Ett bud

Hello boys n girls,

 

hoppas ni njutit av en skön helg. Grymt härligt väder har det bjudits på i alla fall – summer in the house!

 

Svängde förbi hemma på lunchen och möttes av en svart påse som hängde på dörren – ett bud!

Så vad innehöll den hemliga svarta påsen månntro?

 

Jo, det var en goodie bag från min vän Friggs:

Den här gången bjöd innehållet på:

En förpackning av ‘Multiwoman Optimal’ med 21 st behändiga dagsdoser (i en och samma påse) med 4 tabletter som ska vara den optimala dagsdosen av vitaminer, mineraler, folsyra, järn, omega 3 mm..

En förpackning av ‘Multi Kvinna’ med 60 tabletter som ska fylla ens behov av vitaminer och mineraler. En tablett om dagen.

Samt 3 förpackningar med deras nya teer. Friggs lanserar ett nytt svart te som är både ekologiskt och Fairtrade märkt. Jämfört med andra svarta teer på marknaden så sägs Friggs innehålla en mycket hög andel riktiga, ekologiska frukter och bär. 

Deras nya svarta te kommer i tre olika smaker: Earl Grey Citrus, Black Currant och Wild Berries.

Perfekt då har jag laddat upp med optimala doserna av kosttillskott samt hälsosamma teér! Perfekt kick-start inför sommaren.

 

Thank you Friggs!

 

Måste springa but I’ll be back!

xo

 

 

 

 

Studenten!

 

Dags för lite nostalgi och lite flash-back på those good old times, är tanken som slår mig när jag nu ska iväg till min mellankusins studentmottagning..  18 år har lill gumsan Margareta (Maggie) hunnit bli! Nu ska hon ut i vida världen och ta för sig – åka livets verkliga berg o dal bana, där man ibland åker med säkerhetsbältet på för att i andra tillfällen helt köra på fritt fall.

 Take your chances, live life everyday, ta för dig!, men ha med dig ödmjukheten för dig själv och livets skeeden i bagaget. Go take the world with storm!

 

Nope, det här är ingen bild av min egen studentmössa direkt- hehe. Min egna är skitig, fylld av champagne/öl/snaps/spritfläcker, fylld av minnen & med massor av underbara inskrifter/meddelande från vännerna, bordsherrarna, pojkvänner, familj mm från den tiden… Det är rätt kul att läsa alla ‘inskriptioner’/meddelande så här x antal år senare.. Man dras tillbaka lite snabbt till svunna tider - tider av förvirring, av drömmar, av möjligheter, av förhoppningar, av förvantan, av wild times, av nya upplevelser på kontinuerlig basis och den alltid romantiska drömmen :-)  – så var livet då, nästan precis som nu ;-)..

 

Ha en underbar fredag!

Skrivs l8ter.

xoxo

 

Gevalia moment

Hej!

Hoppas ni alla har njutit av en wunderbar långhelg! Har ju varit helt fantastiskt väder.

Låg på djurgården, vid galärvarvets brygga igår men en väninna och fullkomligen njööööt av havet, solen och brisen.. Får man en längtan till skärgården eller?

När vi låg där vi bryggan så bjöds vi plötsligt på en en tvättäkta Gevalia moment. Haha, såg ut som en bil var ute på djupt vatten – och det var inte bildligt talat direkt: 

 

Och det var tamitusen en bil som körde i (på) vattnet!

Ett par som var ute och gled med sin jänkare till amphibier bil! Dom cruisade förbi bryggan och stylade med att köra upp på land för att sen glida ner i plurret igen.. En skön day cruising à la Berra och Gittan typ! haha.. Klart skön syn.

Hur fasiken dom lyckats få bilen så vattentät, med tanke på att bildörrarna öppnades som helt vanliga bildörrar – det fattar inte jag… Men en syn var det i alla fall – oväntat besök and a Gevalia moment: 

 

I övrigt bjöd helgen på middagar i goda vänners lag, vara en tröstande axel åt två tjejkompisar samt att min ena hund, Puppy à 10 år, hamnade i dogfight :(( Som tur var gick det bra och hon kom undan med en stukad tass och ett jak vid ögat.. But, then again, så ska man ska inte ge sig in i dogfight när man är en dam på äldre dar och din motståndare är en rischensnauser på knappt 4 år.. Pick your fights ;).. hehe

Men det är bra att Puppy visar vad hon går för, take no BS attitude här inte.. Sådan matte sådan hund, eller vad säger man? ;)

Första arbetsdagen inleddes med ett speakerjobb för IKEA, (på engelska) som gick grymt bra!

