EllenF

Just nu testas….

bild(23)

Dagens lunch.

12247171_10153693291895993_7227399587136029366_n  Ska nu sätta igång och göra lite vegetariska hamburgare. Började med att göra en hemmagjord cole slaw. Väldigt enkelt! Du river morötter, vitkål och rödkål (ev. även skivade rädisor) och blandar med en lätt creme freiche, majonäs och någon tesked dijonsenap samt lite örtsalt. Återkommer med lite fler blogginlägg efter lunchen. Eftermiddagen kommer i övrigt att gå åt till att packa lite flyttlådor. Jag får nyckeln till min nya lägenhet imorgon!

En sak jag har funderat på att jag politiskt vill jobba på framöver är större anslag och högre status till poliser. I dagens osäkra samhälle är försvarsmakten och polisen viktigare än någonsin. Om det smäller är det de som går in i faran när civila flyr. Jag har nyligen varit på några dejter med en polisstudent som pluggar här i Växjö. Jag har fått höra mer om hur dåliga deras villkor är. De får höra av sina instruktörer att de varje dag riskerar att dö i tjänsten. Lönen är INTE anpassad därefter. En lön som motsvarar faran de utsatt sig för kan de eventuellt hoppas på i 50-års åldern om de istället sätter sig vid ett skrivbord (som utredare eller någon form av chefsposition). Utöver det får de utstå ganska mycket hat och påhopp från olika samhällsgrupper, ex våldsvänstern. Till och med från kända SVT-profiler. Otack är världens lön!

ACAB! All Cops Are Beautiful!

 

Skärmavbild 2015-11-25 kl. 13.07.33

Veckans sämsta köp!

Jag brukar oftast tipsa om saker snarare än tvärtom – då jag tycker det är roligare! Men när saker suger ordentligt är det dags för en varning!  Då jag har främst kvinnliga läsare kan vi prata intim-produkter. Jag har testat bindor och trosskydd från Apoteket (märkena Apoteksgruppen & ACO) och är chockad av den låga kvaliteten. Främst var klistret icke-befintlig så de satt inte på plats för fem öre. DONT BUY!

 

 

https://www.apoteksgruppen.se/globalassets/bilder-for-egna-markesvaror/ag-intim-1200x800.jpg?preset=680

Katt-update; 6 dagar kvar

På måndag åker jag till Borås och hämtar hem denna vita ludd-tuss. Nu ska jag lägga mig och fortsätta lyssna på min favoritförfattare Martina Haags senaste bok “Det är något som inte stämmer” på Storytel. Den är bra, men dock inte lika humoristisk som hennes tidigare böcker och man märker att hon är färgad av skilsmässan. We all have our ups and downs?

 

12289465_10153688444775993_9031258539734754222_n

Regeringen kommer ut som rasister?

ska

 

 

Det var en minst sagt dramatisk presskonferens när en gråtande Åsa Romson i praktiken tvingades försvara Sverigedemokraternas politik. AKB gick steget längre och förespråkar en paus i mottagandet. “Det som är anmärkningsvärt är att flera av de här förslagen har vi drivit under lång tid men då var man inte över huvud taget intresserade av att möta oss för några veckor sedan. Men jag välkomnar att det har skett en förändring.” säger Ebba. Lång tid?  Det är inte KD som har drivit dessa förslag i åratal för döva öron. Vad händer nu? När S och MP föreslår samma åtgärder som SD alltid gjort omkullkastas ju hela den politiska spelplanen. Löfven föreslår nu samma beslut, vars förespråkare han tidigare kallat för “nyfascister”.

Om jag är skadeglad? NEJ. 1. Vi hade inte behövt vänta in en total systemkollaps. 2. Hur kan någon vara glad när situationen ser ut som den gör i Syrien m.fl länder? Ett tredje världskrig står inför dörren.

Om jag (och många med mig) förtjänar en ursäkt? JA. Vi har bara berättat sanningen och för det har vi blivit kalla det ena värre epitetet efter det andra.

Om jag tycker synd om Romson när hon står och bölar under presskonferensen? Inte särskilt. “Verkligheten styr vi inte, det har vi märkt denna höst”. Välkommen till verkligheten Åsa Romson.

Åsa Romson är INTE min vice statsminister.

Ge årets julklapp till djuren!

DJURSKYDDETS jurhem bedriver livsviktigt räddningsarbete. Varje år hjälper de tusentals djur att hitta nya hem! Det är ett hårt arbete som kräver mycket resurser. Ge bort en julklapp som hjälper oss att göra skillnad för djuren. 200 kr räcker till mat och en varm sängplats i ungefär en månad för en katt på något av våra djurhem. Du får vårt fina jul-gåvobevis att ge bort till en annan djurvän!  I will.

 

274838-2543086-1068917

 


Sida 1 av 1 308
1
......Sista »