UPDATE

Dom lever men dom är lite bruna. Tydligen vill dom knappt ha vatten och jag har vattnat dom varje dag. Hehe. Ja ja. Vi får se. 

Lördag idag. INTE ledig. 0 kommentarer

BELYSNING

Jag letar efter en fin lampa att ha över matsalsbordet. Jag är inte så mycket för någon speciell inredningsstil, det blir vad det blir och jag köper det som är fint. Men sista tiden har jag blivit lite kär i den industriella inredningen, iallafall när det kommer till belysning.

bmonpo1403599284363zubt1416191379286ooedqq1412908896168
Jag gillar det minimalistiska och enkla i dessa.

Och en annan kul lampa som jag hade köpt om jag hade 20K över är Philip struck’s Gun lamp. Old but gold. ”SKIKKELIG HARRY” skriker Lars. Det betyder nej.
gun-colleciton-lamp3

0 kommentarer

PÅSKLILJA?

Jag har dödat massor av blommor och nu vill jag inte döda fler. 

Hur ska jag vattna denna? :) 

Ps. Uppskattar seriösa svar. Detta är min håriga hörna. 

5 kommentarer

IGÅR

Igår vaknade jag med inställningen att göra så mycket jag kan och sova en annan dag. Men så fort jag vaknade så kom jag på det. Idag försvinner elen från 8-15. Och det gjorde den. Men jag utnyttjade dagen ganska bra ändå. 

Nu ska jag se PLL och äta min norska kycklingsallad. Fett god. Saknar denna gosisen dag. Och jag saknar djur. Är lite sugen på en kisse. Vill ha en Maine coon igen för jag älskar stora katter…eller en Savannah cat men min lägenhet är för liten :( problem problem. 

Ha deee

2 kommentarer

LEDIG DAG

Jag har haft en ledig och mysig helg långt upp i bergen med kära vänner. Huttetur med som bästa. Imorgon är jag ledig och ska utnyttja dagen till fullo. Men har inte bestämt hur. 

Tvätta en miljon maskiner (tvätt överallt) eller ta igen förlorad sömn. Jag kan inte göra båda. 

Jag vill bara passa på att säga hej till pappa i Thailand. Hej! Visst är den vit och guld? Ha det! 

1 kommentar

SÖNDAG, JOBB OCH INGEN VILA

Det är söndag och sista arbetspasset denna vecka. Jag har varit helt ensam hemma denna helgen för Lars är på hyttetur. Det tycker jag inte om. Jag minns inte sist jag sov helt ensam i en lägenhet, det har inte hänt många gånger sedan jag flyttade till oslo.

Det är ett par saker som är nya på tapeten, får jag väl påstå. För två veckor sedan skrev jag på ett kontrakt för en ny tjänst på mitt fantastiska jobb. Jag är nu service manager. Jag har jobbat för detta. Jag gjorde det. Jag lyckades helt själv. Jag duger visst ändå. Detta innebär alltså assisterande receptionistchef och inspiratör inom service till övriga kollegor. Det känns otroligt bra att få detta förtroendet, det är stort för en 23-årig kalmartjej som sökte lyckan i landet i väst. Det kommer ofta in svenska gäster på mitt hotell, dom verkar alltid så överraskade när svaret på frågan “varför bor du i norge?” är “jag bor och lever här”. De flesta jobbar här för att spara till något. Inte jag. Jag flyttade hit för att starta på nytt, skaffa en karriär, bättre ekonomi. Hemma i Kalmar, där dagens headline i barometern är “behöver förstärkning på villabrand” – hade jag förmodligen inte ens fått in en fot i hotellbranschen.

Graders are great, skills pay bills.

En annan sak som är väldigt lättande för mig är att jag har fått svar på en fråga som har plågat stora delar av mitt liv. Jag har pratat med vänner, familj och psykologer om detta men alla har i stort sett gjort detsamma, skrattat eller “he he, du är allt bra knasig du Tove”. Jag har en fobi, eller en äckelkänsla för små hål, bubblor, saker som kan befinna sig under huden, släta ytor som helt plötsligt blir oregelbundet ojämna. Ibland är det så illa att tårarna stiger så fort jag tänker tanken. Jag förstår att detta låter otroligt konstigt. Men alla har vi våra fobier och detta är min. För bara ett par dagar sedan upptäckte jag att det är inte bara jag. Det är miljontals andra människor runt om i världen som har samma fobi som mig, som är lika knasiga som mig. Trypophobia. Det är ännu inte klassat som en äkta fobi, mer än känsla man känner när man ser just detta. Men detta var otroligt skönt för mig. Ett steg mot mindre wierd, om det nu är möjligt haha. Jag vill bara varna innan ni googlar att detta är fruktansvärt äckligt oavsett om ni lider av denna “fobi” eller inte. Det som skiljer er från mig att jag ser detta i min vardag. Varje dag. Oboyklumparna som är kvar efter man blandat oboyen är ett vardagsexempel och porerna under en svamp är ett annat. Det är psykiskt tungt att skriva om det och nu när jag fått ett namn på det kan jag faktiskt få berarbeta det.

Djupt. Hehe.

Nu ska jag kämpa vidare. Fem timmar kvar. Sen får jag träffa min fantastiska Lars.

Ha en fin dag❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
:)

0 kommentarer

JANUARI

Tja godingar.

Det var ett tag sen nu, det har hunnit vara jul, nyår och min födelsedag som kan vara Sveriges mest betydelsefulla dag, och nu även Norges. Jobbade lite i jul men hade det mysigt ändå. Firade in nyår med allt för mycket vin samt alldeles för höga klackar och med fantastiska människor. Lars anordnade en FABOLOUS surpriseparty för mig i tidig födelsedagspresent som blev riktigt lyckat! Själva födelsedagen firades på det bästa sättet någonsin, sov HELA DAGEN, åt en lång frukost framför tvn, drog in till stan och åt en 12-rätters med mitt hjärta ❤️

IMG_9619.JPG

IMG_9626.JPG

IMG_9615.JPG

IMG_9756.JPG

IMG_9781.JPG

IMG_9558.JPG

Puss och kram till nästa gång.

0 kommentarer

NÄR DET NÄRMSTA MAN KAN KOMMA INTE ÄR NÄRA NOG

Monsterpasset på jobbet idag. Massa tull. Glömde lunchen hemma. Ingen möjlighet att gå och köpa ny. En sån där dag ni vet som avslutas med huvudvärk och en supersuck :)

15-23 veckorna på jobbet är fantastiska. Jag behöver inte gå upp före klockan 13 (måste ställa alarm, försover mig annars. Ja, det är sant) och jag hinner även (om jag vill) fixa viktiga saker innan jobbet. Som t.ex imorgon ska jag testa min nya mjölkskummare som jag fick i julklapp av sväisarna. Det ska bli spännande.

Mer om min fantastiskt fartfyllda vardag kommer i nästa avsnitt. Blogginlägg alltså.

IMG_9585.JPG
Pyjamaz, nyduschad, glad och sliten. Godnatt.

0 kommentarer

BABBZ

IMG_9554.JPG

Se, vilket fint julkort! ❤️

0 kommentarer

DATE

IMG_9549-0.JPG

IMG_9552-0.JPG

Idag kom min fina sambo och överraskade mig på jobbet med en ros. Efter det blev jag utbjuden på middag, Tijuana på Grünerløkka❤️ inte nog med det, han visste att jag ville se The Hobbit så det blev en tidig bio för att komma tidigt i säng :) inorgon är sista arbetsdagen innan julferien!

Min romantiska Lars❤️

0 kommentarer