Nu mina vänner fortsätter arbetsdagen.

I’ll be back.

xoxo

Tjilivippen på Nationaldagen!

Vilken härlig nationaldag! 

Solen strålar, himlen är blå och fåglarna kvittrar – so national day.

Det finns en liten debatt som pågår kring om Nationaldagen verkligen är nödvändig den 6:e juni och om inte midsommarafton är mer representativ som nationaldag? Vi firar ju mer traditionsenligt på midsommarafton än vad vi gör denna dag i alla fall. Idag känns mer som ett kommersiellt firande/jippo i motsats till midsommarafton som ligger helt klart som en kärvänlig familjetradition. Vad tycker du?

Facts: 1916 blev den 6 juni Svenska flaggans dag  – och 2005 beslutade riksdagen att göra den 6 juni till helgdag.

 

En dag som denna bjuder på picknick i solen i goda vänners lag!

Ut och njut!

 

Skrivs l8ter.

xoxo

 



 

 

 

 

Ljuvliga rabarber!

Jag älskar rabarber – påminner mig dessutom mycket om min barndom. 

 

 

Gillar du rabarber? Då gillar du säkert det här receptet på hemmagjord saft:

Jordgubbssaft med mynta och rabarber:

11/2 liter jordgubbar

250 gram rabarber

4 dl vatten

2 dl färsk mynta 

5 dl socker (per liter avrunnen saft)

                           

 

1. Rensa och skölj jordgubbarna och skär rabarberstjälkarna i bitar.

2. Koka upp vattnet i en stor kastrull och lägg sedan i jordgubbar, rabarber och mynta. Låt koka i c:a 10 minuter. Sila saften genom en silduk och låt den stå och självrinna i 30 minuter.

3. Mät upp saften och beräkna sockermängden. Häll över den avrunna saften i en rengjord kastrull och koka upp på nytt.

4. Tillsätt socker under omrörning. Ta kastrullen från värmen när sockret har löst sig. Låt saften vila en kort stund och skumma sen ytan.

5. Häll upp på flaska och ställ i kylan – klar för servering! Mumsfilibaba!

 

Är du sugen på att vara riktigt pysslig och fixa och trixa med hemmagjord marmelad så kommer ett recept här:

                              

Rabarbermarmelad med rosépeppar och vanilj

500 gram rabarber

1 vaniljestång

5 dl socker

1/2 dl vatten

2 tsk rosépeppar

 

1. Tvätta och skär rabarbern i små bitar. Lägg dem i en kastrull. Dela vaniljestången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg även i vaniljestången.

2. Tillsätt vatten och socker och rör om. Låt stå och safta sig i några timmar eller över natten.

3. Koka sedan massan långsamt i c:a 1 timme. Skumma vid behov. Smaka av!

4. Plocka upp vaniljestången. Stöt rosépepparn i mortel och tillsätt den sen. Häll upp i varma, (steriliserade), burkar och förslut med en gång. Låt svalna. 

Voilá så var det klart! 

 

 

 

 

 

60 sätt att förbättra din tillvaro

Här bjuds på en länk som kanske kan agera lite peptalk till er!

60 Small Ways to Improve Your Life in the Next 100 Days

Här finns 60 tips inom områdena: ditt hem, din lycka, personlig utveckling, ekonomi, time management, hälsa, relationer och ditt sociala liv.

 

Klart man inte kan leva efter alla tipsen. Men tänkte att kanske finns något som faller dig i smaken – eller ger en push eller vad det än må vara.

 

Tro mig, I may not always live as I learn, but hopefully I can be a source of inspiration :)

 

Njut nu av fredagen och solen!

 


Sida 2 av 68
2
......Sista »