Skavlan. Alltid denne Skavlan…

Jag är sparsmakad när det kommer till SVT:s utbud på sina kanaler. Förutom nyheterna och en och annan dokumentär är det sällan jag tycker att man får valuta för tv-pengen. Men det finns naturligtvis undantag. Som Skavlan. Alltid denne Skavlan.

Jag vet inte riktigt hur han gör det, men av nån anledning ryggar aldrig de mest svårfångade intervjuobjekten när det kommer till att ställa upp hos norrmannen som invaderat våra svenska tv-rutor. Det spelar ingen roll om det är SAS-Janne, ABBA-Benny eller världsstjärnor som Shakira, Rhianna eller Robbie. Alla har de nött på Skavlans slitna stolar. Den närmsta motsvarigheten i nutid var Kristian Luuk som under sin stormaktstid lyckades med bedriften att få både kronprinsessan Victoria och popdrottningen Madonna till TV4 på Tegeluddsvägen. Ja, fast inte på samma gång då.

Men åter till Skavlan. Det som skiljer hans program från så många andra talkshows världen över är att han inte sällan lyckas få till intressanta samtal mellan gästerna i studion på ett både bekvämt och seriöst sätt. Det som dessutom tilltalar mig är att han heller inte väjer för de svåra frågorna. Skavlans grillning av utrikesminister Carl Bildt är redan en tv-klassiker. Och även om intervjun med Anders Lettström var mer löjeväckande än intressant så köpte aldrig programledaren kungavännens förljugna halvsanningar. Barbequefest på bästa sändningstid.

Nu är norrmannen inne på sin sjunde säsong, och för inte så länge sedan blev det offentligt att Skavlans produktionsbolag Monkberry skrivit på för att göra ytterligare fyra säsonger. Under två år (för SVT och norska NRK) blir det 54 nya avsnitt. Det ska vi tacka oss själva för, vi licensbetalare som betalar kalaset. Men jag har ingenting emot om Skavlan fortsätter att tjäna miljoner på sina framgångsrika program. Så länge de håller hög klass. Och det senare behöver vi inte oroa oss för, i alla fall inte den här säsongen. Senare i veckan gästar den Oscarsbelönade skådespelaren Ben Kingsley och Spotifygrundaren Daniel Ek programmet. Om jag kommer sitta bänkad? Såklart. Det går ju helt enkelt inte att låta bli…

 

3 kommentarer

3 kommentarer till Skavlan. Alltid denne Skavlan…

  1. Harocixgoope skriver:

    Where To Buy Doryx Direct Pharmacy Cheapeast Chewable Kamagra online pharmacy Alcohol Cephalexin Posologia Levitra Propecia Sperm Analysis

  2. Harocixgoope skriver:

    Levitra Alternative Kamagra Gold 100mg Review [url=http://levitrial.com]buy levitra safely from canada[/url] Walmart Formulary

  3. Harocixgoope skriver:

    The type of loan arranged by Opportunity Financial is not intended to meet longterm financial needs. [url=http://easymoneyfast365.com]quick loans[/url] In three years this market has grown from m to.google.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida