63. Recension/Swatches – Guldkorn från the Balm

Förra veckan fick jag hem ett paket fullproppat med produkter att visa upp för er! I detta paketet fanns två paletter (sammanlagt 24 ögonskuggor) som jag recenserat och swatchat här, men det fanns också två underbara produkter från the Balm; mascaran ”What’s your type” och läppglanset ”Plump your pucket”.

What’s your type black mascara:

Förlängande och separerande mascara (detta är min favoritvariant).
Borsten är i min favoritmodell – av gummi och med små piggar som verkligen separerar och ger ett jämnt resultat.

Jag älskar denna mascaran. Den ser exakt likadan ut på fransarna efter nio timmar som när den är nyapplicerad (på bilden nedan ser ni 1. nyapplicerad 2. efter nio timmar). Den ger långa separerade fransar som inte smular. Det är lätt att få den jämn och bara ett lager räcker gott och väl. Den går väldigt snabbt att applicera också eftersom borsten är lång och det krävs ingen speciell teknik för formulan är smidig och enkel att arbeta med. Vissa mascaror som sitter såhär bra kan vara kletiga och därmed lite svårarbetade.

Ända minuset med denna mascaran skulle vara att den är lite svår att få bort. Dock går det smidigt med ögonmake-up remover.

Denna mascaran kostar 199:- för 10 ml hos Doftoteket.

Plump your pucker tined lipgloss ”Strawberry my shortcake”:

Ett återfuktande, lätt tonat, glans som innehåller bland annat vitamin C och bivax. Glanset innehåller mentol och ska därför öka blodcirkulationen i läpparna vilket ger illusionen av fylligare läppar.
Förpackningen tycker jag personligen är något simpel för att vara the Balm men jag gillar applikatorn som är av skumgummi!

Glanset är lagom klibbigt – inte stickigt men tillräckligt klibbigt för att det ska sitta på plats bra!
Färgen är ljust rosa, den bleker mina läppar något och ger en fin glans utan att vara glittrigt. Dessutom doftar det väldigt gott av jordgubb och vanilj.

Jag anser inte att glanset gör läpparna märkbart fylligare, ser det mer som att glansen ger denna illusion snarare än mentolen. Jag är van vid att ”plumplinggloss” sticker, vilket inte detta gör. Om det nu, som beskrivet, ökar blodcirkulationen till läpparna är ju detta trotts allt positivt då det håller läpparna i skick!

Jag tycker väldigt mycket om glanset för det känns att det vårdar.

Priset ligger på 159:- för 7 gram hos Doftoteket!

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida