ST Paddy’s Day

Jag snor åt mig äran som årets Aupair, haha. Gick upp klockan 5 imorse för att cykla bort till affären innan barnen vaknade för att köpa guldmynt så at jag kunde plantera ut dom så barnen fick gå på skattjakt. Den lille filuren stökar tydligen till det också så fick gå vild i lekrummet och kasta saker överallt, ganska skoj haha! Men så fick jag ju städa upp efter mig själv efteråt, mindre kul.. ;)

ST_patrick_blogg


Dear Preslie, Payton and Paige
.
Sorry for the mess, but you had so
many fun toys to play with that we
stopped by for a little while.
When we were here we lost a
big portion of the gold we had,
and we couldn’t find it anywhere.
If you are able to find it, it’s yours.
And again, sorry for the mess!

Sincerely, your little Green Friend!
XOXO

 

1 kommentar

NY – “Ensam hemma” bron.

NewYork_forsta_bild

blogg_NYY

Blogg_NY

Ensamhemma_blogg

Ensamhemma_NY_blogg

1 kommentar

Hollywood – bildbomb nr.2

Sten_beskrivning_Hollywood

Holly

blogg_hollywood

Holly_blogg

lake_blogg

Observatory_blogg

 

0 kommentarer

Julkort

 

Så detta var julkortet som jag manipulerade ihop haha.. Hade bara någon timma på mig därför det ser lite B ut, men ville ändå visa er vad som skickades runt här i America!

Merry_Christmas_USA

0 kommentarer

Hike till Hollywood

Hollywood_blogg (kopia)
Jag_och_becca
Utsikt_blogg
Hollywood_utsikt_blogg

 

0 kommentarer

Hemlagat är bäst

Eftersom min familj här i USA inte gillar att laga mat så får jag stå för den biten. Idag bjöd jag på svenska hemgjorda köttbullar och pasta, mums!

sallad_blogg

köttbullar_blogg
1 kg köttfärs
1
 dl Ströbröd
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk lökpulver
1 msk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk socker
1 ägg

Blanda ströbröd, mjölk och grädde och låt stå 10 min. Rör ihop resterande ingredienser och tillsätt sedan ströbrödsblandningen. Stek i cirka 10 minuter, DONE!

1 kommentar

Pirog + recept

bloggen_pirogge
Blogg_Pirog


Deg

100 g smör

2,5 dl mjölk

1 msk torrjäst

1/2 msk socker

3/4 tsk salt

6,5 dl vetemjöl

1 ägg till pensling

Fyllning

500 g nötfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 påse tacokrydda

salt

paprikapulver

1,5 dl vatten

1 tsk majsstärkelse

Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm upp till ca:40-45 grader.
Blanda torrjästen, socker, salt och vetemjöl och tillsätt sedan blandningen i smör-mjölken.
Knåda degen tills den är slät, täck sedan över med en handduk och låt jäsa i 40 minuter.

Bryn löken och tillsätt sedan köttfärsen samt bryn den. Pressa vitlöken i en bunke, samt tillsätt tacokrydda, salt, paprikapulver samt majsstärkelse och rör om. Häll på blandningen på köttfärsen samt 1,5 dl vatten och fräs tills vattnet är borta.

Dela sedan degen i 10 lika stora bitar, rulla till bollar och kavla ut till runda plattor.
Fördela ut köttfärsen jämt från mitten av degen och neråt.
Vik sedan över och platta till kanterna med en gaffel. Sätt in i ugnen i 12 minuter.
SMAKLIG MÅLTID!

0 kommentarer