Marknad och svamp

Det är jättehärligt väder här idag; sol och +13.
I sann Smålands-anda ska jag och mamma åka på Lönneberga Mat- och Hantverksmarknad nu. Ska köpa lite närproducerade grönsaker bl.a.
De kommer sälja massa svamp också, men det blir ingen champinjonsoppa eller några varma kantarellmackor för min del eftersom jag fortfarande är under behandling för candida jästsvamp.

Sist jag var hos biopaten fick jag oregano-kapslar mot det, jag hoppas att det visar på att det har hjälpt när jag ska på återbesök igen den 3 oktober!
Enbart candida kan ge en mängd svåra besvär, med symtom man i första hand kanske inte kopplar till jästsvamp; nedstämdhet, migrän, diarré, viktökning, viktminskning, försämrat hörsel- och luktsinne, försämrad koncentration och minnesförmåga, blodsockerstörningar, menstruationsproblem m.fl…

Män, kvinnor och barn får olika symtom.

Innan jag visste att jag hade candida diskuterade jag ämnet med en kvinna, som berättade att man kan testa om man har det genom att spotta i ett glas med vatten, låta det stå över natten och om spottloskan sedan består av massa trådar visar det på ett positivt test, alltså att man har candida.
Jag gjorde aldrig det här testet och vet inte hur pålitligt det är.

Det jag fått höra på ett flertal ställen är att ingen bör äta apelsin, vindruvor, russin, jordnötter, Quorn och burkmat/konserver pga. den höga halten av mögel.

Ha en bra dag!

1 kommentar

1 kommentar till Marknad och svamp

  1. High on life | skriver:

    […] behandling mot candida jästsvamp. Ogynnsam svamp- och bakterieöverväxt livnär sig på socker vilket det finns […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *