bloggexportheader | improveme.se
Pipienas blogg

Rubrik?

Hej svejs!

Jag sitter här  hemma och försöker göra mitt arbete om Angola, men jag behöver nog cykla ner till skolan eller biblioteket för att verkligen komma någonstans med detta. Alla de sidor som jag försöker hitta information på måste man vara prenumerera på vilket jag inte gör, men kommunen gör det. Så får väl ta tid till det i eftermiddag, då jag ändå inte har någon svenska i eftermiddag. Jag hade även ingen engelska nu på morgonen, vilket var skönt att slippa  stressa ner till skolan och kunna ta den tiden till att göra det jag gör nu.

Annars idag så vet jag inte vad jag ska göra, blir iallafall att vara ute så mycket som möjligt. Så det kommer nog att bli lite trädgårdsarbete, vilket verkligen behövs då jag inte har gjort någonting i den sedan i höstas. Det är så skönt att solen äntligen har kommit hit och slippa allt regn. Dock så hade det varit bättre om det hade kunnat sluta blåsa hela tiden, men man ska ju inte klaga. Det märks att sommaren verkligen är på väg och värmen med den.

large

FÖRE OCH EFTER

Före

image

Efter

image

Vart tar sommaren i vägen?

Hej svejs!

Vilket väder vi har fått här nere i Skåne. Regnet öser ner och solen lyser med fin frånvaro. Förra året vid den här tidpunkten hade vi hur fint och varmt väder som helst. Men denna våren har varit mer som höst. Och det känns som om det är länge tills sommaren verkligen kommer hit. Men jag vill ha det varmt och skönt nu, så man kan vara ute hela dagarna, för det finns inte så mycket att göra här inne och jag älskar sommaren.

Idag har jag mycket att göra, måste försöka få så mycket gjort som möjligt på mitt fördjupningsarbete, vilket jag typ inte har börjat med. Men jag har iallafall kommit på vad jag ska skriva om, så det ska väl inte bli några problem. Dock har jag lite svårt med att börja. Känns som om jag inte har någon motivation för detta, men får tvinga mig igenom det. Det måste ju bli gjort förr eller senare, och jag föredrar förr.

Annars idag så har jag en mattelektion, förhoppningsvis den sista denna terminen. Efter det så ska jag ner och klippa mig. Allvarligt talat så har jag inte varit hos en frisör på nästan 10 år. Är det något som jag är rädd för så är det just det, sitta i frisörstolen och inte veta hur jag ska klippa mitt hår. Det är värre än att gå till tandläkaren. Men nu har ju mitt hår blivit så slitet att jag inte kan fixa till det själv, så det är bara att ta sig i kragen och gå dit. Jag får väl ta och lägga upp före och efter bilder sen.

Nu måste jag verkligen fortsätta med mitt arbete. Ni får ha en bra dag i regnet.

large (3)

Känner mig dum

Hej svejs!

Idag har jag haft självstudier, vilket inte gått så bra. Har ingen lust eller motivation till att sitta ner och göra det jag måste. Speciellt inte när vädret är så fint ute. Men jag har gjort en del. Så får väl göra mer i helgen.

Imorse när jag skulle lämna Lukas på dagis så kände jag mig så dum, de hade sammanslagning på en avdelning och tydligen var det bara han där från hans grupp och 3 stycken 1- åringar. Jag ville liksom bara ta med mig honom hem igen. Men jag var ju tvungen att ha mina timmar för mig själv idag och det är ju bara 3 veckor kvar på denna terminen. Så jag hoppas iallafall att han har haft det kul idag, när jag hämtar han om en liten stund.

Vad vi ska göra idag vet jag inte. Men det blir till att vara ute. Kanske tar och fixar till lite i trädgården. Sen får vi väl se.

image

Besök på akuten

Hej svejs!

Denna dagen blev verkligen inte som vi hade tänkt. Dagen började bra men efter middagen så gick allt åt helvete. Anton och Lukas har ett trädgårds plocke pinne, som Anton tyckte man kunde kasta som spjut. Så han träffade Lukas rakt i örat, och blodet det bara forsade ut. Så det fick bli en tur till akuten. Dock kunde dom inte göra något där inne, det var tydligen bara att låta det läka av sig själv. Men han var så duktig som kunde sitta still och vänta på hans tur och medans de tvättade av hans öra.

image

Fjärilsutsläpp

Nu ikväll så har jag varit på föräldramöte med Anton. Vilket inte varade så länge, var bara information om vad som kommer att hända till hösten. Inget märkvärdigt och en del visste jag sedan innan. Efter mötet så hade de redovisningar på vad de hade jobbat med under terminen. En sak var Bromölla då och nu. Inte så jätte intressant men en del var det. De hade även jobbat med fjärilens utveckling nu på våren. Så de hade fått fjärilsägg och sedan har de fått följa deras utveckling och idag var det dags för fjärilarna att få komma ut i naturen. Så alla tvåor samlades ute på skolgården för att släppa ut fjärilarna. Lite synd bara att många fjärilar inte ville flyga iväg. Men de hade varit så duktiga och gjort ett bra jobb.

large (1)

Just nu så sitter jag i köket med matteboken, inte för att jag har fått något gjort under den timmen jag suttit här. Jag har istället suttit och letat olika font som jag hade tänkt ladda ner till datorn. Hittade en del snygga men jag får väl ta ett med matten nu, så jag får något gjort. Har ju prov imorgon på detta, och jag fattar fortfarande typ ingenting på det. Men förhoppningsvis så ska det gå bra.


Sida 1 av 56
1
......Sista »