Lite tips för hår!

Tips & Trix!

Som många vet har jag väldigt långt hår, och nu tänkte jag dela med mig hut jag har fått det så långt! Jag vet att alla inte kan få långt hår men här är mina tips!

Tvätta inte håret för ofta! Jag tvättar håret kanske var annan vecka, det är för att mitt hår har ”lärt” sig att det inte blir tvättat så ofta så det blir inte skitig eller flottigt på samma sätt.

Använd bara schampo, använd inte balsam varje gång utan bara någon gång ibland! Det sliter rätt bra på håret för att det är oftast starka produkter som sliter mer på håret än gör det bra.

Borsta inte håret när det är blött! Då är det lättare att du sliter sönder och sliter mycket på håret, om det är panik försök att reda ut det med fingrarna.

Sov med fläta och ha det uppsatt på dagarna!
Det är det bästa som finns, för när håret är uppsatt så blir det inte lika slitet som om det hänger fritt. Om håret är uppsatt på dagarna så är det mindre ivägen 😉

Luft torka håret!
Det är ett bra sätt för att inte slita på det i onödan, att använda hår blås, plattång, locktång använd värmeskydd för att inte skada håret. Det blir fortfarande slitet men inte lika mycket!

Vill du ha långt hår så rekommenderar jag att ni skipper att använda löshår, clips sliter enormt på håret det sliter mer på håret än vad det gör nytta. Visst att det kan vara kul att ha det ibland men inte alltid! Hitta ett annat sätt med löshår som inte är med clips, tro mig de sliter sönder håret helt.

 

Till sist

Klipp topparna när du ser att de börjar bli slitna, då kommer håret komma tillbaka med ny kraft och bli längre och starkare än innan.
Våga klippa av 1dm för att ge håret nu kraft, det fungerade för mig.

Jag klippte bort 2dm av mitt hår och det växte och blev längre än innan! 😉
Så våga klippa av det och ha tålamod för det kommer att växa tillbaka.

 

 

0 kommentarer

Lämna ett svar