Underhållande presidentvalsdebatt

Den amerikanska valrörelsen är i mångt och mycket mer spännande än den svenska. I tisdags natt ägde den sista direktsända presidentvalsdebatten rum mellan president Obama och guvernör Romney. Och det blev underhållande på flera sätt när deltagarna skulle debattera USA:s utrikespolitik. Bland annat sköt Obama pricksäkert sönder de flesta av Romneys politiska argument. Presidenten var liksom på hugget och tog poäng på ett område han verkligen behärskar; den utrikespolitiska arenan. Extra kul blev det när Obama, efter ett angrepp från Romney, likt en folkskollärare förklarade för guvernören varför USA:s styrkor har mindre flygplan och fartyg nu än de haft tidigare i historien. Svaret; utvecklingen har gått en aning framåt sedan 1917 när det gäller det militära. Missa inte debatten på SVT Play.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.