Mediedebatt om dreven

Nästa vecka åker improveme.se-redaktionen till Gotland och politikerveckan i Almedalen. Där kommer vi bland annat att presentera vem i Sverige som har blivit utsedd till landets snyggaste politiker.

Under veckan finns en rad intressanta debatter och seminarer man kan följa. Jag deltar i en intressant publicistisk debatt med bland andra Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, hovets informationschef Bertil Ternert och PR-konsulten Staffan Dopping.

 

Hur långt får tidningarna gå & vem bestämmer när det är nog?

 Barnprogramledaren Ola Lindholm surnade till efter kokainskriverierna – och valde att försvara sig på sin nyskapade blogg, där han också passade på att svartmåla journalistkåren. Kungen önskar säkert att han kunnat varit lika frispråkig det senaste året. Många är de som anser sig utsatta för mediedrev – finansmän, atleter, artister och politiker. Har medierna blivit hårdare och okänsligare i sin bevakning – eller bara bättre? Har kändisarna blivit kinkigare? Hur mycket måste man utstå som offentligt person och vilka tabbar får man verkligen inte begå? Hur gör man egentligen när man utsätts för ett drev? Finns det något sätt att säga stopp och lägga locket på?

I debatten deltar Expressen chefredaktör Thomas Mattsson, som ofta funnit sig i situationer där han kritiserats och fått stå till svars för tidningens publicistiska beslut, den tidigare hovreportern Daniel Nyhlén som bevakat kungafamiljen under deras mest turbulenta år, PR-konsulten Staffan Dopping som det stormade kring flera gånger under hans tid på Försvarsmakten, Mia-Marie Hammarlin, lektor vid  institutionen för Kommunikation och Medier på Lunds Universitet som forskat kring drev och dess påverkan på den drabbade samt Edvard Unsgaard, grundare och senior konsult på Nordic Public Affairs och tidigare pressekreterare åt statsminister Fredrik Reinfeldt. Han hamnade i blåsväder efter en statusuppdatering på Facebook, där han gav en egen tolkning av regeringens arbetslinje. Dessutom deltar hovets informationschef Bertil Ternert som under sitt första år vid hovet minst sagt har haft en hektisk tid med alla skandaler kring kungen.

Moderator för debatten är Harald Ullman, PR-rådgivare på egna byrån Ullman PR.

 

Debatten äger rum tisdag den 5:e juli kl. 14.00 -17.00 på Hamnplan i Ullman PR:s innovationstält på Gotland.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida