Dagens helkroppspass med mina 2!

Idag var det dags för viktvästen igen. Startade med några set helkroppsövningar med den. Sedan blev det bl.a clean squat, mjölksyra i TRXbanden, samt bålträning. Man kan inte träna upp bålen för mkt. Försöker lägga in bålträning mkt nu för att bli starkare i marklyften och lyft i övrigt. Ofta där det falerar för mig :) IMG_7576

IMG_7554 IMG_7566
IMG_7586 IMG_7599 IMG_7618 IMG_7620

0 kommentarer

Lets drink a green one at the gym!

IMG_7118Mellan klienter blir det en liten grönboost påfyllning :)

 

0 kommentarer

Klienters historier Del 1

Vad roligt att ni vill dela med er utav er träning :) Här kommer 2 utav läsares historier om hur de lägger upp sin träning och valt att anpassa kosten osv. Fortsätt gärna att dela med er utav era träningsresor. Kram

Kristin

Mitt långsiktiga mål är att ha en frisk och stark kropp. Med betoning på stark :) Jag har alltid kört styrketräning, och alltid tränat själv. Men nu har jag hittat teknikbaserade pass på mitt gym samt börjat träna med en PT för att utvecklas lite mer. Nu landar jag nog på 2-3 grupppass i veckan och 2-3 egna styrkepass. Nu prommenerar jag väldigt mycket så jag kör inte så mycket konditionsträning. Det gör jag mest om jag gärna vill träna men om mina pass då överlappar varandra.

Kortsiktigt mål är att i någon månad till nu bygga muskler och sen förhoppningsvis skala av lite inför sommaren.

Gällande kosten så äter jag alltid minst 5 mål om dagen med fokus på grönsaker och protein och lägger till kolhyderater där det behövs. Nu när jag kör mycket styrka och vill bygga så har jag kolisar till alla måltider. På helgerna unnar jag mig gärna något, men försöker hålla det till “bra” alternativ. Älskar t.ex. hemmagjorda kokosbollar gjorda på nötter och dadlar! Och inspirerar av dig börjar jag varje morgon sedan ca 6 mån tillbaka med en grön drink :)

 Stina – haglundstina.blogg.se

Jag tycker mycket om löpning men har drabbats av en hel del skador under den senaste tiden. Jag har flyttat fokus från att springa vissa lopp t.ex. Marathon, springa milen på en viss tid, etc. och har istället som mål att vara skadefri under detta året. Jag inser mer och mer att jag måste börja träna på ett annat sätt om kroppen ska hålla, t.ex. med funktionell träning/styrketräning samt spinning under perioder när jag inte kan springa för att inte tappa kondition och “flås”. Delmålet blir att komma igång med styrketräning:) 

0 kommentarer

All green everything

Dagens gröna bjuder jag på tillsammans med veckans tulpaner:)

IMG_6958 IMG_6957

0 kommentarer

Klients förvandling på 6v

Denna grymma fina tjej är igång med vårt 10v KOM I TOPPFORM paket som vi har satt ihop på #ptcentersodermalm 

Detta är hennes resa på 6v och 4v har hon kvar.

Paketet består ju utav 3dgr PT träning hos oss, skräddarsydd kost och behandlingar och mätningar under veckornas gång. Så himla bra jobbat! 0 kommentarer

Q/A – anställd eller egen som PT?

Hejsan,
jag har precis blivit Licensierad Personlig tränare och ligger i valet och kvalet om jag ska börja jobba på en kedja eller om jag ska starta eget, vad skulle du tipsa om?
Och sen undrar jag vilka gym som tillåter att man tränar som egen personlig tränare på deras gym.. Hittar inget om det är när jag googlar.
Hoppas du kan hjälpa mig :)

Gillar din blogg! Ha en fin dag.
Jenny

IMG_7143

Hej Jenny,

Tack för din kommentar. Grattis till din Licens som PT :) Finns inget bättre jobb om man lyckas nischa sig inom det man tkr är roligt inom träning och hälsa och på så sätt konkurrera i en populär bransch. Hoppas du hittar din grej:)

På de flesta anläggningar så kan du arbeta som PT, antingen som egen då gymmet fakturerar dig en hyra månadsvis, allt mellan 4000-10.000kr/mån, eller som anställd då du som PT arbetar på tim/lön efter de timmar du jobbar med klienter. Det gäller att överväga för och nackdelar och sedan ta det som du tror känns rätt för dig just idag. Det går ju sedan att ändra det om det är så att du börjar som anställd och sedan vill gå egen.

Jag arbetade som först på en kedja som anställd i Schweiz. Där lyckades jag få till en bra deal som så att jag fick 70% av vinsten från gymmets redan existerande klientel. Dvs tog de 1000kr/tim för PT så fick jag 700kr/tim innan skatt. Det kände jag var en superdeal. Jag behövde alltså inte börja med att söka efter mitt klientel utan de fanns redan på plats. Och jag behövde samtidigt inte arbeta ihjäl mig pga dålig timlön som på många PT anläggningar i Sthlm. Detta är ett väldigt enkelt sätt att starta på :)

Fördelen med att vara anställd på ett gym och arbeta för dem är att det alltid finns jobb. Det är tryggt och du är från dag 1 förmodligen fullbokad. Nackdelen kan vara att timlönen är sådär. Om gymmet exempelvis tar 850kr för en PT timme. Så kan timlönen för dig INNAN avdragen skatt ligga på 80-150kr/h. Du behöver alltså slita många timmar för att få ut en hyffsad lön och kanske istället tröttnar på att arbeta som PT? Sen ska man komma ihåg att man inte orkar med så många klienter på rad/dag. Det kräver full fokus och energi och för mig är 6/dag ett maxantal. Fördelen som anställd kan ju även vara att du anläggningen vill satsa på dig som PT. Du kanske får vidareutbilda dig osv på bekostnad av anläggningen om du är anställd osv.Jag började 1år i Schweiz som anställd. Det kändes tryggast för mig då jag inte pratade språket och på så sätt försöka få deras engelskspråkiga,franskspråkiga eller skandinaviska klienter.

Sedan arbetade jag 1år på Balance i Sthlm. Även där som anställd. Jag trivdes oerhört bra där. Litet gym, personligt, hög standard. Till skillnad mot exempelvis SATS och World Class så hade man lite mer flexibelt schema där. Man fick själv boka in sina klienter efter hur man ville lägga upp sin dag. Istället för att SATS bokar in ca 10klienter pressat på en dag så kunde man ha en lucka mellan eller ha en viss dag ledigt och ist jobba en helg exempelvis.

När jag jobbat 1-2år så hittade jag MIN grej, det jag tyckte var roligast. Och då kände jag mig redo för att gå egen. Jag hade skaffat mig en erfarenhet, gått massa vidareutbildningar. Haft ett blandat klientel. Jag visste nu vad min passion var.

Jag valde då att gå egen när jag valt att nischa mig. Jag hyrde in mig på ett PTgym och betalade då några tusen i månadslön. Där var jag i 2år. Nöjda klienter pratar och vi är nu ett eget PT Center idag sedan förra året. Vi bestämmer hur vi jobbar och när vi jobbar. Vi bestämmer vilka vi vill träna och vilka vi vill vända oss emot samt satsa på (vi bedriver även en förening för elitsatsande ungdomar). Det är en sån fantastisk frihet! Detta är det enda möjliga för mig idag känner jag.

Nackdelen med eget kan såklart vara att det inte är säkert. Det finns ingen garanti till jobb eller klienter utan du får själv bygga upp din verksamhet och det kan i värsta fall ta tid. Ett jobb vid sidan kan behövas till en början.

Mitt råd är att överväga och jämföra olika typer utan anställningar. Jämför Balance, SATS och de eventuella kedjor som finns. Se vart det går att få ut mest för dig som PT. Sedan långsamt bygga upp ett klientel och hitta DIN grej. LYCKA TILL :)

Kram Emelie

IMG_0702

0 kommentarer

Rabattkod My Protein

använd koden:104U när ni handlar på My Protein och få 10% rabatt på hela köpet :) en liten torsdags present till er läsare.0 kommentarer

Efter passet – juiceverket 

Mandelmjölken var slut hemma så det fick bli en sväng förbi här egter passet :) skulle endå handla nytt färskfoder till Ifa:) idag valde jag denna “green label fuzz”

Palsternacka/gröntäpple/fänkål/mynta/spenat1 kommentar

Era mål ?

 

Hur lägger ni upp er träning och kost? Vad har ni för delmål resp långsiktiga mål? Kan ni inte dela med er utav era historier? Så kan jag samla det i ett inlägg :)
IMG_7314 IMG_7319

2 kommentarer

Grönt är skönt

IMG_6797 IMG_6796Päron/Mynta/Grönkål/Riven ingefära/Nutrigreens/Maca/Chiafrön

 

0 kommentarer