Mind your own you – Victoria och Caroline

Rapport från smekmånaden.

Lite mer än halva tiden av vår bröllopsresa har nu gått och det har hittills varit en helt fantastisk tid! Och jag tvivlar inte på att det kommer fortsätta vara det. Jag rekommenderar verkligen alla att åka iväg till solen i januari (eller någon annan vintermånad för den delen); nu har vi gjort det två år i rad och vi vill gärna göra det till en tradition. Jag skulle gärna ta lite mindre sommarsemester varje år för att kunna ha den möjligheten, för det gör verkligen underverk för själen att byta bort mörkret mot ljuset.

Och om man nu vill åka iväg så är Bali ett perfekt val. Har aldrig tidigare varit i ett land där människorna är så genuint glada och vänliga, för att inte tala om serviceinriktade. Där har Sverige en hel del att lära. När man går på restaurang i Sverige är det som att man ska känna sej privilegierad för att få äta där, här (och i många andra länder) beter sej personalen som att dom känner sej ärade över att man valt deras ställe. Och överallt, var man än går, möts man av glada leenden. Den totala motsatsen till Bulgarien, med andra ord. Haha.

Detta inlägg skulle ha postats i morse (inatt om man är i Sverige), men då var det fel på improvemes databas. Så kan det gå! Här kommer i alla fall några bilder från första veckan!

2015-01-19 09.49.06

DCIM100GOPRO

2015-01-19 10.35.05

DCIM100GOPRO

2015-01-19 15.09.30

2015-01-23 10.53.29

DCIM100GOPRO

Att komma hit var precis vad jag behövde efter mitt livs mest intensiva (men samtidigt bästa) år. Lugn och ro, massa sol, massa bad, massa nya upplevelser och – inte minst – massa kärlek.

Jag önskar dej som läser detsamma, för det är så gott som allt man kan önska av livet.

/Caroline

Naturligt?

För någon vecka sen skrevs det ganska mycket om p-piller i media, och det gör det ju till och från. Den här gången rapporterades det om att färre och färre väljer att använda dom.

”ÄNTLIGEN! ”, är min spontana reaktion. För är det inte konstigt att kvinnor – i en tillvaro där ekologisk mat och miljövänliga produkter är självklarheter –  fortfarande stoppar i sej hormoner utan att blinka? Missförstå mej rätt, jag är inte principiellt emot p-piller. Det är ett fantastiskt sätt att slippa bli gravid och kontrollera sin mens. Många (mej själv inkluderad) blir även av med sin mensvärk. Men hur många tänker egentligen efter när man knaprar dessa piller som vore det vitaminer?

Jag gjorde inte det i alla fall. En dag slog det mej att jag varje dag i tolv års tid hade tillfört kroppen hormoner och den tanken skrämde mej. Något som dock skrämde mej nästan lika mycket var tanken på hur det skulle bli om jag slutade äta pillren.

Hur skulle jag bli egentligen? Det visade sej att jag skulle bli en mycket gladare människa. Mindre oförklarlig ledsenhet och humörsvängningar, mer skratt.

Som sagt, det här är inte någon propaganda om att alla borde sluta äta p-piller. Men jag tycker att det är skrämmande att något som är så onaturligt har blivit något som så lättvindigt skrivs ut och används. Som att det inte finns några alternativ. En annan ganska intressant reflektion när det gäller p-piller är det här med att det i åratal skrivits om att man ”håller på att utveckla” p-piller för män. Hur kommer det sej att man aldrig verkar bli klar med det där? Är det för att preventivmedel anses vara kvinnans ansvar?

Värt att fundera på.

DCIM100GOPRO

En annan sak som är värd att fundera på är hur den här hunden kan vara så himla söt.

DCIM100GOPRO

Jag frågar honom varje dag men får  aldrig något svar.

/Caroline

Att vinna över sej själv.

2015-01-07 17.23.03

Bild från gårdagen på hur man ser ut när man precis pinat sej igenom 30 minuter på löpbandet.

Är det någonting jag hatar så är det att springa på löpband. Att springa är ljuvligt, men löpband är vidrigt. Igår tänkte jag nästan strunta i det och träna något annat istället, men så var det två tjejer i omklädningsrummet  på jobbet som precis hade sprungit och var supernöjda (förstås) och då ville inte jag vara sämre. När saker och ting känns motiga (vad det än gäller) så behöver man bara ett enda mantra; ”Du har gjort det förut och du kommer göra det igen. Punkt slut,”

/Caroline

Våga!

Jag är en riktig fegis när det gäller att prova nya saker, trots att jag vet att det är få saker som är så roligt som att lära sej och utvecklas. Ibland gör jag dock undantag; jag vågade ju till exempel ta dykarcertifikat förra året och idag åkte jag långfärdsskridskor för första gången i mitt liv! Kan nog iofs räkna på mina båda händer dom gångerna jag åkt vanliga skridskor också. Hur pinsamt är inte det, att vara snart 30 och inte kunna åka skridskor?

Men det får vara hur pinsamt det vill. Tur att jag har en duktig och tålmodig man (med familj) som kan lära mej!

Här är ett klipp på Bambi på hal is: 2015-01-04 15.08.47

Det var galet roligt! Och, som med dykningen, ett lite nytt sätt att se världen på. Man lever bara en gång, kom ihåg det. Stäng av teven, stäng igen datorn, gå ut i skogen, andas frisk luft, njut av hur fint vi faktiskt har det i vårt land. Och tycker man inte att det finns så hemskt mycket roliga saker att hitta på utomhus, låt huvudmålet vara att ta en kopp kaffe och en macka ute i friska luften. Det är inte klokt vad allt smakar bättre när det serveras i termos och dricks med rosiga kinder.

DCIM100GOPRO

Såna här dagar känns vintern faktiskt helt okej, nej till och med riktigt bra! Och det vill inte säga lite när det kommer från en vinterpessimist som jag.

2015-01-04 14.55.22

Man kanske ser rolig ut och man kanske tappar ansiktet eller känner sej bortkommen. Men i slutändan blir man så himla glad när man testat något nytt och insett att det faktiskt går!

/Caroline

Gör om, gör rätt.

Jag tror att vi är flera nu som skriker efter lite nyttigare vanor. Inte för att gå ner i vikt, inte för att vi inte är värda allt det goda vi stoppat i oss i två veckors tid, utan för att vår kropp verkligen LÄNGTAR efter nyttigheter. Jag är en chokladälskare av rang, men ser jag en till Aladdin-ask nu så kräks jag.

Och det bästa av allt för oss som nu vill boosta kropp och själ med lite bra grejer, är ju att det finns så mycket att välja på. Igår gjorde jag det här till efterrätt:

2015-01-02 20.54.31

Ananas, banan, blåbär och passionsfrukt. Fint för både öga, smaklökar och kropp.

Nu ska knäcken väck!

/Caroline

Svart på vitt : 2014.


Såhär på årets allra sista dag känns det naturligt att summera på alla sätt och vis. Årets bästa och sämsta, årets ups and downs, årets framsteg och årets tillkortakommanden.

Även om det inte var en hemlighet så blir det plötsligt väldigt konkret, det där som man faktiskt var med om under 12 månader. Det är ett ypperligt tillfälle att begrunda, analysera och värdera, något som vi för all del uppmuntrar till ganska ofta i den här bloggen. Som jag skrev i min dagbok på nyårsafton för 15 år sen;

”Ingenting ändras ju, om man inte själv vill.”

Precis så är det!

Mitt år har varit mer än jag kunnat drömma om. Jag har gift mej med mitt livs stora kärlek, fått en tjänst som gett mej arbetsglädjen tillbaka och blivit matte till en fantastisk hund. Dessutom har jag tagit mitt zumbaintresse ett steg längre och utbildat mej till instruktör, provat på okänd mark genom att ta dykarcertifikat och återuppväckt en gammal passion genom att  börja sjunga i band igen. Det är inte konstigt att jag stundtals varit så slutkörd att jag brutit ihop, men trots allt det intensiva kunde jag inte ha haft det bättre. Och när jag räknar upp det såhär är jag faktiskt stolt över allt jag klarat av, och att jag inte bortprioriterat mitt själv.

Hoppas att ni känner samma sak inför året som gått. Och om inte, kom ihåg att du varken har mer eller mindre makt att förändra än någon annan. När det gäller ditt eget liv har du faktiskt till och med ALL makt.

Avslutar med några bilder från årets sista dagar. Ha en riktigt fin nyårsafton!  

Foto 2014-12-29 22 39 22

Julafton firades på hemmaplan. Ovant, men underbart, att både få vakna och somna i sin egen säng på julafton.

Foto 2014-12-29 22 38 28

Mellandagarna innehöll mycket gos.

Foto 2014-12-29 22 39 11

Och mycket promenader.

Foto 2014-12-29 23 00 14

Även ett besök på GeKås hanns med. Den här bilden gillades av självaste Ola-Conny på Instagram. Det ni!

/Caroline


wordpress hemsida wordpress hemsida