Efterlysning – bokhandlare som vill träffa författare

En person kände sig påhoppad, tyckte att min upplevelse av bokhandeln, som jag skrev om tidigare i veckan, var orättvis och felaktig. MÅNGA har däremot bekräftat och berättat om sina egna upplevelser. Jag har fått höra historier om hur personalen i en bokhandel pratade skit om en författare, högt och öppet. Jag hör om oviljan att samverka med mindre förlag, jag hör om ointresset av att ta hem böcker, och om hur fler än jag blivit hänvisade till nätet för köp.

Jag har fortsatt mina bokhandelsbesök, om än mindre entusiastiskt den här veckan. Ju fler besök jag gör, desto mer känns det som att jag stör, lite måste be om ursäkt när att jag undrar om de har sett min bok, om de har den hemma. De har haft den, den är slut, men de tänker nog inte ta hem den igen. Finns på nätet.

Fyra månader fick min lilla baby således i hyllorna. Är det här en lärdom som vi debutanter ska ta med oss? Att vi har fyra månader på oss att synas och få uppmärksamhet? Nej, hallå ge läsarna en chans att upptäcka boken. Ge oss som skriver en chans att berätta om boken.

Jag älskar bokhandlar och tror bestämt att författare kan bidra med mycket.

ANNE LILJEROTH

SÅ härmed efterlyser jag bokhandlare som vill ha författarbesök. Jag kan bidra med både försäljning och relationsbyggande. Ett författarprat en kväll? En signering? Kontaktinformation finns högst upp på sidan under fliken kontakt. Ser fram emot att höra ifrån er.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *