Skräckisen The Visit är ingen comeback

Ligger i min säng och sträcker på mig. Snart ska jag masa mig upp och lämna av dottern på förskolan. Sedan är jag faktiskt ledig hela dagen. Jag ska spendera den här tisdagen med att spela, jag är snart klar med första Uncharted-spelet ut kollektionen och har då ”bara” två kvar efter det.

Till något helt annat innan jag glömmer bort det. Jag såg Shyamalans nya skräckis igår, The Visit. Jag har läst att det ska vara hans stora comeback efter otaliga floppar på senaste. Jag tror inte att jag har sett något värdigt från Shyamalan sedan Sjätte sinnet.

image

The visit handlar om ett syskonpar som åker ut till sina morföräldrar på besök över en helg. Mamman till syskonen har ingen kontakt med sina föräldrar men går med på att låta dem träffa barnen för första gången.

Grejen är den att morföräldrarna börjar att bete sig väldigt konstigt. Sakta men säkert uppenbarar det sig att inte allt står rätt till med pensionärerna.

Jag gillar att Shyamalan använder sig av gamlingar för att skrämmas. Det känns någorlunda nytt då vi har fått en hel del skräckfilmer med läskiga barn på sistone. Däremot känns det gammalt att bygga hela filmen på att barnen gör en egen film och på så sätt dokumenterar de allt som händer med en egen filmkamera. Personligen tycker jag att det räckte med The Blair Witch Projekt i den genren. Det har kommit alldeles för många skräckfilmer med skakig kamera. Filmen byggde upp skräckkänslan rätt bra och överanvände inte scare jumps vilket är positivt. Det kommer en riktigt bra twist mot slutet som nästan gjorde det värt att kolla på en skakig skärm i två timmar.

För att summera det hela så är The Visit helt okej. Ingen film jag vill se om men den duger för stunden. Jag skulle inte säga att det var Shyamalans comeback dock, inte på långa vägar.

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *