#medmansklighet

Var är den? Känslan för våra medmänniskor? Övertygelsen om att alla människor är lika värda och ingenting står över vikten av att behandla varandra med värdighet. Efter den här helgen är vi nog många som delar tvivlet. När blev en fotboll viktigare än ett liv? När blev ”jaget” viktigare än ”vi-et”? Vad är det som händer i vårt samhälle? Och vart kommer det att ta oss om vi ingenting gör?

Det är svårt att vara människa, sa Strindberg. Det är ännu svårare att vara en god människa i dagens intensiva värld. Ingen vill vara ensam, alla påverkar alla och hur en händelse påverkar ett helt land ser vi beviset på idag. Det är med darrande fingrar som jag idag fortsätter att skriva på mitt tredje manus.

IMG_1835

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida