Pimp your brain

Tänkte jag skulle pimp your brains med lite sådär High Maintenance must haves n does  i sommar :)

Finns två saker som alltid är en must do inför våren/sommaren, (ifs året om för mig) och det är såklart välvårdade fötter samt a hot brazilian wax! – (el vilken vaxnings’modell’ som nu faller dig i smaken) 

riiiitsch – ritsch – ajaj- over n done!  


Kan tipsa om 4 ställen som är bra på vaxning, (brazilian, bikini, hollywood – whatever your after):

Englakliniken - sprang på det här lilla skönhetsplacet av en slump, som visade sig vara en bra slump. Sympatiska Anna Granath som driver salongen är en pärla på vaxning – försiktig, noggrann och ger bra resultat. Salongen har även en hel del spabehandlingar, inklusive soldusch, på sin meny.

Maydis hudvård - Här har vi en veteran på vaxning i alla dess former! Men här finns inget utrymme för att vara tjinkig, tveksam eller vilja ha lite privacy utan här gäller det att ha en skönt hög smärtgräns.. För det går undan! Ett andetag, gulp, vita knogar, riiiitsch, smärre chock but then it’s done with good results. Vaxning à la fast food concept :)

Salong Skafferi - Malin som driver Salong Skafferi har jag gått hos i flera år i olika omgångar, både vad gäller hudvård, fotvård och vaxning. Malin kan sin konst, är oerhört sympatisk and keep’s it old school. Och man blir alltid nöjd!

 

Sparadiset – Nu minns jag inte namnet men det finns en duktig tjej på vaxning på Sparadiset på Östermalm. She knows her thing.

 

Och du, förresten om du vill ha tips på grymt bra sätt att fixa ögonbrynen så kan jag rekommendera trådning/threading! Trådning är en uråldrig teknik som klart slår att noppa ögonbrynen med pincett.

Man använder en ren, tunn, tvinnad bomullstråd, som rullas över de partier där hår/fjun ska bort. T.ex. ögonbryn,överläpp, haka eller hela ansiktet. I Persien betraktas trådning som en liten ansiktsbehandling.

                             

Kan även rekommendera att testa trådning i hela ansiktet – får man bort dom små fjunen i ansiktet, som man kanske inte tänker på men som blir mer synliga i solljuset. Jag kan varmt rekommendera härliga Nicco, (frisör och hudterapeut) som är en mästare på threading!    Nicco (på bilden) har sin salong i samma byggnad som

Sabai Spa på Linnégatan – Tel:663 73 87 och fråga efter Nicco.

 

Just det, sen var det ju fötterna också.   

Jo, jag har hittat fotfilarnas Rolls Royce, Lamborghini, Maserati, Jaguar, Ferrari (whichever is your preference), i den här fotfilen ‘Filit’:

Filit filen är grym och tack vare dess konvexa och konkava shape så når den över hela tassarna! ja, dvs överallt på fötterna. Jag köpte min hos Beauty Profession, skönhetssalong på Tegnérgatan som är värd att besöka. Tel: 301317. 


Sen om du vill göra pedikyr så kan jag ännu en gång rekommendera Feet and Nails på Regeringsgatan 95- Tel: 411 94 07. Här kan du boka upp dig på pedikyr och manikyr samtidigt, så har du piffat till bägge i ett nafs. And so high maintenance darling ;).

 

 

Stay radiant my friends!


 


 

2 kommentarer

2 kommentarer till Pimp your brain

 1. Hej Mary!
  Vad glad jag blir att du har användning av mina tips :-). Hoppas ngt av ställena (behandlingarna) faller dig i smaken.

  Jo, Hollywood style/vaxning är när man tar bort allt – rubb o stubb ;-)
  Medans brazilian (my style) är när man lämnar en liten ‘landningsbana’ (dvs liten strip, triangel, oval, hjärtformat el vilken shape man nu än gillar).

  Tack för att du läser min blogg.
  Glad midsommar!
  Sabinje x

 2. mary skriver:

  äntligen ngn med koll!:) men vad är hollywood vaxning?

  ska kolla ställena du tipsa om, har letat efter ett bra ställe länge…:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*