Konst för moderna miljonärer

En av de bästa sakerna med att bo i Stockholm är att man kan uppleva konst från de privata samlingarna som sällan eller aldrig når museerna därmed också den stora allmänheten.

I lördags besökte jag både Stockholms Auktionsverk och Bukowskis som just nu har visning inför sina respektive Moderna-auktioner. Har ni inte varit där än rekommenderas ett besök på varje showroom. Sista visningsdagen är idag så skynda iväg.

På Auktionsverket kan man bland annat beskåda Gösta Adrian-Nilssons helt fantastiska Katarinahissen II från 1915. En härlig målning på många sätt och därmed också ett pris som kanske inte är för var man. Utropet ligger på 2 till 2,5 miljoner kronor. Något för vardagsrummet kanske?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida