Veckans Skönhets tips

Hoppas dessa tips kan ge dig inspiration för hur du ska behandla ditt hår! Lycka till.

1. Torka håret på rätt sätt
Är du en av de som rufsar håret med handdukten för att få det torrt? Plocka fram kammen och kamma igenom håret mot handduken istället, det sliter mindre.

2. Tandborstknepet
Jobbiga och uppstickande småhårsstrån får du bukt med genom att spraya lite hårspray på en tandborste. Bosta försiktigt ner småhåren med den fuktiga tandborsten. Tada!

3. Snabbt volymfix
Vatten lyfter hårrötterna, så fukta dina fingrar och gnugga in i hårbotten för en snabb volymfix.

4. Hållbar partyfrisyr
Din partyfrisyr håller allra bäst om du gör den på halvsmutsigt hår. Satsa på att tvätta håret dagen innan istället för samma dag.

5. Maximera inpackningen
Din inpackning kommer att göra dubbel nytta om den får verka i ditt hår under en varm handduk.

6. Skydda ditt hår
Var noga med att skydda håret från påfrestande faktorer som sol och varma stylingverktyg. Investera i en solskyddsspray för håret och ha som regel att alltid grunda med en värmeskyddande produkt innan fön och plattång åker fram.

7. Rätt kost – starkt hår
Ett torrt, glaslöst och slitet hårsvall vittnar om en slarvig kosthållning och för lite sömn – så vill du ha blankt och starkt hår är häsosamma vanor A och O. Intaget av folsyra och B-vitamin har stor betydelse för hårets kvalitét. Kisel, som du hittar ibland annat sallad, jordgubbar och solrosfrön,hjälper kroppen att producera nytt och friskt hår.

Ett Tips om hur jag sköter mitt hår;

Om du ska färga håret hemma själv så tänk på om du ska t.ex. färga håret mörkare så ta en ljusare färg från början, för det blir mörkare än vanligt. Jag gjorde själv det felet när jag skulle färga en gång till mörk brunt, jag hade för mörkt så det vart för mörkt när jag hade tvättat ur mitt hår.

Efter att du färgat håret så använd in packning men med rätt mängd, och efter duschning så använd gärna någon typ av olja på topparna för att håret ska bli mjukare och lenare. Jag använder mig själv av är denna;

Bästa oljan som jag själv testat!

Jag använder några av dess tips ovan och det fungerar, om jag skulle förklara vad jag gör enkelt med mitt hår efter en duschning t.ex. är att;

1. Jag ruffsar inte till håret med handduken utan lägger håret i handduken och klämmer mer eller mindre ut vattnet. Och försöker få det så torrt det går.

2. När jag fått mitt hår tillräckligt fuktigt så använder jag mig av min olja på bilden som finns ovan, det luktar gott och hår in packningen som hör till använder jag också i duschen, det bästa är att dem luktar så gott! Oljan får verkligen topparna att släta ut och håret blir lent + oljan räcker i mer än ett halvt år, det har i alla fall min – då har jag inte använt mig av den varje gång men i alla fall en gång i veckan eller nått.

3.När jag lagt in lite olja i håret så väntar jag 5 min så att det ska få verka ända in topparna. Efter det lägger jag i några glans droppar, en liten tub som jag visat tidigare på bloggen, Den fungerar toppen och får håret att se fräscht och glansigt ut.

4.Det ni ska tänka på när ni använder er olja, hår in packning eller annat så ta liten liten droppe, det krävs inte mycket för att håret kan bli fettigt av allt vi kletar in i håret efter en och samma dusch. Det vore ju jobbigt om man precis duschat och sen när man fönat håret så ser man att det är fettigt, det vill man ju inte.

5. När jag lagt i glans dropparna i håret, så låter jag det verka en fem minuter bara för att det ska få gå in i topparna ordentligt innan jag sätter igång och borstar håret. Om det går trögt att borsta igenom håret brukar jag använda mig av spray balsam.

6. När jag borstat igenom, börjar jag föna håret ordentligt tills det är torrt. Sen när det är klart så väljer jag platt tång som oftast.

Jag får en dag visa för och efter på mitt hår, hur det ser ut efter mina produkter i håret.:) Det blir ju lättare att förstå när man ser också en skillnad från innan och efter!

Hoppas ni vart något inspirerade av detta! Vi ses:)

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida