Mina svar från frågestunden

Tja, det tog visst lite längre tid att svara på frågestunden än vad jag tänkt från början. Vaknätterna med Charlie kom emellan, sen har bloggsidan krånglat som vanligt och nu har jag till råga på allt blivit förkyld. Har känt att det varit på gång länge med halsont och småjobbig hosta. Imorse vaknade jag med feber. Toppen på snoppen! Utvecklar sig det här till nån ny intressant variant av influensa så är jag död innan fredag. Nåväl, här kommer mina svar. Tusen tack till er som skickade frågor. Intresset var betydligt större än vad jag trodde att det skulle vara och jag kommer absolut att göra om det! Stor kram till er alla.

Vad ska du och Jim bli när ni blir stora?
Jag ska först utbilda mig till behandligsassistent och sedan om jag orkar plugga på högskolan vidareutbilda mig till socionom. Jag kommer att arbete med barn/ungdomar som har problem, lider av kriminalitet osv. Framförallt kommer jag att rikta in mig på pojkar i åldern 12-18 år för att jag tycker att det är där samhället brister. Jag vill också ha fosterbarn i samma målgrupp. Jim har helt andra framtidsplaner.. han ska bli lastbilschaufför och pluggar just nu första året på Erikslundsgymnasiet :’)

Hur många barn har du tänkt skaffa? (I hela ditt liv)
Oj, jäklar vilken svår fråga! Innan John- tio stycken. Efter John- inget. Skämt å sido! Nu när jag har två ungar så har jag halkat ner på 4-5 stycken biologiska. Så tre-fyra stycken kvar att baka då.. Om alla tänker bli så snälla som Charlie blir det inga problem med ett par till. Och en hel näve fosterbarn förstås! ;D

vad är din favorit mat?
Utan tvekan, KINAMAT <3 Älskar också all stark mat och skaldjur av alla de slag, särskilt kräftor. Då blir maggen glad!

finns det någon mat som du avskyr att äta?
Jajamen, en hel del. Kött gillar jag som bekant inte, det smakar lik. Fläskkött går däremot hur bra som helst. Sen hatar jag squash, pölsa och yoghurt om det nu räknas som mat 😉 Fläskpannkaka är också pyton.

Gillar du snön?
Inte gillar.. ÄLSKAR! <3

Hur tycker du att jag är som person
Jag tycker att du är fantastisk. Vackert hjärta, renodlad själ och ett sinne för humor. Du är väldigt snäll och mycket trogen. Jag tycker om dig Jenny!

har du ofta ångest?
Skulle så gärna velat svara nej på den här frågan men det kan jag tyvärr inte. På sista tiden har jag haft ångestattacker ofta men det går i vågor det där, precis som livet själv. Man har sina svackor.

vilken av alla frågor du har fått var svårast att svara på?
Det var nog den hur jag reagerade när jag upptäckte att jag var gravid.. haha 🙂

Hej! Hur känner du nu i efterhand om förlossningen, hur var den!? Alltid lika spännande att höra om andras förlossningar 🙂
Hej! Kortfattat så var den busenkel. Hade inte ett ett dugg ont och låg mest och tänkte på hur jäkla godissugen jag var när jag krystade.. 😉 Håller faktiskt på att skriva en förlossningsberättelse som kommer att komma upp i veckan, hoppas du vill läsa den! Då tyckte jag att tiden efter förlossningen var betydligt värre; stygn som sved och kliade, inte kunna röra sig ordentligt eller ens kissa- Nej fy sjutton!

Hej!
Har inte riktigt fått kläm på vem John är. Så min fråga blir vem han är å vilken relation har ni?

Hej! Inte så lätt att hålla koll på min röriga familj! Om vi ska ta biologiskt så är han egentligen min pojkväns lillebror. Ska vi köra på mitt sätt, d.v.s. icke biologiskt, så är han som min son 🙂 Så där har du också svaret på våran relation, jag är som en mamma för honom då den biologiska mamman tyvärr inte finns med i bilden som hon borde. Jag är på så vis en stor hjälp för Johns pappa som jobbar mycket.

Spelar Jim bara tv-spel?
i princip, ja tyvärr. Tv och xbox är ett annat alternativ 😉

Har du bra kontakt med din familj? (Dvs mamma, pappa, syskon?)
Jag och mina föräldrar är väldigt olika och har alltid varit. Jag är en estetisk känslomänniska medans dom inte är det. Men bortsett från det så skulle jag vilja säga att vi har fin kontakt 🙂 Några biologiska syskon har jag inte men min pojkväns bröder är som mina egna så det är ingenting jag saknar längre 🙂

Hur reagerade din familj på att du var gravid?
Oj.. hehe ja, jag vet faktiskt inte riktigt hur dom ”reagerade” eftersom jag var så nervös för att tala om det att jag passade på att skriva det i ett meddelande här på facebook när de var utomlands.. så modig var jag;) Min farsa har alltid velat bli morfar och blev till min stora förvåning väldigt glad. Min morsa blev inte direkt överförtjust men blev tvungen att vänja sig vid tanken. Idag älskar de Charlie och trivs med att vara mormor och morfar, så allting löste sig fint ändå. Det brukar göra det till sist.

