Skräckspelet Until Dawn är awesome

Att titta på skräckfilm själv är inte speciellt roligt, att spela skräckspel ensam är inte heller speciellt kul. Igår var jag i Nordisk Films lokaler i Solna och spelade det nya skräckspelet Until Dawn tillsammans med tre andra spelskribenter. Vi satt i bekväma soffor framför en liten bioduk och turades om att hantera handkontrollen.

image1

Det börjar bli en trend att inkludera riktiga skådespelare i spel istället för fiktiva karaktärer. Det känns som att spelbranschen försöker att få er som inte spelar att börja spela. Det är deras inbjudan till er, nu är det bara att acceptera och kasta er in i spelen. Ni kan ju börja med Until Dawn som passar perfekt för nybörjare och som vaniljsåsen på pajen får vi se Hayden Panettiere från bland annat serien Heroes och filmen Scream 4. Så här ser hon ut i spelet:

gaming-until-dawn-trailer-still

Det är inte bara Hayden som vi känner igen, ni har säkert sett Rami Malek i ett flertal filmer och serier tidigare. Vem kan glömma hans stora och stirriga ögon?

2403780_orig

Ni känner säkert igen honom från Twilight dock. Eller hur? 🙂

tsbd2_TC_BENJAMIN_ss_RGB_FIN

Sist men inte minst så har vi Peter Stormare som en knäpp psykolog mitt i allt. Han är så creepy i spelet.

YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEwNjgyMzY7czoxOiJ3IjtpOjYzMjtzOjE6ImgiO2k6OTk5OTtzOjE6ImMiO2k6MDtzOjE6InMiO2k6MDtzOjE6ImsiO3M6NDA6IjFiMDAxNTZmMTY0NzRiZmZiZDMxMWQ3YTg0MTNkMzNhOTk1YTBhMTgiO30=

Så vad handlar det här stjärnspäckade spelet om? Tänk er den vanliga skräckfilmen med tonåringar som får för sig att spendera helgen i en stuga mitt ute i skogen. Det enda de tänker på är att festa och ha sex, tyvärr springer det runt en mördare i skogen som har helt andra planer. Som spelare bestämmer du hur berättelsen ska utvecklas genom att göra vissa val. Du får två alternativ vid olika scenarion och måste välja ett av dem för att gå vidare. Under spelets gång hamnar du hos Peter Stormare som för ett terapisamtal med dig. Han ber dig att välja mellan olika saker som du tycker är obehagliga…ormar eller spindlar till exempel. Det du väljer kommer du troligtvis att få ser mer utav i spelet. Riktigt smart grej att göra för att ge just dig en skräddarsydd spelupplevelse.

Until Dawn kommer till den senaste Playstation-konsolen PS4 i augusti. Jag rekommenderar att spela ihop det med vänner över ett glas vin, kan bli hur kul som helst.

1 kommentar

1 kommentar till Skräckspelet Until Dawn är awesome

  1. It’s amazing to pay a visit this web site and reading the views of all colleagues about this post, while I am also zealous of getting
    experience.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida