Oven baked pancake

Hej!

Igår kväll slängde jag ihop lite av allt jag hade hemma i köket och det resulterade i en helt fantastisk och nyttigt ugnspannkaka. Bilderna ger dock inte denna skapelse rättvisa då det var väldigt mörkt och kameran ville inte vara på min sida.

Ingredienser 1 person:

1 dl fiberhavregryn eller andra havregryn.

1/2 dl grahamsmjöl

1/2 tsk Kanel

1 tsk Vaniljpulver

1 nypa salt

2 äggvitor

1 dl mjölk

1 dl lätt naturell yoghurt (eller kvarg/keso)

Utförande: 

1: Ställ ugnen på 225°C grader.

2: Mixa havregrynen tills det har blivit som ett mjöl.

3: Blanda alla de torra ingredienserna.

4: Tillsätt resten av ingredienserna.

5: Häll smeten i en ugnsäker form.

6: Grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Total calories (the toppings is not included): 334
Protein: 23 g
Carbs: 48 g
Fiber: 7 gram
Fat: 4 gram

Hello!

Last night I threw together a little bit of everything I had in my  kitchen, and it resulted in a fantastic and healthy oven baked pancake. The pictures do not give this creation justice as it was very dark and the camera did not want to be on my side.

Ingredients for 1 person:

1 dl (35 grams) of fiber oats or other oats

1/2 dl (30 grams) Graham flour

1/2 tsp cinnamon

1 tsp vanillia extract

A pinch of salt

2 eggwhites

1 dl (100 grams) milk

1 dl (100 grams) low fat natural yoghurt (Or cottage cheese or curd/quark)

How to do:

1: Set the oven at 225 ° C degrees.

2: Mix the oatmeal until it has become as a flour.

3: Mix all the dry ingredients.

4: Add the remaining ingredients.

5: Pour the batter into a oven safe  bowl.

6: Bake in the oven for about 15 minutes.

3 kommentarer

3 kommentarer till Oven baked pancake

  1. Emma skriver:

    Halloj Ellen:-) jag undrar hur stor form jag sKa använda till ugnspannkakan:-)

  2. Sofia skriver:

    Har du nått bra tips på ”nyttig” yoghurt av något slag? Vad är det man ska tänka på där?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*