Champions League: Manchester City 3-0 Bayern, Haaland passar och skjuter

Den 11 april, i den första omgången av kvartsfinalen i Champions League, slog Manchester City Bayern med 3-0 på hemmaplan, vilket i princip låste sin position i semifinalen. Rodri, Harland och Bernardo Silva gjorde 1 mål vardera. Haaland, klädd i fotbollströjor Manchester City nr 9, blev skaparen av Premier League-spelarens poängrekord under en enda säsong, med 45 mål i alla tävlingar. Manchester City utökade det obesegrade rekordet för Premier League-lag hemma i Champions League till 25 matcher, vilket slog Arsenals rekord.

Guardiolas 3241-formation mötte Bayern-tränaren Tuchels 4231. När de två lagen tillkännagav sina startuppställningar visste både de som bar billiga fotbollströja Manchester City och de som hade billiga fotbollströja FC Bayern München att detta skulle bli en bra show.

27:e minuten, ett inlägg från Bernardo Silva, Rodri passerade Musiala utifrån och sköt sedan med vänsterfoten, en underbar världsvåg, bollen gick rakt in i det döda hörnet av nätet, Manchester City 1-0! 70:e minuten gjorde Upamecano ett dribblingsfel på backplanen, sedan gjorde Glarish en tjuv och passade bollen, sedan gjorde Harland en passning, Bernardo Silva följde upp med en nick och gjorde mål, Manchester City 2:0! 76:e minuten gjorde Alvarez en diagonal passning i 45-graders vinkel, Stones nickade, sedan lyckades omarkerade Harland med ett spadeskott, Manchester City 3-0!

Guardiola kunde inte dölja sin glädje efter matchen. Statistik visar att Guardiolas lag bara hade 44,6 % av innehavsgraden i den här matchen, den lägsta hemmainnehavsgraden sedan han tränade Manchester City, men detta hindrade inte Blue Moons vinst. Guardiola har alltid haft ett bra resultat mot tyska lag i hans hem Champions League. Från Barcelona till Manchester City har han vunnit 12 matcher. I Champions League-finalen 2021 förlorade Guardiolas Manchester City mot Tuchels Chelsea och förlorade så småningom trofén, den här gången besegrade han till slut Tuchel.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *