bloggexportheader | improveme.se
EllenF

Sköna sommarköp!

På sommaren vill man ju ha något tunnare än foundation på huden och då är  ju en BB-creme (eller CC-creme) det bästa valet. Vill man gå ännu lättare rekommenderar jag ESTELLE & THILD Biohydrate All In One Tinted Moisturizer (299 SEK) som är en riktigt grym återfuktare. Jag har inga bra erfarenheter av färgade dagcremer. Jag tänker 80-tal och en orange-brun formula som inte täcker alls. Det här är något helt annat. Som en light-version av en BB-creme som smälter in i huden och jämnar ut hudtonen (ej texturen) amt ger en fantastisk lyster! Denna ekologiskt certifierade fuktgörare kommer i två nyanser och jag har testat Light 01. Eftersom den smälter in såväl (utan att bli “smilig” eller lämna en hinna på huden) med din egen hudton passar den de flesta – utom den som varit mycket i solen – då man får gå på 02 till sommaren istället! Angående nyansen i 01 vill jag säga att den har en gyllene ton så jag rekommenderar den tyvärr inte till kall hudton. Jag applicerar min med samma svamp jag har till min foundation:  BARELY DEFINER Soft Sponge(139 SEK). Varför jag rekommenderar just denna svamp är först formen; en rund, konformad överdel och en vinklad nederdel med rak kant. Perfekt för att både applicera (komma åt i trånga områden som ögonvrån) och blenda. Den är latexfri, icke-allergen, lätt att rengöra samt doftfri och passar även känslig hy. Används fuktad och absorberar inte produkt på samma sätt som en traditionell makeupsvamp – så lite som 2% absorberas av Barely Sponge (vanliga makeupapplikatorer kan absorbera upp till 60% av produkten) – vilket gör den väldigt prisvärd.

Tyvärr får ni vänta till juli då Cliniques nya serum Turnaround Revitalizing Serum (520 SEK) kommer ut på hyllorna i Sverige. Påskyndar hudens cellförnyelse som ökas av ex. ålder och UV-strålning. Den innehåller syror som är så milda att du även kan använda den på sommaren men jag använder bara på kvällen när det är sol ute och ännu viktigare då att ha stark solskyddsfaktor på dagen. Har främst använt Clinique i smink tidigare (älskar deras foundation och mascara) men med denna serie närmar de sig mer medicinsk hudvård – med synbart resultat. Ger mjuk hy med glow och något mindre porer.

 

photo(142)

RIP “Daddy”.

Tack för tårarna på kinderna och stjärnorna på himlarna. Och min första praktikplats. Du bjöd på öl och cigaretter utan filter. Uffe var så extremt omtyckt men ändå alltid en ensamvarg. Du frågade mig mer än en gång om vi inte skulle ta och skriva en bok ihop, om Växjös Kulturhistoria och nu ångrar jag att jag sade nej. Och att jag aldrig sade att jag älskade dig.

11295592_10153284642010993_3959965211464006386_n

Dagens bästa tips!

Ni har väl inte missat att Lina Hellqvist har börjat skriva igen.  Hennes blogg följer ni här och där kan ni se hur hon har fått sin Villa Villekulla Drömvilla! Själv ska jag titta på en lägenhet nästa vecka här på Teleborg i Växjö – en nyproducerad tvåa som är färdig för inflyttning i december. Min kompis Helena från Växjö också haft tur. I morgon flyttar hon in i lägenheten nedan på Kungsholmen och ska bo där sex månader. Kan tipsa er om lägenhetens-förmedlingen Beautiful Apartments om ni vill hitta ett snyggt möblerat, centralt korttids-boende. Tyvärr måste du ha ett företag för att få teckna avtal, men det verkar ju de flesta ha idag! Dessvärre är det förbjudet att ha ha husdjur i dessa lägenhet så hennes kisse får stanna i Växjö medan hon gör sin praktik. Men det får man förstå med tanke på alla kattallergiker som finns. Jag dejtade en gång en kille, Valentine som var så dödligt allergisk mot katter att han alltid fick gå runt med en spruta han var tvungen att ta om han kom i kontakt med katthår. Mardröms scenario! Inte konstigt att det inte blev något mellan oss…

 

 

ska

Instant Ageless.

Nu ska ni få se en före- efterbild som kommer att få er att köpa denna cremen (till er själva eller er mamma). Detta är min mamma (snart 70 år) 3 minuter efter applicering. Ni mailar mig på ellen.franzen@gmail.com för prisuppgifter och beställning!

 

11037773_10153283098250993_7861207429281383278_n

BLOGGTÄVLING: Sommarlyster!

Elizabeth Mott Smooth shadow creamy eye pencil pearl tip 139krDagens bästa tips är ELIZABETH MOTT Creamy Eye Pencil (139 SEK) en champagnefärgad nyans som ger solfräsch hy ett extra lyft. Den krämiga formulan är multifunktionell som high lighter för ögonlock, kindben eller amorbåge. Jag använder min för extra sparkle i ögonvrån (bild nedan). Nu lottar jag ut två stycken pennor i bloggen!

Kommentarsfältet på sajten verkar inte fungera så bra för tillfället med nylanseringen (Ursäkta röran vi bygger om!) men ni mailar mig en kort motivering på ellen.franzen@gmail.com samt trycker på FB-dekalen under inlägget så drar jag två vinnare 27 maj!

 

 

 

Processed with Moldiv

Elizabeth Mott Smooth shadow creamy eye pencil Pearl 139kr

LOPPI blogbag “Sommar”

Jag hade först tänkt att tacka nej till månades blogbag då den innehöll så mycket bebissaker (ej bild) och jag inte skriver om barn i min blogg – men så såg jag att den innehöll en flaska flytande magnesium-tillskott.  Förutom att bidra till en normal energi- och ämnesomsättning har jag läst att Magnesium kan hjälpa allt från stela och spända muskler muskler till  sömnlöshet, ångest och depression. Låter ju helt fantastiskt. Så jag hade redan bestämt mig för att att köpa det. Frågan är bara hur stora doser man måste ta för att få någon märkbar effekt. Någon som vet?

Tog just min första dosering av Salus Magnesium och då den är blandad med honung och fruktjuicer är den riktig god! En annan bra sommar-produkt (för oss lite klantiga) är Salvequicks vattentäta Aquablock-plåster  som lovar att sitta kvar efter simturen!

I juni levererar Yves Rocher 50 nya lackfärger med miljövänlig formula i samband med den världstäckande kampanjen #speakingcolors där man genom sina naglar uttrycker sitt humör. Det var väl passande att jag råkade få hem blågult. <3 Ska måla naglarna med dem på Nationaldagen!

Påsen innehöll även Dermosil handtvål i den somriga doften Blossom.

 

photo(140)


Sida 1 av 1 274
1
......Sista »