Vägen till Vägen…

Oktober 2018

Ovan bjuder jag på bullar (var ju kanelbullens dag här i veckan) i bildform och bilder på det som har varit, kommer en del bilder här nedan också.

Fixade mina naglar ”knall oranga” här i veckan, det ser ni också en bild på. Min minsting har dessutom fyllt 9 år som jag också gjorde en porträtt tårta inför, sedan åt vi ute på hans stora dag på ”star bowling ” och avslutade med rolig disco bowling. Vi har även införskaffat oss en Volvo, bara villa och vovve kvar då 😉

Jag har ju en väninna som pysslar med hår, lashlift och spraytan så håret är ju också fixat. Nedan är bilder från det och hon heter Veronika Lindroth om ni vill anlita henne för något av ovanstående.

Hade arbetat hela dagen innan jag kom för håruppsättning så bara läppstift, i övrigt naturlig osminkad look.

Jobbmässigt är jag tacksam över att jag har fått gå på massa utbildningar på senaste. Jag älskar att lära mig nytt och att lära om mig.

Min tonåring och jag har behandlade insatser utifrån hans psykiskamående och allt som hänt. Dessa tre olika verksamheter och behandlingar vi går på tar mycket av våran tid just nu. Jag har dundrat på med all hjälp man kan få kring honom och hoppas på att det leder till något bra. Han har bra närvaro i skolan så det är jag glad och nöjd över.

Min Lilleman har fått riktigt bra resultat på sina läxförhör så det känns kul att han tycker om skolan min lilla 9 åring. Att få ihop vardagen är ibland ett pussel, men jag försöker bli en bra pusslare.

Lilleman går taekwondo och dans ”street” denna termin och stora sonen har börjat gymma Tisdagar. Sakta men säkert bygger vi bra rutiner tillsammans för att få allt att fungera. Vi vann i tingsrätten i Eskilstuna och senare ska jag till Tingsrätten i Göteborg. Är glad över att jag fått hem min son från Malta. Inväntar att få hem en crosstrainer, så snart kommer mamma bli mer fit också 🙂

Ärligt talat så blir det mycket ibland, men hey thats Life… Namaste ya all

AUGUSTI än så länge…

Augusti månad fyllde min förstfödda 14 år. Efter en hel del saker som hänt så har han nu stabiliserat sig hos mamma och nästa vecka kommer skolan att komma i gång. Jag har massa praktiskt att ta tag i och lösa och jag orkar inte vara känslomässig just nu. Min vägledning genom tarot har tagit sig ett rejält uppsving och det är jag glad för, träffar så mycket fina själar. Fortsätter med mina vägledda meditationer även om vi ibland kan vara 13–15 pers. och ibland 3–4. Det hjälper mig hålla mig i balans så även om ingen kommer så är det bra för mig att jag mediterar. Min tonåring har provat på graffittimålning på ”laglig vägg” och vi löser en hel del praktiskt. Jag jobbar nu deltid en vecka (känns skumt) då jag jobbat hela mitt liv heltid, men känns ändå nice. Nästa vecka är det back to reality och heltid som gäller. Det har varit en del omställningar i livet men så är det ju också med livet, det går upp och ner. Jag har gått och blivit långhårig och idag sätter min vän Veronika i dem sista 35 slingorna. Första gången jag prövar på löshår och I LOVE IT. Ikväll träffar jag en barndomsvän som bor i Göteborg vi var bästisar i 13 års ålder, vi var lite samma typ på gott och ont så det blir spännande. Skriver ett längre September inlägg, något säger mig att det kommer vara mer stabilt på hemma fronten och i livet generellt då.

 

Juli

Vad kan en 35 årig kvinna möjligtvis skriva om som kan vara någorlunda intressant för allmänheten att läsa om? Inte så mycket antar jag, däremot är det personligen för mig väldigt känslomässigt givande att skriva av mig i bloggen. Min snart 14 åriga prins flyttar äntligen hem till sin mamma igen, efter att ha provat på att vara och bo hos pappa ett tag. Jag har anmält och ansökt om enskild vårdnad så det blir en process att gå igenom. Det finns en hel del som jag och min tonåring behöver reda ut och reda i. Jag väljer att inte skriva så mycket om det nu eftersom jag vill ta hänsyn till hans integritet, känslor och välmående, det enda jag kan skriva är att jag har massor att bita tag i nu och nej det går inte att ”flytta” ifrån sina känslor och bekymmer de kommer ikapp dig förr eller senare. Vissa känslor får man dock helt enkelt acceptera när man själv som egen individ inte kan påverka hur den andre känner. ACCEPTANS är väl ledorden just nu och ATT TA ITU. Gamla Diana hade nog brutit ihop och gråtit varenda dag nu med tanke på allt som händer runt omkring, men vet ni vad? SHIT HAPPENS! Jag har bestämt mig för att bita ihop nu.

Har haft över min gamla studiekamrat Fatha på middag, hjälpt min väninna med vindsflytt och dem bjöd på grill till oss flytthjälpare som tack, har även varit på SANTANA konsert och vad mer? Tror jag redan skrivit om tarot AW jag hade hemma hos mig. Däremot har jag haft min första vägledda meditation utomhus och vi blev 3 tappra riddare. Får se hur många som kommer nästa tillfälle. Min Lilleman går i en bokklubb och har gått på sommar simskola. Är riktigt stolt över honom som läser bok efter bok efter bok. Har fixat en dagbok nu så han ska få skriva av sig han med. Hade min första barnvakt i Göteborg då vi skulle på SANTANA och det gick bra och kändes bra. Nu jobbar jag heltid igen men har en veckas semester vecka 30. Då åker vi hela familjen på en liten mini semester som kan behövas mitt i allt som är runt omkring. Tarot har tagit fart mitt i allt annat så det känns ju kul att man får positiv respons i och med det.

Ps. Bilden ovan på mig och Fatha är tagen för 3-4 år sedan. Jag är blond numer och han är kortklippt/rakad.

Juni

Juni har börjat bra, skog och natur är verkligen min grej och nu ser det ju riktigt grönt och skönt ut.

Nationaldagen firade jag och lille sonen på Botaniska trädgården där vi nu var för första gången. Min favorit var helt klart klippiga trädgården och japanska dalen är en klar 2:a.

Har även varit på brännbolls AW med Lilleman och arbetskollegorna i Azaleadalen i Slottskogen och det var super mysigt. Det ju väldigt kul att se både pingviner och sälar också. Nu har vi ponnyridningen kvar att utforska.

 

Blev bjuden på vegetarisk vårrulle kväll av min vän Fatha och han är grym på att göra vårrullar. Dessutom hade han en härlig blandning av soft folk hemma hos sig. Bilden är inte på mig med en vårrulle i handen, men tänkte att jag ändå har med lite bilder. Juni känns som en månad då massor kommer att hända, även om jag kommer spendera min semester på hemmaplan i Göteborg.

 

Utöver vårrullekvällen har jag ju både hunnit med att springa 5 km på blodomloppet med jobbet och haft en AW med tarot och healing kväll hemma hos mig, då gjorde jag hemmagjord sangria. Enda gången jag tycker om rödvin är till en köttbit eller som sangria, annars är jag en vitvins tjej.

 

I början på Juli blir det vägledd meditation ute i slottskogen. Ingen kanske kommer, men det är ett positivt steg för mig att ha en tanke om det. Snart kommer jag även köra min första live tarot och det är jag lite nervös för.

Saknar min snart 14 åring som bor på Malta, men det är väl inga nyheter. Snart hoppas jag på att ha klarat av 100 träningspass innan midsommar, är admin för en grupp där vi tränat och målet är att uppnå 100 träningspass innan midsommar. Jag hoppas fixa det. Efter midsommar döps gruppen om till en grupp som har mer fokus på individuella hälsomål. Mitt mål kommer att vara att gå ner 15 kg innan julafton. Wish me luck!

 

Kanske inte det mest djupa blogginlägget, men det är skönt att skriva av sig då och då.

 

Maj 2018

Hej inleder med en filtrerad duckface, 😉 Not a fuckface 😉

Maj har nu gjort sitt intågande och jag tänker att jag skriver av mig lite var jag befinner mig i livet här och nu. Tarot korts läggningar på fritiden har kommit igång rejält och det är kul eftersom jag älskar att vägleda och ge uttryck för allt som kommer till mig via intuition.

Jag och min man har skapat två låtar, vi håller på med dem så texter eller färdiga låtar är ej inristade i sten ännu. Denna månad har inledningsvis bjudit på att jag börjat i ridskola. Min lilleman har varit på familjedag på ridskola och vi har varit på ko släpp, så vi har väl längtat lite efter djur och natur med andra ord. Jag kämpar med vikten och den går bokstavligen upp och ner, jag äter ju antidepressiva och jag vet inte hur mycket det egentligen påverkar vikten. Försöker tänka på kost vardagar och försöker röra på mig, problemet kanske sitter i att jag ”försöker”. Tänker att jag bjuder på lite bilder från våra djur och natur upplevelser. Två olika vänner helt oberoende av varandra har skickat mig mantran för att dra till mig lycka och sådant som jag önskar i livet, ikväll tänker jag att jag ska gå igenom dem, jag har en del som jag önskar här i livet precis som vem som helst. Vad vore livet utan mål och mening? Något jag verkligen vill är att bli bra på relationer, jag behöver utvecklas där och vill vara både en bra vän och partner. Saknar min 13 åring som bor på Malta nu något oerhört. Att ha en morsdag utan honom gjorde ont i hjärtat. Min Lilleman har blivit en duktig läsare vilket jag känner mig stolt över eftersom läsningen kom lite senare för honom. Han har sånt fint hjärta min lilla man. Lilleman är min 8 åring som bor med mig och min partner. Nu har jag fått till ett vardagsrum och det ändå som behövs nu är lite fin lir i form av mattor och mys, så nu har jag bjudit hem folk på en mys kväll i Juni. Det är inte perfekt i hemmet ännu, men så pass att jag känner att jag kan tillstå med lite socialt. Jag vet att jag är brutalt ärlig i mitt sätt att uttrycka mig, men jag ser ingen poäng i att hymla och ge sken av att jag har något Picture perfect liv, för det har jag inte. Jag har däremot mycket kärlek inom mig och gör det bästa av det jag har att tillhandahålla med här och nu idag. Adios!

 

Valborgsmässoafton!

Sista April valborgsmässoafton.

 

Förra valborg var jag och Lilleman i St: Johannes kyrkan. Jag hade blivit blåst på 9000 kr i förskottshyra av en blocket bedragare som blåst mig och åtta andra familjer. Han hade ju bjudit hem oss och vi fick träffa hans familj så riktigt slipad var han den här bedragaren. Nu har det gått ett år och vi bor i en bostad med första hands kontakt. Jag börjar äntligen känna en känsla av trygghet igen och är glad över att jag nu börjar boa i mig både i hemmet, likväl som i Göteborg stad. Den här dagen ett år sedan, när vi var på ST: Johannes kyrkan där jag deltog i ett möte och lilleman spelade spel, den dagen kommer jag nog aldrig att glömma. En man som var där tyckte synd om oss och gav oss en påse chips och en påse godis som vi kunde ha till kvällen. Tänk att en kvinna som arbetat hela sitt liv, skött sig och försökt göra sitt bästa helt plötsligt kan hamna i en sådan situation som jag hamnade i med barn dessutom. Jag ska gå vidare från detta, men att det gjorde ett så starkt avtryck är nog inte så konstigt.

 

I helgen var jag på min allra första AW i Göteborg med arbetet. Vi åt gott uppe på terrassen i Henriksberg och sedan blev det KARAOKE, så kul. Jag har verkligen många fina själar som kollegor. Nu är det mesta i hemmet i iordninggjort och det är vardagsrummet kvar. En bra tv och en ok familjesoffa är inte gratis. Jag har valt att avvakta med kören till höst, så har tagit en paus där. Däremot fick jag fina ord om min essätentamen i magisterkursen om musik, människa och hälsa och YES den är GODKÄND. Med tanke på att jag förvärvsarbetar heltid är jag ändå nöjd med min insats. Ikväll hoppas vi på en trevligare valborg än sist!


Sida 1 av 3123