Liverpool slog Ajax med 3-0 borta för att kvalificera sig för Champions League-gruppen sex säsonger i rad

Den 26 oktober, 5:e omgången av Champions League, grupp A, besegrade Liverpool Ajax med 3-0 och gick vidare till knockout en omgång tidigare. Fans i fotbollströjor Liverpool hejade sitt älskade lag.

Liverpool spelade inte lätt mot Ajax. Bollinnehavsförhållandet var 50,8 % till 49,2 %, skottförhållandet var 13 till 11. Efter 1 minut när matchen började träffade Ajax Berghuis målstolpen, och sedan räddades Sanchez och Tadics starka skott båda av Liverpools målvakt Alisson. I den första halvleken var Liverpool ganska passiva, fram till den 42:a minuten som Salah gjorde ett mål. 4:e minuten av andra halvlek skickade Robertson en exakt långpassning, sedan gjorde Nunez med en nick. 3 minuter senare assisterade Salah och Elliott gjorde mål för att fixa segern för Liverpool.

Säsongen 2017-18 var första gången för Liverpool deltog i Champions League under ledning av Klopp, och nu har Liverpool gått in i Champions Leagues utslagningsstadium under 6 säsonger i rad. Detta är också den längsta serien för Liverpool att gå vidare till knockouten sedan Champions League omstrukturerades.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *