Köra bil har aldrig varit så roligt som nu.

Snacka om att man kan bli överraskad när man är ute en helt vanlig vardag här i Italien. Först och främst i trafiken. Det hör mera till vanligheten att man möter en bil som kör mot en vid enkelriktat än icke. Jag brukar ofta undra vem som får det svårast att köra i diverse länder. Låt säga om en italienare skulle svänga in i Umeå en runda…så skulle folk ligga på tutan om denne icke väntade på bilister i lagom ordning vid utkörning i filer. Om den där italienaren skulle slicka baken på din bil. Om italianosen skulle ligga i 2 filer ( i mitten alltså) än att hålla så långt åt höger som vanligt om nu denns skall ta första höger.

OM denne halv-italienare dök upp i Umeå så, tutar man av annan anledning.

Jag finner inte att de tutar så värst mycket italienarna ( inte här i civiliserad nordöst iallafall). Antagligen tutar folket mera i Svedala, lite lagomt argsint. Nej, men här vettni så kör man på bara..lite hitan&ditan i trafiken. Alla har på något sätt bråttomt. Dock så när man kommit fram till slut destinationen, om man träffar någon bekant så tar man sig gärna tid att snackelisnacka en 30minuter med vederbörande. Det är ingen som ens vågar sig på att avbryta för att säga… ” Nja men nu måste jag och Vero skynda oss att handla lite foder…Ha det så himla bra, och hej då! ”

Detta existerar inte. Det är som att man avslutar på något sätt tyst i samrådan med en nickning och sedan drar man vidare mot det första målet som man hade. Nu har t  om jag lugnat ned mig…fast ibland så talar jag med lite högre stämma att… ” Jaha, nej men vad trevlig att se ER, nu måste vi kila vidare….” ! Det är som att de inte fattar vad jag menar. Så det blir ändå Lennart som bestämmer NÄR vi skall gå vidare… (???).

Vi 2 kvinnor trodde en gång att man kunde sonika helt enkelt bara ”säga till”… Ena bor i Dubai med sin svenska man. Den andra bor i katolskt land. Vi är bra kaxiga, dock antar jag att vi båda har fått anpassa oss till de nya kulturerna.

Däremot om en svensk person kommer till Padova och skall styra sig praktiskt och logistikmässigt rätt i trafiken blir det problemas. Jag tror t om det kan bli ännu mera problemas. Varför? Jo, för svenskarna är sååå sååå himla rädda för ”trafikgalna italienare ”. Är man rädd, så är man ingen bra bilförare.

Bella Venezia, där en kaffe americano kostar 85kr. Skönt med Venezia så kan svenskarna ta tåget och vandra istället för att köra bilve.

Min lycka är ju att kunna få parkera lite hitan&ditan när jag kommer med min audiA3. Någon frågade mig men varför kör du inte Jeep´n (antar att det var för min säkerhet, därav att den frågan kom på tal…) JO, serru att hade jag kört jeepen så hade jag stått stilla i trafiken pga att jag icke lär mig att nästan nudda bilarna på sidorna om mig, när jag kör in på alla smala gator. Fickparkera skulle jag aldrig klara utav. Skulle alltså stressa hjäl mig utav de tutande människorna som skulle få åka bakom en snigel. Jag klarar inte själv utav folk som kör sakta, usch! Snabbt och smidigt skall trafiken löpa på.

Till parkeringen min stora lycka…att man kan parkera hur som haver här… Inga P-böter, nästan aldrig. Jag fattar inte varför det skall vara sådana sjuka regler i Sverige. En gåta för mig. Kan bara finnas en anledning. Statsdelsförvaltningen vill håva in pengar. För av säkerhetsskäl kan det omöjligt vara. Typ dålig sikt om man råkat ställa sig 5m från övergångsställe..Jisses! Då får man väl vara lite mera uppmärksam då som bilist och gående/cyklandes person.

När folk kör lite hitan&ditan och parkerar hur som haver ser jag som ett flexibelt tänkande och där hjärnan får arbeta. Man måste helt enkelt vara uppmärksam, ha ögon bakom nacken och alltid förutse att ALLT kan hända. Man behöver aldrig vara rädd att man somnar bakom ratten, det kan jag lova 🙂

Nu skall jag ute på ett äventyr… Firra till fossingarna och händerna inför den stora dagen D som råder imorgon. Klänningen hämtades igår, skorna är putsade, smycken och detaljer preparerade. Håruppsättning imorgon bitti innan vi glider in i Venedig med vacker bröllopsbåt till Locanda Cipriani där bröllopet skall ståta.

Jag i Venedig på sagolik fest. Imorgon längre dress med djup grekisk urringning.

Hörs senare !

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *