Svenska Bio = ett skitföretag

 

Igår var jag med om något oerhört märkligt som jag bara måste berätta om. Jag och en vän skulle gå på bio och se den kritikerhyllade filmen ”Shame” med start 21.15. Vi hastade oss igenom en improviserad middag på Kungsgatan i Stockholm och anländer till biografen Grand på Sveavägen 21.20, det vill säga fem minuter efter visningens utsatta start.

Till vår förvåning upptäcker vi att dörrarna till foajén är låsta, men efter en knackning tittar en kvinna ut genom glasdörrarna.

 

”Har ni förbetalda biljetter”, säger hon.

”Nej, men vi har biljetter från filmbolaget”, svarar jag.

Oförstående blick från kvinnan:

”Då kan jag inte hjälpa er. Jag har stängt kassan”.

”Jo, men vi är ju bara fem minuter sena, har stressat och reklamen måste ju pågå fortfarande”, svarar vi.

”Nej, filmen startar klockan 21.20. Och jag har stängt kassan”, svarar kvinnan surt.

”Men det här med service för era besökare då? Kan du inte göra ett undantag?”

Kvinnan tittar på oss som om vi är dumma i huvudet

”Nej”.

Sen stänger hon dörren.

 

En absurd situation. Vi blev uppriktigt paffa över situationen och undrade om det vi upplevt verkligen hade hänt på riktigt. Något senare anländer vi till en riktig och helägd SF-biograf (Filmstaden på Hötorget) där vi, trots sen ankomst, visst får köpa biljetter till en annan film. Vi får dessutom ett trevligt bemötande.

 

Frågan är hur det familjeägda bioföretaget Svenska Bio, som främst driver biografverksamhet på landsbygden, resonerar kring hur de behandlar sina kunder? Man har visserligen bara 31 biografer över landet (Grand och Victoria i Stockholm) men en tynande tillvaro på den svenska marknaden kan knappast ursäkta deras personals otrevliga agerande.

 

I min mening är Svenska Bio ett skitföretag som förolämpar sina besökare, och jag kan starkt rekommendera att ni undviker deras biografer då risken av ett taskigt bemötande är stor.

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *