Juve en Real Madrid staan voor een zwaar seizoen

De vijf grote competities luidden twee spraakmakende evenementen in. De traditionele Serie A-reuzen Juventus speelden thuis tegen de Blue Eagles Lazio in de kwartfinales van Coppa Italia, en de Galacticos Real Madrid stond tegenover Valencia. Zowel Juventus als Real Madrid wonnen onder het gejuich van hun respectievelijke thuisfans. Juventus versloeg Lazio met 1-0 om door te gaan naar de halve finale en zal het opnemen tegen Inter Milan. Real Madrid versloeg Valencia met 10 man met 2-0. In het klassement staan ze nog steeds 5 punten achter op koploper Barcelona en staan ze tijdelijk op de tweede plaats.
Nadat Juventus 15 competitiepunten in mindering had gekregen door de Serie A, gingen er geruchten over de transfer van veel kernspelers. Er is ook de mogelijkheid van een extra straf om 20 punten af te trekken en de Serie A-titel van het seizoen 19-20 te ontnemen. Geconfronteerd met zo’n slechte situatie en tegenover Lazio, dat de laatste tijd goed heeft gepresteerd, gaf Juventus zichzelf niet op. Onder het gejuich van de thuisfans scoorde verdediger Bremer, gekleed in Juventus Voetbalshirts nr. 3, het winnende doelpunt om Lazio uit te schakelen en door te gaan naar de halve finale . Met de huidige staat van Juventus is het echter niet eenvoudig om de twee rondes van de Italiaanse nationale derby met Inter Milan aan te gaan. Inter Milan zal als oude vijand zo’n uitgelezen kans niet laten liggen.
Het Galacticos Real Madrid, dat vorig seizoen La Liga en Champions League won, wist dit seizoen de opstelling niet te versterken en bovendien liep de ploeg zware blessures op. Het team verkeert ook in een relatief trage staat. Gelukkig worden de spelers helemaal wakker van het gejuich van de fans. Binnen 3 minuten zwaaien Asensio’s wereld en Vinicius’ push om de overwinning te bezegelen. Het is jammer dat in deze wedstrijd Militao en Benzema beiden geblesseerd raakten en het veld verlieten, waardoor de fans met Real Madrid Voetbaltenues erg gefrustreerd raakten. Hoewel ze thuis Valencia hebben verslagen, hebben ze nog steeds 5 punten achterstand op Barcelona. De golf van blessures van het team is verder verergerd, waardoor het voor hen moeilijker wordt om te keren en het kampioenschap te winnen.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *