Nya Veckans Affärer – en reflektion

Affärstidningen Veckans Affärer sänker utgivningstakten och blir tjockare i sitt format, nu hela 116 sidor. Dessutom gör man som Moderaterna en gång i tiden och använder sig av den slitna klyschan ”Nya” före varumärket. I dag damp premiärnumret ner i brevlådan här på redaktionen och PR-makarna bakom lanseringen har fyndigt vänt sig till företagarna genom att sätta bolagens VD på framsidan. Mitt nummer hade således ”DIREKTÖR NYHLÉN” som rubrik på förstasidan innan den ”riktiga” framsidan. Det är klart att man blir lite mer intresserad då, så med beröm godkänt var det där.

Innehållet då? Jo, formgivningen är det inget fel på och tidningen andas mer månadsmagasin än tidigare, även om plocksidorna i början bara känns onödigt röriga. För den mer intressanta läsningen står journalisten Thomas Sjöberg, tidigare uppmärksammad för sin bok ”Den motvillige monarken”. I tidningen har han gjort en kartläggning över Sveriges 55 mäktigaste familjer. Artikeln tar avstamp i finansmannen Jan Dinkelspiels societetsbröllop och kryddas med bilder från ceremonin på bland andra H&M-ägaren Karl-Johan Persson med familj, prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria och hennes Daniel. Förvisso en ambitiös och ingående skildring – men som i ett lättare format annars hade passat utmärkt i Bonniers numera nedlagda skvallertidning ”S”. En blunder är dock att det ”släktträd” med kopplingarna mellan familjerna består av svarta rutor och inte har något innehåll. En dundertabbe och det i första numret. Aj, aj, aj!

Vidare bjuder man på en intressant intervju med tidningskoncernen Stampens nya VD Josefin Hjörne Meyer som bland annat berättar om hur hon hellre väljer nätet före print.

I övrigt bjuder ”Nya Veckans Affärer” inte på särskilt matnyttigt material. I alla fall inte för mig. Frågan är om tidningen lyckas attrahera företagen, det vill säga läsarna – och om annonsörerna, som redan har insett att tryckt media som magasin känns förlegat, kan stötta tidningen i dess affärer med sin marknadsföring? Är det senare inte fallet så har Veckans Affärer en hel del att jobba på. Om tidningen får ett godkänt så är det värre med sajten VA.se som bara känns som… skräp.

1 kommentar

1 kommentar till Nya Veckans Affärer – en reflektion

  1. LarSync skriver:

    Keflex And Side Effects And Interactions generic levitra professional Tadalis Sx Generique France Levitra 10 Mg Usato Buy Finasteride

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.