Rektalamputation plus ileostomi

Hej!

Jag tänker skriva och prata öppet om det jag varit med om för det inte är något att skämmas över. Jag har blivit av med ändtarmen den 12e september och gått ett konstgjort hål som ger riktigt ut. Jag har även fått stomi på tunntarmen som är en liten fin siden påse i kall grå färg som det kommer bajs i i stället för att jag vajsar på toan. Den är helt återsluten och tät och luktar ingenting och den är ren hela tiden utan på. Jag ser inget konstigt i det.

Jag har fått ett 20 cm långt ärr på magen som dom sydde med själv försvinnande tråd som blir jättefint samt sytt inombords. Ni ska på se bild sen men jag varnar för känsliga läsare så det inte är läkt.
Att ha stomi påverkar igentligen inte livet alls mer än att man i stället för att bajsa med ändtarmen kommer det från tunntarmen i min stomipåse. Påsen finns i olika storlekar och former och jag kommer ha mini. Nu har jag lage på mig på bilden men det är mest för det är så färskt. 

Operationen gick bra men jag hade aamanväxt i bäckenet så det va lite svårt att skära ut bara det dom skulle så mycket vävnad följde med, jag hade ju en IRA ”tillfällig stomi” 2010 då dom tog bort tjocktarmen. Men du när dom plocka ändtarmen blir det en permanent stomi. Jag fick även veta att dom fick ta bort lite tunntarm med då jag hade lite inflammation där. 

Jag kommer behöva rehablitering tills 2018 september utan att jobba aå jag kommer ägna mer tid åt er i stället. 

Såhär ser large ut på min mage men efter ca 1 månad byter jag till en mini. Och silikon tejpen ska va tills det är helt läkt för att undvika införsel av bakterier. 

Men jag kan säga att tiden nu efter är smärtsam och aptiten finns inte kvar så jagg äter i stort sett ingenting. 

Jag ska visa er när det är läkt med så får ni se att det är fint sen. Finns till och med i svart liknande läder påse man kan ha om man ska ha den lilla svarta på utgång.

Jag ska visa er oxå att den inte syns under mina tighta kläder såfort svullnaden på magen försvunnit för nu vill jag bara ha stora kläder, klart man är svullen efter ett stort ingrepp.

Ska blanda min sjuka sida med massa livsstil och skönhet här.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*