Bonniers mardröm

Ett av Sveriges i särklass mäktigaste mediabolag befinner sig i en djup kris. I dagens Aftonbladet analyserar Bernt Hermele krisen inom Bonnier och konstaterar att VD:n Jonas Bonnier (bilden) minst sagt har stora problem. Uppköpet av ett amerikanskt tidningsförlag och filmkanalen Canal Plus (nu C More) kostade koncernen över 6,5 miljarder kronor. Idag går ingen av dessa megainvesteringar med vinst och istället tvingas Bonnier nu sälja ut sin kassako SF Bio. Följden är naturligtvis också att allt fler medarbetare kommer att förlora jobben. Med tanke på de enorma resurserna som ändå finns i det anrika familjeföretaget är det en obegriplig gåta varför Bonnier inte satsar mer på utvecklingen av sina digitala plattformar. Här ligger de mil efter norska konkurrenten Schibsted som i flera år har gjort många framgångsrika uppköp på nätet.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *