Låt ditt yttre ge dig inre ro!

Kicki har startat en ny, viktig diskussion om skönhet på sin blogg. Hon liksom bara spottar ur sig dem nuförtiden. Här handlar det om plastikoperationer och huruvida bloggare som Kissie har ett ansvar som förebilder.

Kicki och hennes läsare verkar vara överrens om att det är “okej” med rekonstruktiv plastik, med att ta bort födelsemärken, pigmentfäckar och ådernät på benen men inte att fylla läpparna till ankformat under lunchrasten. “Inga onödiga ingrepp”. Men har du inga bröst alls från början kan det vara okej att fylla på dem, fast bara lite. Eller om du har fött barn.

Jag håller med om en av kommentarerna: Varför är det ok att fylla i “jättesmala” läppar, eller “jättesmå” bröst? Varför finns det ett lagomstora för läppar och bröst? Och var går gränsen för onödiga ingrepp?

Lagom och normalt är ju ändå enbart något som är skapat av samhället och skiljer sig från miljö till miljö. Är det okej att operera brösten så att de ser likadana ut som innan du ammade, om du hade stora bröst redan då, men inte okej att operera dem om du inte hade det från början? Nu blir det snårigt…

Man kan dock utgå utifrån ifrån symmetrin som måttstock. Dvs ta hänsyn till längd, axelbredd, höftbredd och vikt om du skaffar bröstimplantat. Det ska en bra plastikkirurg alltid göra. Jag anser att kirurgen som satte Kissies gigantiska implantat på hennes petite, lilla kropp borde få sin licens indragen.

En annan läsare håller med Kicki men skriver ändå:

Nog för att jag i princip varje dag önskar mig lite snyggare tuttar, lite tjockare hår, lite finare hy och aningens mindre extrakilon.

Människor som inte är nöjda med sitt utseende men ändå inte gör något åt det, vad är det om? Som att säga; jag önskar att jag hade ett bätttre jobb, med sedan inte söka något. Jag hoppas att de flesta som inte fixar så mycket med sina utseendet gör det av den enkla anledningen att de verkligen är nöjda med sig själva som de är! Vilket såklart är det ultimata.

Mitt skönhetsmotto är: Låt ditt yttre ge dig inre ro. Det innebär i praktiken-  ändra på det du har komplex för eller stör dig på så att du kan sluta tänka på det!

Sedan ska man inte springa runt och fylla på fillers hela tiden eller börja fixa andra saker du inte ens tänkte på från början. Då leder ditt yttre till inre stress istället för inre ro! Jag gör egentligen för många behandlingar för att det ska vara avstressande, men det är ju tillfälligt och pga min blogg. Jag har ju en otrolig förmån att få så testa många prova-på-behandlingar, så att jag vet vad jag kommer att fortsätta med längre fram.

 


3 kommentarer

3 kommentarer till Låt ditt yttre ge dig inre ro!

 1. haidi skriver:

  hejsan har letat massor, men inte hittat. undrar vart du har fixat den fina fotoramen runt bilden från? om det är något program man måste ha? vore jätte gulligt om du ville svara. tack i förhand. :)

 2. Kissen skriver:

  Jag förstår också vad du menar.
  Som jag redan sagt, alla får göra som de vill.
  Och jag tycker inte att du hetsar i din blogg, något jag upplever på många ställen på nätet.
  Att man på något vis är lite finare eller bättre om man fixar till sin kropp. Och att alla som inte väljer att göra det är lite latare, eller fattigare, eller bara ignoranta över sitt utseende.
  Det är väl mest den attityden och stressen jag kan bli så arg över.
  Alla har ju olika syn på vad som är fint och snyggt. Somliga gillar det fixade, andra inte.

  Och som sagt, har man något på sin kropp man alls inte är nöjd med, och kan göra något åt det, så visst, gör det.
  Men tyvärr tror jag inte att alla tänker på riktigt varför de vill göra det. Utan att det har mer med rådande ideal och förväntningar hos omgivningen att göra, än vad man själv vill.
  Sedan, som både du och Ulrika skriver, att göra saker som "passar" ens kropp och utseende, och inte dras med och tappa koncepterna.

  Jag ska inte säga aldrig. Kanske står jag där en dag och vill operera någon del av mig.
  Men mest av allt vill jag bara få vara som jag är, och nöjd med det.
  Och framförallt, att inte jämt tänka på mitt utseende eller jämföra mig med andra.

  Ha det gott, och en riktigt trevlig helg!

 3. Kissen skriver:

  Hej Ellen.

  Jag såg att du länkat till detta inlägg från Kickis så jag känner att jag vill förtydliga lite.

  Jag GÖR saker åt det jag inte är nöjd med. Jag tränar, försöker äta vettigt, jag tar kosttillskott för att mitt hår och min hy ska må bättre, jag sminkar mig och ja, jag är inte liknöjd och bara gnällig.

  Men, jag tycker inte om hetsen i media, i bloggar och så vidare som mer eller mindre säger att du duger inte om du inte gör en massa för att förbättra ditt utseende.

  Jag är inte smal, mina bröst är inte särskilt snygga, jag är hårig som en brunbjörn, jag har emellanåt ganska kass hy osv.
  Jag har dessutom inte ekonomi för att göra något åt allt det här.
  Hur gärna jag än vill gå och vaxa benen och annat regelbundet, hur gärna jag än vill ta en ansiktsbehandling eller hitta en personlig tränare eller vad tusan man nu kan vilja ha eller behöver så finns inte pengarna till det.

  Då behöver man inte få uppkört i ansiktet på sig hela tiden att opererat är the way to go, att lösningen på mina "problem" är extensions, fillers, laserbehandlingar och så vidare.

  Jag vill få vara nöjd med hur jag ser ut. Men det är jag inte. För ständigt får man höra hur tjejer "ska" se ut. Från tidningar, från bloggar, från tv, från män, från andra kvinnor.
  Överlag är jag nöjd med hur jag ÄR, men sällan hur jag ser ut.
  Det sänder ut fel signaler till de som är osäkra, och unga. Man ska väl så gott det går försöka hitta en inre säkerhet och trygghet. När man gjort det kan man fundera på om det finns saker på en som man absolut inte kan leva med och utefter det göra en förändring.

  Jag läser din blogg regelbundet, för jag tycker du verkar vara både rolig och smart. Dessutom har jag ett stort smink- och hudvårdsintresse.
  Jag läser även de inlägg som du skriver om olika behandlingar. Jag längtar inte efter dem själv. Jag anser inte att folk som opererat sig är svagsinta på något vis, eller att alla drivs av ouppnåeliga eller "onaturliga" ideal.
  Man gör som man vill.

  Däremot uppskattar jag att ibland få en fristad, om man så vill, från denna utseendehets.

  Jag vill helt enkelt inte bli bedömd hela tiden efter hur jag ser ut. Vare sig i arbetslivet, i kärlekslivet, var gång jag visar mig ute eller på nätet.

  Ber om ursäkt om jag nu blev långrandig och lite virrig.

  Väl mött!

  /Katta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*