Dynastin Coppola

Hej!

Mås det bra – haft en skön helg? Vad hände/händer med vädret liksom? Detta regniga, gråa vädret är väl inget Sverigeväder? Lutar mer åt London weather.. Nää, det får blir ändring på det till midsommar!

 

I helgen var jag bl a på en supertrevlig middag på Fotografiska, där man både visade en utställning av Eleanor Coppola, (som oxå var hedersgäst på middagen) samt bjöd på en generös och utsökt middag i ett av deras salar som har en helt avundsvärd utsikt över Stockholm. Oerhört intressant samling av personer som var inbjudna till middagen, vid mitt bord satt bl a en av våra främsta filmproducenter, (som har många av våra bästa svenska filmer på sin resumé), alltid lika trevliga Andreas Wison, en duktig fotograf och några till. Verkligen ubertrevlig middag!

 

Till utställning och middagen serverades ett otroligt gott vitt vin, (Rieslng), med labeln: Sofia Coppola. Det är Francis Ford som lovade att en dag skulle hans lilla guldklimp till dotter få ett vin uppkallat efter hennes – och x antal år senare var det sagt och gjort. Det här vinet skulle jag köpa bums om det fanns på systembolaget, för det var verkligen supergott! Och dessutom snygg flaska:

                                             

 

  Eleanor Coppolas, (mamma till filmregissören Sofia Coppola och gift med filmlegenden Francis Ford Coppola) uställning på Fotografiska går under namnet ‘Circle of Memory‘, är en  en stark och gripande fotoutställning och en offentlig minnesplats uppbyggd med hjälp av 225 höbalar och besökarens egna minnen och önskningar. Installationen, en nutidens gånggrift, ska inspirera och hjälpa människor att minnas och även fira minnet av barn som dött eller försvunnit. Francis Ford och Eleanor Coppolas son Gian-Carlo, omkom i en båtolycka 1986, bara 23 år gammal.

Du kan kika på en intervju från TV 4 med Eleanor Coppola här.

 

Skrivs senare!

xoxo

 


 

 

 

 

2 kommentarer

2 kommentarer till Dynastin Coppola

  1. Hi there, every time i used to check website posts here in the early hours in the dawn, because
    i like to find out more and more.

  2. sdorttuii plmnr skriver:

    I believe this website has some real superb info for everyone :D. “We rarely think people have good sense unless they agree with us.” by Francois de La Rochefoucauld.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*