Underliv

My name is Carpe. Carpe Diem.

Berätta och Berättaom bodde i ett hus, Berätta gick ut vem var kvar? 
Berättaom.
Berätta och Berättaom bodde i… 

Hur har ni det i Sverige allesammans? 
Med mig, här där jag är, är det bara bra. 

Den senaste tiden har varit fylld med roligheter och nödvändigheter. 
Igår pratade jag med en vän till mig som jag inte känner så väl. Hon frågade hur veckan hade varit och jag sa lite så där som man säger. Nämnde tre grejer jag gjort och summerade med att jag har haft det bra. När jag frågade henne samma fråga sa hon att hennes vardag rusar iväg för fort och att inget roligt händer.

Det fick mig att tänka på något jag tänker på när jag hör liknande påståenden från människor. 

Livet är långt och kort. Önskan är att alla människor får leva ett långt liv med bra hälsa. 
Fast, ibland får jag känslan att många väntar på att livet ska börja. 

STOP! Livet började dagen då du föddes! För mig personligen 24år och dryga 8månader sen (min födelsedag inträffar varje år den 16 januari glöm inte det). Man går inte och väntar på att börja leva. Livet är här och nu. 

Dock kan man ju inte alltid gå runt och älska sin situation hela förbannadejävlahelvete tiden kanske många säger nu. Jag håller med. Upp och ner, ner och upp som Emil i Lönneberga sjöng. Livet är så. Ibland är man glad, ibland mindre glad. Men livet händer oavsett vilket. man kan inte gå och vänta på att det ska börja. 

Däremot kan man se fram emot, längta, och hoppas. Sånt är bra för att hålla lågan vid liv. Dock inte en anledning till att skjuta upp livet från att levas här och nu. ”Carpe Diem” som min vän Karolina Frick skulle säga. 

Vardagar rusar ofta förbi. Poff så var det måndag, poff igen och måndag igen. Det var en vecka av ens liv. Bara så där. Poff. 

Hur i hela friden kan man då lyckas att leva livet dag ut och dag in utan att gå och vänta på att livet som redan håller på ska börja? 

Joru. Utan att vara kvalificerad som någon expertis vill jag ändå ge er, som känner att ni behöver, några tips till att få livet att levas. Varje dag. Carpe Diem. 

1. Det bästa är när man lyckas få nödvändigheter att bli till roligheter. Saker som bör bli gjorda och som man inte gärna smiter undan ifrån även om de inte är så roliga. 
Ett givet exempel är att städa med musik i lurarna. Ett annat är att leka med bubblorna i diskhon när man diskar. Här gäller det att vara kreativ. Det gäller att försöka se saker i sin vardagliga omgivning sommar aldrig sett förr. Detta leder oss till tips numer två. Enkel tvåa. Bingo! 

2. När jag går ut och går ser jag ofta nya saker hela tiden på ställen som jag går på varje dag. 
Detta är något som imponerar Ryan. Jag får ofta höra att han älskar sättet jag ser världen på. När han säger så blir jag helt varm och lycklig. En av de finaste komplimangerna man kan ge mig. Så, öppna era ögon och se er omkring. Vilken färg har egentligen bilen du äger? Har du någonsin kollat in lacken noga i solens ljus. Har du jämfört hur annorlunda färgen på din bil ser ut i skuggan? Det där trädet du alltid passerar på vägen hem, hur ser trädkronan ut? Bor det några fåglar i trädet kanske? I matbutiken. Hur ser hyllorna ut? Tyget på tröjan du har på dig. Blommorna i vasen på köksbordet. Ögonen på din älskade. Fånga intrycken omkring dig. Varje dag. Ju mer du lägger märke till, desto mer fyller du ditt liv med. 

3. Hur många minuter/dag spenderar du med din smartphone? Här kan svaret variera. Och jag bryr mig inte om hur många minuter det är du sitter med din telefon/iPad/dator eller vad det nu kan vara. Det jag är nyfiken över är detta: hur meningsfullt är det för dig? Är minuterna/timmarna du spenderar värdefulla och får du ut något av det? Känner du att åtminstone 90% av tiden tillsammans med elektroniken förgyller och berikar ditt liv? Om ja, då tycker jag du ska fortsätta. Om nej, lägg undan telefonen och allt vad det heter och gör något annat. Det jag vill komma till är: prioritera det du tycker är viktigt och det du får ut något av. Det kanske räcker att kolla Facebook ett par gånger om dagen istället för ett par gånger i halvtimmen. Kanske är det mer meningsfullt för dig att spendera tiden på annat sätt. Gör då det. Facebook finns där hela tiden, livet du lever är här och nu. 

4. Njut och känn efter. Koncentrera dig på vad du upplever och utmana dina sinnen. Hur smakar maten du äter? Vad är den kryddad med? Vart på tungan upplever du smakerna som starkast? Regnar det? Hur känns regndropparna mot din hud? Och vart träffar vinden din kropp? 

1 2 3 4 alla byxor äro dyra. 4 enkla tips från mig till den som vill. 

Jag fullkomligt älskar mitt liv! Jag är så lycklig som har ett liv som mitt för det är för mig hur bra som helst. Jag hoppas att ni känner lika dant med era liv. Om inte, kanske något borde göras. Den ändringen börjar med dig själv. Ditt liv är ditt, ingen annans. 

Som jag sa innan. Livet går upp och ner, ner och upp för alla. Mig med. Men ö-v-e-r-l-a-g handlar det om att hålla balansen till det som passar en själv bäst. Jag väljer att fokusera på att vara glad, för då mår jag som bäst. 

Fyll era liv med det ni mår bra av, le mycket, var snälla mot andra och respektera alla. Även dina fiender om du råkar ha någon. 


Sist men inte minst innan jag slutar detta inlägg. Jag vill att ni ska tänka på en sak.
-Tankens kraft är starkare än vad vi någonsin kan förstå. 

Gå och lev nu, för det är nu livet sker. 

Puss puss,
Lilian

Tredje söndagen i rad.

Tredje söndagen i rad Ryan och jag tog oss ut till havet för ett morgondopp. Finns inget som är så uppfriskande. Var riktigt härligt även om vädret var gråmulet.

När vi var klara med havet tog vi oss till området där Ryans föräldrar bor och till caféet vi vet att Ksenija och Steve alltid går till på söndagsmorgnar, för att överraska pappa Steve. Detta för att Farsdag firades här denna söndag. 

Mer firning av pappa Steve blev det på kvällen då denna söndagsmiddag var ordnad till hans ära med några av hans favoriträtter. Särskilt var desserten populär. Steve älskar citron- och maräng paj. Det gör jag med. Och Dante, han älskar att få slicka rent vispen full med maräng. 


Puss puss,
Lilian

grått och blått.

grått och blått.

En Ryan som inte vill vara med på bild.

En Ryan som inte vill vara med på bild.

Kakaduor som seglade över oss medan vi badade.

Kakaduor som seglade över oss medan vi badade.

En lycklig liten hund.

En lycklig liten hund.

Dantes mustasch var snart vit av maräng.

Dantes mustasch var snart vit av maräng.

Lemon meringue pie a la Ksenija.

Lemon meringue pie a la Ksenija.

Nom nom nom.

Nom nom nom.

ALS ice bucket challenge

I tisdags blev två av mina kollegor plaskvåta till anledning av välgörenhet. Det var dags för Eddie och Lucia att anta sina utmaningar att få isvatten hällt över sig, till stöd för ALS-fonden.

”Nej, vad är det här?! En hink med vatten räcker! En för mig, en för Lucia.” Det var vad Eddie utbrast när han fick se alla hinkar jag släpade ut på parkeringen utanför jobbet. Efter mig kom Dan med flera säckar is. Men, icke då.  8 hinkar fick det bli.

Eftersom jag är mycket för rättvisa fick jag förklara för Eddie att det hela skulle bli mycket orättvist med bara en hink var för honom och Lucia. Det var nämligen så att flera av arbetskamraterna ville kasta isvatten på dom. Och om en får kasta ska alla få kasta. Punkt slut 😉
Det höll Eddie med om. Är man med i leken får man leken tåla, är det inte så man säger? En hink mer eller mindre (så länge jag inte behövde bli blöt själv)…


Puss puss, 
Lilian

KLICKA FÖR ATT SE FILMEN

Konstverk på posten ♡

När jag kom hem från jobbet låg det post till mig på köksbänken. Jag såg direkt att det var från min älskade systerson Titus! Det såg jag för det var ritat så fint på kuvertet.

När jag öppnade brevet fick jag se att det även var ritat fint inuti. Jag fick en superfin teckning av mosters lilla konstnär! Det gjorde mig så himla glad!

Teckningen är nu inramad och jag kan nästan inte sluta titta på den. Tänk att min älskade lilla stjärna har suttit på andra sidan jorden och målat, klipp, glittrat och klistrat. Med sina söta små jobbarhänder som alltid har något på gång. Oh, det gör mig helt varm i hjärtat.

Till Titus (som mamma Lollo får läsa):
Tack snälla Titus! Oh, vad du gjorde mig glad! Du har målat jättefint. Tänk vilken tur jag har som har en stjärna som du. Puss och kram! /Moster Lilian PS. Ry-ray hälsar till dig!

Lycklig moster, öppnat posten.

Lycklig moster, öppnat posten.

Det fina konstverket.

Det fina konstverket.

Söndagsmiddag.

Söndagsmiddagen var som vanligt jättetrevlig, och som vanligt serverades det god mat. Denna söndag stod asiatisk biff med nudlar på menyn. Faktiskt favorit i repris av den allra första rätten jag åt som Ksenjia lagat. Plus att det är en av Ryans absoluta favoriter, och jag lovar er att det verkligen är en supergod rätt.

Tessa och Alex är fortfarande i Europa på resa så dom saknades. Annars var vi hela ligan.
Callum kände sig dock hängig och gick runt i sin röda morgonrock. Han såg ut som en tomtenisse. En gigantisk sådan. Callum är nämligen 206cm lång. Nästan så att Ryan, som är 198cm, ser kort ut bredvid sin enorma lillebror.

Vi pratade, skrattade och njöt av maten. Precis så som vi gör på söndagar hemma hos familjen Kennedy.

Hoppas ni, kära läsare, hade en bra söndag ni med.

Puss puss,
LilianEn suddig bild.

En suddig bild.
Så himla goooott.

Så himla goooott.

 

Efter førätt och huvudrätt var Callum tvungen att vila lite.

Efter førätt och huvudrätt var Callum tvungen att vila lite.

 

Efterrätten var också en favorit i repris. Inte för mig men för Steve. Steve förklarade att äppleknyten som dessa tog honom tillbaka till när han var 32, då Ksenija ofta fixade sånna till dessert.

Efterrätten var också en favorit i repris. Inte för mig men för Steve. Steve förklarade att äppleknyten som dessa tog honom tillbaka till när han var 32, då Ksenija ofta fixade sånna till dessert.
Efter desserten var "lilla" Callum tvungen att vila en stund igen. Denna gång med Dante som också kände sig trött.

Efter desserten var ”lilla” Callum tvungen att vila en stund igen. Denna gång med Dante som också kände sig trött.

 

 

Havet, bröd och inga hajar.

I morse vaknade jag av att solen lös in genom fönstret och kittlade mig i ansiktet, och någon sekund efter det fick jag en puss på pannan av Ryan. Han kramade om mig och sa god morgon. Därefter frågade han vad jag ville göra idag. Åka till havet, sa jag. Och så blev det.

Tysta smög vi ut genom huset för att inte väcka Kip eller Otto. Idag ville vi vara själva.
Vi tog bilen mot Bronte, samma strand som förra helgen.

Innan vi begav oss till stranden besökte vi Iggy’s Bread. Ett bageri som säljer makalöst gott bröd och som man nästan alltid får köa för. Förståeligt.

Efter att vi köpt bröd, och efter att vi hade nypt av lite för att smaka, promenerade vi ner mot havet för ett dopp.

På promenaden hittade jag en fyrklöver. Ryan frågade vad just denna fyrklöver betydde och jag svarade: lycka, fint väder, god ekonomi, glädje, och att ingen röstar på Sverigedemokraterna. Sen började vi prata om facebook statusen jag skrev igår som löd: ”Snälla ni. Rösta inte på Sverigedemokraterna.” Tack till alla er som gillade den förresten. Ni är av bra skrot.

Havet var kallt och uppfriskande. Vi badade i poolen som havet själv fyller på med vatten. Där är vågorna stilla och man kan simma utan att få kallsupar. Så blir man inte uppäten av hajar heller, och jag har lovat Helena Frick att inte bli uppäten av någon haj här i Australien.

När vi frös för mycket gick vi upp, bytte om, körde till Ryans föräldrar och överraskade dom med bröd, gick till ett cafe tillsammans med dom för att dricka kaffe, och se åkte vi hem till oss igen.

Ikväll ska vi tillbaka till Ryans föräldrar för söndagsmiddag.
Det får ni se mer av i nästa inlägg.

Puss puss,
Lilian

Vaknade av solsken.

Vaknade av solsken.

Iggy's Bread

Iggy’s Bread

4-kløvern.

4-kløvern

Promenad mot havet.

Promenad mot havet.

Hav i sikte!

Hav i sikte!

Snygging i rosa badbrallor. Karro? Vad tycks. Ska jag be om hans nummer sa att du kan ringa'n?

Snygging i rosa. Karro, vad tycks? Ska jag be om hans nummer sa att du kan ringa’n?

Blomma.

Blomma.


wordpress hemsida wordpress hemsida