Yes, inte en krona för matkassarna!

matkassar_Jag är ingen snål människa. Tvärtom. Däremot kan jag ibland irritera mig över småsaker man inte så ofta tänker på. Som mataffärernas plastkassar. Om du exempelvis handlar mat för en tusenlapp på ICA får du alltid pröjsa dina kronor för plastpåsarna. Samma sak på exempelvis 7-Eleven, Systembolaget eller Ikea. Så är det ju inte i andra butiker. Köper jag en tröja för en femhundring så skulle det bara kännas löjligt om påsen kostade två kronor. Men för vissa handlare har påsarna blivit en miljardaffär. På bara ett år drar matkasseindustrin, enligt GP, in omkring hisnande 1,6 miljarder kronor. På kassar! Och det är vi konsumenter som betalar.
Som tur är finns alternativ om man nu tröttnat på att betala för plasten. Jag har tidigare skrivit om Mathem.se som jag är en stor fan av. Och gissa vad! De tar inte en krona för sina papperskassar. Dessutom kör de hem maten till dig exakt när du vill. Så irritationsmomentet med att slanta för påsar och kånka hem all mat är helt borta. På Mathem.se finns också förnämliga extrapriser – så det kan bli ännu billigare att handla där. För att inte tala om den tid du spar. Valfrihet när den är som bäst.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.