sulfate (coconut derived), vilket jag helst vill utesluta helt från mina produkter så det var ju bra att det var kasst.

Den här typen av sulfat utvinns ur kokos men anses endå  kunna vara lika irriterande då dom olika typerna  tydligen har samma kemiska sammansättning. Dock ska det vara ett ”renare” alternativ, skillnad kan liknas med renat och orenat vatten.

Inget jag köper igen med andra ord.

Balsamet  däremot var helt ok, dock känns håret ganska stripigt i längderna fort.


Water (aqua), rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract*, arctium lappa (burdock) root extract*, achillea millefolium (yarrow) extract*, hamamelis virginiana (witch hazel) leaf extract*, foeniculum vulgare (fennel) seed extract*, sambucus nigra (black elderberry) flower extract*, aloe barbadensis leaf extract*, sodium coco-sulfate (coconut derived), decyl glucoside (coconut and corn derived), propanediol (corn derived), coco-glucoside (coconut derived), butyrospermum parkii (shea) butter*, coco nucifera (coconut) oil*, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, cannabis sativa (hemp) seed oil*, olea europaea (olive) fruit oil*, dehydroacetic acid, glycerin, hydrogenated coco-glycerides (coconut derived), sodium chloride, potassium sorbate (fruit derived), lauryl glucoside (plant derived), benzyl alcohol, citric acid, stearyl citrate (vegetable derived), fragrance (parfum).

*Certified organic

Water (aqua), olea europaea (olive) leaf extract*, urtica dioica (nettle) leaf extract*, chamomilla recutita (matricaria) flower extract*, cetearyl alcohol (coconut derived), behentrimonium methosulfate, coco nucifera (coconut) oil* butyrospermum parkii (shea) butter*, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil*, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, caprylic/capric triglyceride (coconut derived), dehydroacetic acid, cetrimonium chloride, benzyl alcohol, glycerin, potassium, sorbate (fruit derived), citric acid, fragrance (parfum).

*Certified organic

Vaccinera 95 barn genom att publicera denna bloggpost!

Jag för budskapet vidare och hoppas andra bloggare som läser gör detsamma:

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

© UNICEF/Asselin

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Sida 1 av 28412345...102030...Sista »