Mitt tips till dig som är gravid och har svårt att berätta: Skriv ett brev/mejl/sms. Då får familjen tid att smälta den stora nyheten och en chans att komma till insikt i lugn och ro. Och tro mig; oavsett hur eldig deras reaktion blir- så kommer de att ångra sig och avguda din bebis. För vissa kanske det bara tar lite tid- och det får det göra!

Har du några syskon?
Inga biologiska men min pojkväns bröder är som mina egna så det är ingenting jag saknar längre 🙂 Det är en utav anledningarna till att jag vill ge Charlie flera syskon; det är någonting jag alltid har saknat.

Vilken är din naturliga hårfärg?
Exakt samma som John, d.v.s. mellanbrunt åt det mörkare hållet. Nu på sista tiden har det blivit mer och mer råttfärgat så han vet vad som väntar..

Hur gamla är du och Jim?
Vi är 17 respektive 21 år gamla

Varför bestämde ni er för just namnet Charlie?
Oj.. svår fråga! Jag minns faktiskt inte riktigt hur jag kom fram till att det var just Charlie hon skulle få heta, det är ju inget vanligt namn på flickor precis, men jag har alltid gillat ovanliga namn. Charlie dök bara upp i mitt huvud helt enkelt och Jim tyckte också om det, som tur var! Andra namnförslag vi hade alldeles i början var Leya och Shanti.

Vad var din första reaktion när du fick reda på att du var gravid?
Jag minns att jag först inte trodde att det var sant. Vi fick nämligen reda på det i samband med en annan undersökning.. och vilken chock det var; jag hade ju skyddat mig hela tiden. Men det är inte första gången jag blev gravid trots skydd så det var ju egentligen inget nytt för mig. Kommer ihåg känslan när vi såg det lilla hjärtat picka på skärmen- det var mycket känslor! Men vi bestämde oss nästan på en gång, där och då, att vi skulle behålla barnet. Sedan har graviditeten i sig varit en uppförsbacke psykiskt. Jag har ångrat mig massor av gånger.

Hur går din ekonomi ihop eftersom du har Charlie nu?
Tja, är man ung förälder utan utbildning så har man det ganska dåligt ställt. Men barn behöver faktiskt inte kosta skjortan. Vi hade den stora turen att få en massa saker till Charlie från andra (kan inte vara mer tacksam) och sedan har vi fått ärva massor av kläder som deras barn växt ur. Vi köper också mycket begagnat, ett tips jag ger till andra blivande föräldrar. Det är så onödigt att köpa nya kläder när de är så små, de hinner knappt hinna använda dom innan plaggen blivit för trånga. Finns flera bra sidor här på Facebook där det säljs begagnade barnkläder billigt. Tipsar också om blocket och tradera.

Hej, hur mår din bebis?
Hej! Nu mår hon fint igen. Hade ett par dåliga dagar då hon bara skrek och grät (maggont) och det var riktigt jobbigt. Nu är hon sig själv igen så vi hoppas att det fortsätter så. Gullig du är som frågar 🙂

Vad gör du och charlie på dagarna?
Inte mycket alls faktiskt.. ska jag vara ärlig är det skittråkigt att vara mammaledig, jag hade mycket hellre pluggat så jag blev klar någon gång. Har ju hela gymnasiet kvar att jobba mig igenom.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag går upp klockan sju, väcker John och ser till så han får frukost. Här brukar också Charlie vilja ha ett mål mat innan hon somnar om. John sticker sedan till skolan (Jim har redan åkt) och jag brukar lägga mig någon timme och läsa innan jag äter frukost och duschar. Sedan matar jag Charlie igen innan vi tar en promenad med hund och barnvagn. Lagar lunch, städar lite eller sitter vid datorn tills de andra i familjen kommer hem. Då tar Jim Charlie ett par timmar så jag får lite fritid. Då blir det antingen stallet när jag har det, umgås med en kompis, baka eller så åker jag iväg med John någonstans för att han ska få lite egentid med mig. Sedan käkar vi middag vid sjutiden, Charlie får sista målet mat och pyjamas på innan hon slocknar i sitt babynest för att sedan sova tre-fyra timmar. På kvällen ser jag och Jim oftast på tv, jag bloggar lite och kör John i säng vid tiotiden innan jag själv går och lägger mig. Det brukar bli runt 11-12. Är det en bra natt så brukar jag få sova sex timmar (sömnsvårigheter..). Jag och Jim tar Charlie som brukar vilja ha mat var tredje, fjärde timme på natten, varannan gång så båda får sova lite.
Så blir klockan sju igen och det börjar om.. 🙂

Får du sova nånting eller är du död på dagarna ?
Hehe det är så olika det där! Om vi ska se ur bebisperspektivet så får jag sova mer än vad jag behöver (förutom när hon hade ont i magen då.. då var jag mer död än levande!) eftersom hon är en ovanligt snäll unge som redan sover i princip hela nätter. Men så har jag sömnsvårigheter vilket innebär att jag har svårt att sova och vaknar vid minsta lilla ljud. Så det är mest dom som styr över om jag är död eller levande ;D

Varför ammar du inte Charlie?
Å vad jag hoppades att den frågan skulle dyka upp! Svaret blir kortfattat och säkert lustigt i mångas öron; för att jag inte vill. Och det är ett utav dom bästa val jag gjort! En sån jäkla befrielse. Kommer skriva ett inlägg som går in lite mer på varför jag inte vill amma, hur jag gör istället, omgivningens syn på mig som icke ammande morsa och hur det kom sig att jag fattade ett sådant beslut. Håll utkik!

Och hur tycker du mamma livet har gått? Hur känns det?
Det har gått förvånansvärt bra tycker jag. Kanske för att jag haft turen att få en sådan snäll bebis. Trots att hon verkligen är en ängel så har omställningen varit svår för mig och det kommer att ta ett bra tag innan jag kan säga att jag älskar mitt barn. Det känns faktiskt inte speciellt mycket än. Men det är också något som kommer med tiden, som får växa fram tillsammans med kärleken. För mig måste saker få ta sin tid, även kärlek och känslor. Jag har däremot alltid tyckt om barn och visst är det roligt men också krävande, jobbigt och svårt. En salig blandning- precis som det ska vara!

Sen minns jag att du sa att du ville göra abort ganska sent in på graviditeten… Har dina känslor utvecklas nu för Charlie eller “ångrar” du dig än?
Det stämmer. Första veckan efter förlossningen var hemsk. Jag ville inte ha henne, inte ta i henne och inte tycka om henne. Då ångrade jag mig och bad Jim att vi skulle adoptera bort henne. Tänkte skriva ett inlägg om det också, lite mer ingående fakta; så håll utkik. Idag så har självklart känslorna förändrats och enda gången jag ångrar mig är när jag inte fått sova på en hel natt, hon bara skriker och jag är dödstrött. Nu snart två månader senare kan jag både prata med henne och säga att jag tycker om henne, ett enormt framsteg för mig. Jag tar inte heller längre hand om henne för att jag måste utan för att jag vill 🙂 Och när det gått ett par månader till är jag säker att allting kommer att kännas ännu bättre.

har du gjort en bröstoperation?
Ja den gjorde jag 2013.

Vilken storlek har du nu?
Jag har liten C kupa, B. 🙂

vem är charlie mest lik?
Jim, utan tvekan! Hoppas det håller sig så.. haha

har du varit riktigt kär?
Ja, en gång. Och det vill jag aldrig bli igen!

Vad är din hund för ras och vad heter den? 🙂
Min hund heter Milton och är en bordercollie

vem älskar du mest av dina barn john eller charlie
haha mina barn.. åh! Kan man välja mellan sina barn? Isf var det något nytt för mig.. 😉

vad har du för diagnoser?
Jag har ADHD, HSP, SOCIAL SPECIFIK FOBI och MARFANSSYNDROM 🙂

hur stor lägenhet har ni?
Vi har en trea på 80 kvadrat

Längtar du tillbaka till Småland?
Ja

hur gammal är John?

Han är tretton år, blir fjorton nu i maj

är han singel?

jajamen 😉

hur är han som persson?

Beror lite på vem du frågar. Jag som ”morsa” till honom tycker såklart att han är världens bästa unge! Omtänksam, tjurskallig, envis, trogen, humoristisk, lugn, klok och med ett jävla humör 😉

Hur länge har du och Jim varit tillsammans?
Sen den 25/8 2012 <3
Sådär.. Har sållat ut lite frågor som jag anser var alldeles för dumma för att ens existera.
Hoppas ni frågar igen vid nästa frågestund. Trevlig kväll önskar vi!

1 kommentar

1 kommentar till Mina svar från frågestunden

  1. LarSync skriver:

    Finasteride For Sale [url=http://realviaonline.com]online pharmacy[/url] Vente Kamagra En Suisse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *