8. Livsmedel – Stevia

Hej!

Är hemma en snabbis efter jobbet och äter lite mellanmål/lunch innan jag ska till läkaren. Äter något otroligt gott, lovar att visa er senare eller imorgon.

Jag har fått en del frågor om stevia, som jag använder mycket, så jag tänkte besvara dem i ett inlägg helt enkelt.

Vad är stevia?

Stevia är ett naturligt sötningsmedel  utan kalorier. Stevia kommer från en växt.
Viktigt – jag anser, och detta står jag väldigt fast vid, att man ska äta allt. Jag skulle aldrig få för mig att utesluta kolhydrater från min kost. Jag äter allt och jag äter godis och kakor också, ofta dessutom, men jag väljer att använda mig utav stevia när jag sötar exempelvis kvarg och hallon, drycker, eller när jag bakar hälsosamma kakor/pannkakor.

Är stevia skadligt?

Nej, som sagt är stevia naturligt och kommer från växtriket. Ingenting är såklart bra att överdosera dock.
Stevia ger inte heller karies.

Var köper jag stevia?

Jag köper stevia där jag handlar. Finns i princip överallt!

Hoppas ni fått svar på era frågor!

Kram så länge

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *