Risig start på dag 2

Jag satsar allt eller inget på det jag gör.
Jag tänkte därför att jag inte skulle dricka någonting annat än vatten under ris-behandlingen, inget kaffe eller någonting annat.
Ris-behandlingens dag 2 började med mycket motstånd, det kändes tungt att gå upp i morse och att samtidigt inte få dricka min morgon-espresso.
Tankarna såg sin chans att få omkull mig, jag tänkte ”jag är expert på att göra min väg smalare och brantare” och ”för att bli av med candida/jästsvampen i magen har jag har undvikt kolhydrater som vitt ris i över 8 månader?!”

Men sedan tänkte jag ”vad spelar 4 dagar av mitt, förhoppningsvis långa, liv för roll?” Och vad gäller suget efter espresso och morotsjuice tänkte jag ”vad bra att se vilka mina svagheter är!”

Det är förståeligt att min kropp skriker efter annan mat – jag tränade samtidigt lite mer än vad jag egentligen skulle gjort efter att ha lagt om upplägget på styrketräningen, och eftersom jag inte ska träna på 3 dagar efter gårdagens kiropraktik-behandling.

Jag försöker påminna mig själv om att jag snart börjar jobba igen – att ta tillfället i akt att bara vara, vila och njuta – nu när inga andra krav förhindrar det.

Plus att en hel världsdel lever på, i stort sett, ris. Ett exempel är ett av mina drömmål BALI! Där är risodlingen så viktig att riset har en egen gudinna.

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida