Madridin derby: Atletico kieltäytyy osallistumasta Real Madridin ”pilkkayritykseen”

Atletico Madrid on tuplaantunut kieltäytyessään antamasta kilpailijalle Real Madridille kunniavartiota ennen sunnuntain derbyn aloitusta. He eivät halua nöyryyttää Atlético Madrid pelipaita. Valioliigassa usein nähtyä tapaa onnitella liigan voittajia ei tällä kertaa kunnioiteta, kun Diego Simeonen ja Carlo Ancelottin joukkueet kohtaavat Espanjan pääkaupungissa. Espanjan pokaalin voittajia on tapana taputettu kentälle seuraavilta vastustajilta kunnioituksen osoituksena, mutta perinteestä on tullut kiistanalainen viime vuosina. Real Madrid varmisti LaLiga-mestaruuden kolmella ottelulla jäljellä lauantaina, kun se voitti Espanyolin 4-0-voitolla.

”Jotkut ihmiset haluavat muuttaa sen, mikä syntyi tunnustuksen eleenä mestarille, julkiseksi maksuksi, jonka heidän kilpailijansa maksavat, tavoitteena nöyryyttäminen”, Atletico Madridin lausunnossa sanotaan. Kuten Englannissa, kunniavartio on suhteellisen uusi käsite, koska se on jotain odotettua sen sijaan, että se olisi tehty mansetista. Puolustaja Jose Gimenez sanoi toimittajille Athletic Bilbaolle lauantaina 2-0-tappion jälkeen: ”Kunniavartija Real Madridille? Onnittelemme heitä, mutta kunnioitamme suuresti Jalkapallo pelipaita pukeutuneita fanejamme.” Maalivahti Jan Oblak oli pitkälti samaa mieltä joukkuetoverinsa kanssa, mutta myönsi, että pelaajat todennäköisesti pitävät kiinni siitä, mitä seura päätti kollektiivisesti ennen sunnuntain ottelua.

Seura viittasi ennakkotapauksiin omien viimeaikaisten mestaruuskausiensa aikana – vuosina 2014 ja 2021 – perustellakseen kantaansa. Jalkapallo pelipaita pukeutuvat kannattajat eivät tule yllättymään, sillä he tunnustivat Barcelonan mestaruuden vuonna 2013 antamalla kunniavartijan. ”Atleti on viimeisin mestari. Muistaako kukaan mitään kiistaa siitä, pitäisikö heidän saada kunniakaarti ensimmäiseltä vastustajaltaan mestaruuden voittamisen jälkeen?” Atlético Madrid pelipaita pukeutuvat fanit tukevat ehdoitta seuran päätöstä.Ele säilyttää arvonsa vain, jos siihen liittyy merkitys, eikä se säilytä arvoa tuskin ollenkaan.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

wordpress hemsida wordpress hemsida