manuela

Numera hittar ni mig här ..

Ny portal, ny blogg. Ni hittar mig HÄR!

Kristaller & hypokondri

Nu är jag tillbaka igen och har äntligen fått svar på vad som var fel på mig. Tydligen har jag fått Kristallsjukan, vilket innebär att några kristaller i örat hamnat fel och påverkar balanssinnet. Skönt att veta vad det är, eftersom jag lider av lätt(?) hypokondri så befarar jag ofta det värsta. Nu känns det i och för sig som att jag är konstant stupfull, men jag gör mina övningar och räknar med att yrseln kommer vara övergående.

Min ambition är i alla fall att blogga mer kontinuerligt framöver och bloggläsare har efterfrågat mer personliga inlägg, som förr, så jag ska försöka hitta en balans mellan nisch och privat. På fredag har jag förresten en krönika i tidningen City, jag kommer att skriva lite för dem nu i sommar, och eftersom krönikan har ett italienskt tema så bjuder jag redan nu på en bild från när jag var på Sicilien, i den magiska lilla staden Cefalú.

 

11329983_10153210697935709_4434852543711765541_n

Paus ..

Har tagit en bloggpaus på grund av att jag mått lite märkligt den senaste tiden, varit yr och onormalt trött. Sitter i väntrummet nu, ska snart träffa läkaren som ska ta en massa prover. Får hoppas att allt är som det ska!

  

Promenad & vietnamesiskt 

Även i dag blev det en runda på 5 km, i lite snabbare tempo. Kom äntligen ihåg träningsskorna. Sen mötte jag upp Dina för att gå och käka vietnamesiskt. Riktigt bra mat – massa näringsämnen, få kolhydrater och galet gott. 

Om en timme ska jag återigen möta upp några vänner, på en annan vietnamesisk restaurang, och äta ännu mer mat. I morgon börjar allvaret igen i form av jobb. Fram tills dess njuter jag av ledigheten, trots regnet som vräker ner utanför.

    

Smalhets & motivation

Hittills har min nystart gått bra. Åt surdegsbullar med lax och avocado till frukost – bra fetter. Och ett ägg. Alltid ägg. Sen en 5 km runda i parken. Jag hade så brått ut att jag glömde ta på mig mina träningsskor, så det fick bli Converse. Hemma igen tränade jag lite med hantlar och gjorde squats.

Jag blir inspirerad av starka människor med kroppskontroll och kroppskännedom. Smalhetsen vad gäller träning skrämmer mig, jag vill hellre ha muskler och en kropp som orkar. Alla tycks vara ute och springa just nu, förmodligen inför badsäsongen. Jag tror dock på mer långsiktiga mål, vilket ökar motivationen. 

      

Nystart!

I morgon är det måndag OCH ny månad. Som gjort för en nystart. Helgen blev något dekadent med vin och ett kopiöst kaloriintag, så i morgon blir det en ny, fräsch start!